Lindholmilla säätöongelmia Audi TT -avauksessa

9.5.2016 / 08:05
Emil Lindholm ajoi pisteille Audi Sport TT Cupin avauksessa, mutta tuskaili autonsa säätöjen kanssa. (kuva: Audi Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisen Audi Sport TT Cup -ratasarjan ensimmäiset kilpailulähdöt ajettiin Saksan Hockenheimringillä. Toisen kautensa vakioautojen Audi Sport TT Cup -ratasarjassa aloittanut Emil Lindholm, 19, ylsi viikonlopun molemmissa starteissa pisteille. Sarjan toinen suomalainen, Joonas Lappalainen aloitti lennokkaasti olemalla starttien kolmas ja neljäs.

Ensimmäisessä lähdössä Lindholm sijoittui 20 auton joukossa sijalle kaksitoista ja toisessa lähdössä sijalle seitsemän. Sarjan yhteispisteissä Lindholm ajaa avausviikonlopun jälkeen sijalla yhdeksän. Viikonlopun molemmat startit voitti Etelä-Afrikan Sheldon van der Linde.

Lindholmin avausviikonlopun suorituskykyä heikensivät auton säädöt, joiden takia Lindholmin ohjaama Audi aliohjautui reippaasti ja kulutti eturenkaat nopeasti loppuun.

– Olin oppinut liikaa ajamaan raskasta GT3 -tyylistä kilpa-autoa ja tästä johtuneet säädöt pääsivät sotkemaan viikonlopun tuloksia. Lauantaille valitsin väärät säädöt ja sunnuntain kisaan muutimme lähes kaiken ja se toi niistä lähtökohdista jo ihan hyvän tuloksen. Ei automme täydellinen tänäänkään ollut, mutta se toi paljon paremman tuloksen, seitsemänneksi sijoittunut Lindholm totesi.

Lindholm sijoittui molempien starttien aika-ajossa sijalle 11. Viikonlopun toinen kilpailu meni hyvin. Auton aliohjautuvuudesta huolimatta Lindholm sijoittui startissa seitsemänneksi.

– Olin aika-ajossa jo neljäntenä, kunnes sessio pysäytettiin punaisella lipulla. Kun aika-ajo tauon jälkeen käynnistyi uudelleen, en saanut enää ajorytmistä kiinni ja menetin sijoja.

– Emme myöskään ennakoineet sitä, että aamun aika-ajosta radan ja ilman lämpötila nousee merkittävästi iltapäivän kilpailuun. Päädyimme säätöihin, jotka lämpimässä kuluttivat eturenkaat nopeasti piloille. Ajaminen oli todella tuskaista, kun auto ei kääntynyt mutkiin ja en myöskään päässyt riittävän nopeasti mutkista ulos. Harmittaa, että avauskisa meni osaltani ”harjoittelun” piikkiin, Lindholm

Sunnuntain kisaan Lindholm tiimeineen teki autoon isoja säätömuutoksia, jotka toivat paremman tuloksen.

– Ihan ok lähtö ja oma ajoni oli parempaa. Vähitellen nousin ruudusta 11 sijalle seitsemän, eikä siitä olisi enää ollut jakoa nousta ylöspäin. Kisan loppua kohden aikani heikkenivät enemmän kuin muilla. Hochenheimin rata ei vain jostain syystä sovi minulle. Se nähtiin jo viime vuonna ja sama toistui tänä vuonna.

– Kolmen viikon kuluttua päästää suosikkiradalleni Nürburgringille ja odotukset ovat korkealla. Kolme pistettä enemmän kuitenkin kuin viime vuoden avauksesta. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Lindholm muistutti.

Audi Sport TT Cup jatkuu kolmen viikon kuluttua Saksan Nürburgringillä. Kauden aikana sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän kilpailuviikonloppua ja 14 osakilpailua. Kausi päättyy Saksan Hockenheimringille lokakuun puolivälissä.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote


Facebook kommentit