Lappi ajoi voittoon Walesissa – Tidemandin haamusuoritus vei Sunisen mestaruusmahdollisuuden

30.10.2016 / 15:20
Walesin MM-ralli oli WRC2-luokan osalta Esapekka Lapin näytöstä (Kuva: @World).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi kartanlukijanaan Janne Ferm on voittanut hetki sitten päättyneen Walesin MM-rallin WRC2-luokan. Voitto tietää sitä, että Lapilla on yhä mahdollisuus luokan maailmanmestaruuteen. Sen sijaan Teemu Sunisen mahdollisuus mestaruuteen mureni viimeisellä erikoiskokeella.

Koko sunnuntain ajan hurjassa vauhdissa ollut Pontus Tidemand latasi viimeiselle erikoiskokeelle hurjan ajan ollen yleiskilpailussakin peräti kuudenneksi nopein. Myös Sunisen suoritus oli hieno, mutta kun ruotsalaisen aika oli 4,2 sekuntia parempi, nousi Esapekka Lapin tallikaveri WRC2-luokan lopputuloksissa ohi Sunisen. Eroa jäi lopulta ainoastaan 1,1 sekuntia!

Suniselta mestaruusmahdollisuus siis meni, mutta Lapilla siihen on yhä mahdollisuus. Lappi nousee mestariksi ajamalla Australiassa vähintään WRC2-luokan kolmanneksi. Suninen ja pisteissä yhä kärjessä oleva Elfyn Evans eivät voi Australian osakilpailuun osallistua, koska heillä sääntöjen sallimat seitsemän MM-rallia tänä vuonna on jo ajettu.

- Kiitos tiimille! Teimme täydellistä työtä koko viikonlopun ajan. Mestaruus on yhä edelleen mahdollista, ensimmäistä kertaa Iso-Britannian MM-rallissa mukana ollut Lappi riemuitsi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Australian MM-ralli ajetaan 17-20. marraskuuta.

WRC2-luokan pistetilanne Walesin jälkeen

1) Elfyn Evans 120
2) Teemu Suninen 120
3) Esapekka Lappi 107

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit