Lappalainen uuden sarjakokemuksen kautta armeijan harmaisiin – “Lähes kolme sekuntia nopeampi”

17.7.2018 / 12:26
Joonas Lappalainen Dijonin radalla Ranskassa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Lappalaisen kilpailukalenteri on tänä vuonna ollut tyhjän puoleinen. Syy löytyy ihan muualta kuin autourheilusta, alkuvuosi meni valmistautuen lukion jälkeisiin pääsykokeisiin. Alkukesästä varmistunut opiskelupaikka Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun toi tavoitellun opiskelupaikan.

Tammikuussa kautensa avannut Joonas Lappalainen, 20, voitti yhdessä autokuntansa muiden kuljettajien kanssa Dubain 24 tunnin kilpailussa Audi R8 -autolla GT4-luokan. Seuraava kilpailu oli vasta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ranskassa Dijonin radalla ajettu V de V Endurance -sarjan neljän tunnin kilpailu.

Sarjassa ajetaan ns. prototyyppi-autoilla, eli samanlaisilla kuin ennen juhannusta ajetussa Le Mansin legendaarisessa 24 tunnin kilpailussa. Lappalainen ajoi nyt espanjaisessa Virage-tiimissä kahden muun kuljettajan kanssa.

– Tutustuin tiimin johtajaan vuonna 2014 ja hän on seurannut urani kehitystä aivan varmasti siitä alkaen. Puhuimme maaliskuussa ensimmäisen kerran puhelimessa ja kerroin olevani vapaa kesäkuun lopussa, Lappalainen taustoittaa.

Hyppääminen aivan uudentyyppiseen kilpa-autoon kävi yllättävän helposti. Lappalainen nakutteli jo harjoituksissa tiimin toista autokuntaa nopeampia aikoja ja näin kohdalle osui aika-ajon ajaminen.

– Puolen tunnin aika-ajossa ensimmäisellä uudella sarjalla jäin kärjestä kolme sekuntia. Kilpailuinssi oli vaihdattanut autoon toisen keulan ja siinä oli eri aerosetupit kuin harjoituksissa. Auto oli käsittämättömän aliohjaava. Toiseen kahden kierroksen vetoon vaihdettiin uudet renkaat ja toinen keula. Aika parani vain pari sekuntia ja sillä olin vasta sijalla kahdeksan, kertasi Lappalainen aika-ajoa.

Lappalainen ajoi kilpailussa viimeisen ajovuoron ja espanjalainen Philippe Valenza toi autokunnan vaihtoon tasaisella suorituksella. Lappalainen hyppäsi rattiin, kun sijoitus oli yhdeksäs. Vajaan puolentoista tunnin ajosession alussa tuli heti turva-auto radalle ja tämä antoi mahdollisuuden suorittaa tankkaus turva-auton aikana. Koko ajovuoron tasaista nopeutta ajanut Lappalainen toi autonsa maaliin sijalla kolme ja se oli samalla tiimin ensimmäinen palkintosijoitus LMP3-luokassa.

– Hyvä kisa oli, ajoin alussa hiukan hiljempaa kuin muut renkaita säästellen. Lopussa kierrosajat pysyi samana, mutta olin edessä olevia lähes kolme sekuntia nopeampi, Lappalainen kommentoi.

Välittömästi Ranskan kilpailuviikonlopun jälkeen Lappalaisella oli edessä siirtyminen armeijan palvelukseen. Komennuspaikkana toimii Santahamina, muttei urheilukoulu.

– Tarkoitus olisi päästä reserviupseerikouluun ja olla vuosi armeijassa. Vaan kyllä tossa jotain ajohommiakin on tulossa jossain kohden, Lappalainen päätti.

Teksti ja kuva: Joonas Lappalaisen tiedote


Facebook kommentit