Lappi ihmetteli kilpakumppaneiden rohkeutta – “Jos noin tekevät rallissa, niin varmasti kolisee”

17.8.2017 / 18:01
Esapekka Lappi kilpailee nyt ensimmäistä kertaa WRC-autolla Saksassa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin voittoa reilut kaksi viikkoa sitten juhlinut Esapekka Lappi ei mahtunut Saksan MM-rallin testierikoiskokeella torstai-aamuna kymmenen nopeimman kuljettajan joukkoon. Lappi ihmetteli “shakedownin” jälkeen kilpakumppaneiden rohkeita ajolinjoja.

Esapekka Lappi yhdessä kartanlukija Janne Fermin kanssa kiersi 4,09-kilometrisen testierikoiskokeen läpi kolmeen kertaan, kun suurin osa muista kuljettajista nähtiin “shakedownissa” 4-6 kertaa. Lapin nopein aika oikeutti vasta 12. sijaan ja eroa nopeimman ajan tehneeseen Thierry Neuvilleen kertyi peräti 7,4 sekuntia. Tallikavereista Jari-Matti Latvala oli 3,7 ja Juho Hänninen 2,2 sekuntia Lappia nopeampi.

– Ihan hirveetä. Aika paljon oli mutaa tiellä ja ei voi kuin ihmetellä, miten rohkeasti ne jätkät leikkaa. Se kyllä yllätti. Se mitä nuotin mukaan mentiin ja leikattiin, niin muut meni vielä metrin syvempään. Kyllä jos noin tekevät rallissa, niin kyllä varmasti kolisee jossain vaiheessa, Lappi kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Leikkauksella tarkoitetaan sitä, että mutkissa käytetään hyväksi tien piennarta, eli ajetaan ikään kuin “mutkat suoriksi”.

– En käsitä miten ne uskaltaa mennä niin sisältä, kun ei ne voi tietää onko siellä jotain, kun ei ne nuotituksessa aja kuitenkaan noin, Lappi jatkoi.

Omaan suoritukseensa Lappi ei ollut tyytyväinen ja pieksämäkeläinen korosti jälleen sitä, että tässä rallissa hänellä on vielä opittavaa.

– Rauhassa tultiin, ehkä liian varovasti. Eihän se aika ollut hyvä ensimmäisellä vedolla, eikä se ollut sitten millään vedolla. Viimeistä aikaa jos vertaa muiden viimeisten vetojen aikoihin, niin se nyt oli edes sinnepäin. Katsotaan nyt pystytäänkö kisassa sitten yhtään kiristämään. Ehkä se on vain järkevin aloittaa rauhassa ja purra hammasta. Ottaahan se päähän, kun ei kerkeä, mutta ei vaan ole luottoa. Pikku hiljaa pitää yrittää sitä löytää ja opetella, Lappi suhtautui nöyrästi tilanteeseen.

Saksan MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana kello 20.10 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa Saksan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös!

WRC faktat 10/2017: Saksan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (16.8.2017)
MM-rallin testierikoiskokeen ABC, oppaana Teemu Suninen – ”On myös kuljettajia, jotka piilottelee vauhtia” (17.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit