Lappi ei ainoa suomalaisvoittaja Saksassa – Huttuselle tuplavoitto ja mestaruus!

21.8.2016 / 23:02

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna ajettu Saksan MM-ralli oli suomalaisjuhlaa, kun Esapekka Lapin WRC2-luokan voiton lisäksi Jari Huttunen voitti molemmat MM-sarjan yhteydessä ajetut ADAC Opel Rallye Cupin osakilpailut. Samalla Huttunen varmisti Opel-merkkisarjan mestaruuden jo perjantain osakilpailun päätteeksi. Debyyttikauttaan ulkomailla kilpaileva Huttunen on historian ensimmäinen Opel Adam -autoilla ajettavan asfalttirallisarjan mestaruuden napannut suomalaiskuljettaja.

Jari Huttusen, Kiuruveden 22-vuotiaan rallilupauksen, sekä kartanlukija Antti Linnakedon mestaruus varmistui perjantain osakilpailun jälkeen, jolloin julkaistiin tieto ADAC Opel Rallye Cupin kalenteriin syyskuun loppuun merkityn toiseksi viimeisen osakilpailun peruuntumisesta. Huttusen pistejohto kasvoi näin ollen perjantain voiton myötä jo tavoittamattoman suureksi viiden ajetun osakilpailun jälkeen.

– Olo on ennen kaikkea helpottunut. Mestaruutta lähdettiin hakemaan ja se saatiin jo nyt. Kausi on sujunut lähes täydellisesti. Viisi voittoa kuudesta osakilpailusta on saavutus, johon en kyllä itsekään olisi uskonut kauden alussa, varsinkaan kun asfalttirallikokemusta ei ollut ollenkaan, Huttunen sanoo.

Perjantain osakilpailussa suomalaiskaksikko aloitti varovaisesti kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta kolmospätkän selvä pohja-aika nosti heidät luokan kärkipaikalle. Pohja-aikatehtailu jatkui myös päivän kahdella viimeisellä erikoiskokeella, joten maalissa eroa kakkoseksi ajaneeseen Tom Kristenssoniin kertyi 6,2 sekuntia. Sarjakakkosena kisaan lähtenyt Pontus Åhmann keskeytti ulosajoon avauserikoiskokeella.

– Otimme kaksi ensimmäistä pätkää hieman tarkkaillen, mutta kolmosella päätimme hyökätä. Se onnistui ja nousimme kerralla nelossijalta kärkeen. Viimeisenä ajetulle Power Stagelle lähdettäessä johtomme oli vain 1,4 sekuntia. Siellä venyimme vielä 4,8 sekunnin pohjiin.

Mestaruuden varmistuttua Huttunen jatkoi tuttua tahtiaan lauantaina ja sunnuntaina ajetussa toisessa osakilpailussa. Ilman paineita ajanut suomalainen johti osakilpailua alusta loppuun ja maalissa voittomarginaali toiseksi ajaneeseen Pontus Åhmanniin oli 39,9 sekuntia. Sunnuntai-iltana Trierissä suomalaisleirissä päästiin juhlistamaan täydellisesti sujunutta viikonloppua: sarjamestaruus, kaksi osakilpailuvoittoa, yhdeksän pohja-aikaa ja kaksi Power Stagen voittoa uran toisessa MM-rallissa.

– Saksan MM-ralli oli hyvä kokemus, kolme pitkää päivää täynnä erityyppisiä haastavia asfalttierikoiskokeita. Vaikka mestaruus on jo varmistunut, niin ajamme lokakuussa Opel-sarjan viimeisen osakilpailun. Siellä selviävät myös ensi kauden kuviot, kun sarjan parhaiden kuljettajien joukosta valitaan yksi ajamaan Opelin R2-autolla rallin EM-sarja 2017.

– Ensimmäinen Opel-kausi on ollut hieno, auto on toiminut ja sillä on ollut hieno ajaa keräämässä asfalttikokemusta. Tästä on hyvä jatkaa uralla eteenpäin, Huttunen hehkuttaa.

Lähde: Jari Huttunen Racingin tiedote
Kuva: Tapio Lehtonen / Rallirinki


Facebook kommentit