Lappi ei aja Portugalissa: ”Poliittinen päätös”

20.5.2016 / 11:34
Esapekka Lappi ja Janne Ferm ajoivat Skodalla Monte Carlossa luokan toiseksi ja Ruotsissa neljänneksi. (kuva: Skoda Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi istui Portugalissa lentokoneeseen, kun muut istuivat ralliautoonsa ja lähtivät testierikoiskokeelle. Skodan tehdaskuskistatuksella MM-sarjaa ajava Lappi nuotitti erikoiskokeet, mutta kilpailussa häntä ei nähdä.

Lappi ajaa WRC2 MM-sarjaa. Skoda on kuitenkin jyvittänyt kilpailuja kolmelle kuljettajalle, joten nyt oli suomalaisen vuoro katsoa erikoiskoeaikoja netistä, kun taas Pontus Tidemand ja Jan Kopecky lähtevät ajamaan kilpaa.

– Minun käsittääkseni tämä oli Skodalta poliittinen päätös. Aluksi oli puhetta, että ajettaisiin kolmella autolla Portugalissa. Mutta se ei ollut minunkaan mielestä kovin hyvä idea, että tavallaan jo tässä vaiheessa kautta syötäisiin toinen toistemme pisteitä. Ajetaan mieluummin kolmella autolla sitten jossain muussa tilanteessa. Nyt tiputettiin minut pois, mutta ei tässä mitään, ajan sitten jossain muualla toisen kisan ikään kuin korvaavana rallina, Lappi selventää.

Portugalin jälkeen seuraava MM-ralli on Italian osakilpailu Sardiniassa, ja siellä Lappi on kartanlukijansa Janne Fermin kanssa ajamassa.

– Hyvä näitä nuotteja on käydä tekemässä. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Mutta kyllähän se vähän ketuttaa, kun muut lähtevät shakedowniin, niin itse lähdet kotiin. Totta kai mieli tekisi olla ratin takana, Lappi myöntää.

Lappi ajoi tänä vuonna Monte Carlon ja Ruotsin MM-rallit. Nyt tulee kolmen poissaolon putki soraralleihin. Portugalin lisäksi hän nuotitti edellisen Argentiinan osakilpailun reitin.

– Asiat ovat ihan hyvin. Nyt on hiljaisempaa, mutta paljon on ralleja kyllä tiedossa. Kohta aletaan tikkaamaan kisoja ihan kunnolla aika tiuhaankin tahtiin. Se on ihan jees, Lappi korostaa.

Lappi sanoo viihtyneensä kevään mainiosti kotonakin, sillä perheessä on 1,5-kuukautinen tyttövauva.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula


Facebook kommentit