Lappi ja Ferm uuden rallicupin kummeiksi – “Hienot fiilikset ja muistot”

5.2.2020 / 18:57
Esapekka Lappi ja Janne Ferm Mikkelin SM-rallissa helmikuussa 2011 (Kuva: Printsport Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Printsport Racing -rallitiimiä pyörittävä Eero Räikkönen tuo rallin SM-sarjan yhteyteen uuden junioricupin, jonka ensimmäinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Mikkelissä. Keskiviikkona Räikkösen tiimi tiedotti, että cupin kummeiksi ovat lupautuneet rallin MM-sarjassa kilpailevat Esapekka Lappi ja Janne Ferm.

Printsport Junior Cup on kilpailijoiden toiveesta syntynyt uusi rallicup, joka ajetaan rallin SM-sarjan osakilpailujen yhteydessä Mikkelin osakilpailusta eteenpäin. Printsport Junior Cupiin on ilmoittautunut Mikkelin osakilpailuun mennessä mukaan seitsemän kuljettajaa: Roope Korhonen, Henri Hokkala, Heikki Koski-Lammi, Joonas Huovinen, Kalle Markkanen, Toni Tuominen, sekä Niko Patajoki.

Kaikkia seitsemää kuljettajaa yhdistää se, että yksikään heistä ei kilpaile rallin SM-sarjassa Fordilla, joka on edellytyksenä palkinnon voittamiseksi AKK Sports Oy:n järjestämässä Flying Finn Future Star -kilpailussa. Esimerkiksi Citroenia käskyttävä Heikki Koski-Lammi ehti jo tästä syystä ilmoittaa ennen kauden alkua, että vaihtaa SM-sarjasta F-Rallisarjaan, mutta Printsport Junior Cupin myötä Koski-Lammi päättikin jatkaa SM-sarjassa.

– Cup tarjoaa houkuttelevan palkinnon ja tällaista tilaisuutta on odotettu. Nyt pitää satsata tähän. Pitää ajaa järki päässä ja muistaa, että ei ole pakko voittaa, kunhan muut cupin kilpailijat ovat takana, Koski-Lammi kommentoi tiedotteessaan.

Koski-Lammin tavoin Citroeniin luottavat myös Korhonen ja Joensuun osakilpailusta helmikuun viimeisenä viikonloppuna kautensa avaava Patajoki, kun taas Peugeotin ratissa menestystä hakevat Hokkala, Huovinen, Markkanen ja Tuominen. Osallistumisoikeus uuteen sarjaan on jokaisella AKK:n lisenssin omaavalla Suomen kansalaisella, joka on sarjan avausosakilpailuun startatessa alle 30-vuotias. Sarjaan voi osallistua vain SM3-luokan kalustolla. Palkinnot ovat loistavat ja varsinkin kun ottaa huomioon sen, että osallistuminen on ilmaista.

– Ilmoittautumismaksua sarjaan ei ole ja kolme parhaiten pisteitä kerännyttä palkitaan vähintään rahapalkinnolla ja Michelinin rengastuella. Lisäksi sarjan voittajalle on luvassa 50 ek-kilometrin testipäivä, sekä 100 ek-kilometrin ralli Suomessa R5-autolla sisältäen logistiikan, testitien, huollot, renkaat (14 kpl), polttoaineet ja vakuutukset, Printsport Racingin Eero Räikkönen taustoittaa.

Printsport Junior Cup on saanut kummeiksi nimekkäät tekijät rallimaailman huipulta, kun Printsportin kanssa uransa alkuvaiheessa yhteistyötä tehnyt Esapekka Lappi ja hänen luottokartanlukijansa Janne Ferm ottivat kunniatehtävän vastaan ilomielin.

– EP:tä ja Jannea ei tarvinnut houkutella suostumaan kummeiksi, molemmilla on hienot fiilikset ja muistot rallin SM-sarjasta. Ruotsin rallin testit sattuvat päällekkäin Mikkelin kanssa, joten he eivät pääse Mikkeliin tapaamaan cuppilaisia, mutta kauden mittaan molemmat tulevat vielä vierailemaan kilpailuissa ja seuraavat rallien kulkua, sekä tuloksia aktiivisesti, Räikkönen kertoo.

Printsport Racingin ja Lapin yhteistyö käynnistyi vuonna 2010. Ensimmäinen vuosi oli yhteistyön aloitteluvuosi, joka tiivistyi seuraavina vuosina erittäin tiiviiksi yhteistyöksi. Kaudella 2012 Lappi ja Ferm voittivat rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden, eikä mestaruus olisi voinut tulla enää yhtään ylivoimaisemmin. Kaksikko kun ajoi seitsemässä osakilpailussa seitsemän voittoa.

Printsportin lisäksi uutta Printsport Junior Cupia ovat tukemassa FkkCancer, Viiden Tähden Koti, Rainmaker, Lapin Kumi, Michelin, AN-mainos, Mediaguru, MIS-Motorsport, Madcroc, sekä Futursoft. Mikkelin SM-ralli, Vaakuna Ralli, käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan lauantaina.

Lue myös! Eero Räikkönen tuo rallin SM-sarjaan uuden junioricupin – Palkinnot huippuluokkaa (28.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit