Lapin vaikea syksy sai jatkoa Walesin liukkailla teillä – “Luu tästä jäi käteen”

30.10.2017 / 19:55
Esapekka Lapin auto näytti Walesin MM-rallin maalissa tältä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin vaikea syksy sai jatkoa Walesin MM-rallissa viime viikonloppuna. Toyota-kuljettaja ei lauantai-illan erikoiskokeita lukuunottamatta noussut missään vaiheessa kuumimman kärjen vauhtiin ja maalissa loppusijoitus yhdeksäs olikin jotain ihan muuta mitä Lappi odotti tästä kilpailusta.

Esapekka Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa sijoittui Walesin MM-rallissa yhdeksänneksi ja eroa voittoon ajaneeseen Elfyn Evansiin nähden kertyi lähes kolme minuuttia. Suomen MM-rallissa heinäkuussa komeaa voittoa juhlineen Lapin syksy on ollut vaikea, sillä kolmesta viimeisimmäistä MM-rallista nyt tullut yhdeksäs sija on paras tulos. Lapin omin sanoin, tästä reissusta ei jäänyt käteen oikein mitään.

– Luu tästä jäi käteen. Aika vaikea viikonloppu. Ei oikein löytynyt lääkettä siihen, että mistä sitä pitoa löytyisi. Luulin jo, että lauantaina löydettiin, mutta ei. Tienpinta kun oli kiillottunut, niin ei siinä päässyt yksinkertaisesti vain kovempaa. Ensi vuonna on kyllä tänne jotain keksittävä. Pettynyt olen tähän ralliin, kun oli niin vaikeaa, Lappi kommentoi kilpailun jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Vaikka Jari-Matti Latvala nousikin vielä onnistuneen lauantai-illan hyökkäyksen myötä taistelemaan Walesissa jopa palkintosijoituksesta, niin käytännössä koko viikonloppu oli Toyotan kuljettajakolmikolle vaikea. Suurin ongelma jokaisella kuljettajalla oli löytää kunnollista pitoa ja ajaminen oli enemmänkin luistelua sivulta toiselle, kuin eteenpäin menemistä.

– Meidän testiolosuhteet oli täysin kuivassa. Ei osattu rakentaa sellaista autoa mikä sitten sopisi näihin mutaisiin olosuhteisiin ja tietysti se on haastavaa, Lappi muistuttaa.

 

Hyundai Wales 2017

 

“Jos siellä saisi ajettua pohja-ajan”

Lappi ei myönnä, että itseluottamuksen suhteen olisi viikonloppuna ollut ongelmaa.

– Ei se itseluottamuskaan niin huono ole. Sitten kun sitä pitoa oli, niin tuli ihan hyviä aikoja. Jotain oli vaan perusteellisesti pielessä meidän autossa ja ei vaan tiedetä, että mitä. Jari-Matilla sama homma, että toisella kierroksella ne ajat tippui. Toki Jari-Matti sen 16 Walesin rallin kokemuksella menee sen muutaman sekunnin kovempaa per pätkä, Lappi kuvaili.

Suomen voiton jälkeen odotukset Lappia kohtaan nousivat hurjasti ja pitää vielä muistaa, että sitä ennen Portugalissa, Italiassa ja Puolassa vauhtia riitti aivan kuumimpaan kärkeen. Saksassa Lappi osui kuitenkin penkkaan ja Espanjassa kaiteeseen ja näissä kahdessa MM-rallissa pistesarake ei kasvanut yhtään.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa marraskuussa. Vaikka Toyotalla oli Walesissa vaikeaa, niin Lappi uskoo, että Australiassa talli palaa jälleen kärkivauhtiin.

– Uskon, että ei meillä siellä pitäisi mitään hätää olla. Jos siellä saisi ajettua pohja-ajan, niin lähdetään siitä liikkeelle. En minä muuta lupaa, Lappi vastasi samalla kysymykseen, että nähdäänkö pieksämäkeläinen Australiassa jälleen palkintopallilla.

Australiassa ei ainakaan tiet tule olemaan yhtä mutaiset kuin mitä Walesissa, joten tämäkin puoli pitäisi olla kunnossa, ellei sitten:

– Tietysti jos siellä sataa, niin voihan sekin olla mutaista. Lähtöpaikka meillä on perjantaina hyvä, jos ei sada, Lappi korostaa.

Ensi vuonna Lappi kilpailee Toyotalla täyden MM-sarjan. Kuluvan kauden viimeiseen osakilpailuun Australiaan viime vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruuden juuri kyseisessä osakilpailussa varmistanut Lappi lähtee ilman paineita.

– Ei tässä tarvitse mitään näyttää. Enemmänkin yrittää ottaa opiksi se mitä on otettavissa. Sinne asti kun lähtee, niin jos edes maaliin asti pääsisi, Lappi hymyili.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit