Lappi ja Ferm pokkasivat mestaruuspokaalit Wienissä – Katso kuvat!

2.12.2016 / 22:33

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilumaailman kerma on kokoontunut perjantaina Wienissä, Itävallassa, missä kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n perinteisessä palkintogaalassa on juhlittu ja palkittu päättyneen kauden menestyjiä. Suomalaisista lavalle nousivat mestaruuspokaaleja noutamaan rallin WRC2-luokan maailmanmestaruuden valloittaneet Esapekka Lappi ja Janne Ferm.

Kaksikolle esiintyminen FIA:n palkintogaalassa ei ole kokemuksena uusi, voittivathan Esapekka Lappi ja Janne Ferm rallin Euroopan mestaruuden vuonna 2014. Tänä vuonna tullut WRC2-luokan maailmanmestaruus varmistui kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa, missä sijoittuminen kahden parhaan joukkoon olisi riittänyt tuomaan mestaruuden. Lappi oli kuitenkin lopulta täysin ylivoimainen ja kauden päättänyt neljän voiton putki toi mestaruuden ennen toiseksi sijoittunutta Teemu Sunista, sekä kolmanneksi sijoittunutta Elfyn Evansia.

Marraskuun lopulla rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava julkaisi in-car-videon (katso yläpuolelta) Lapin ja Fermin matkanteosta Australian MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella. Reilut kuusi kilometriä pitkä Wedding Bells niminen erikoiskoe piti ajaa maaliin ja maalissa odotti luokkavoiton lisäksi maailmanmestaruus. Maaliintulon jälkeen tunnelma auton kabiinissa luonnollisesti oli iloinen ja varmasti myös helpottunut.

– Tiki, tiki, tiki! Loistavaa! Ihan hyvät neljä kisaa. Vissiin joudutaan nousee, Ferm pisti ensin lauluksi pohtien vielä lopuksi nähdessään auton eteen tulevan kuvaajien armeijan, että joutuisiko kaksikko nousemaan autosta ulos poseeraamaan maailmanmestareina.

 

esapekka-lappi-janne-ferm-wrc2-mm-2016

 

 

Lue myös! Esapekka Lapin ja Janne Fermin kausi 2016 UrheiluUutiset.comissa

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva etusivulla: @World


Facebook kommentit