Lappi johtaa Puolassa – Evansin hyökkäys pudotti Sunisen kolmanneksi

3.7.2016 / 11:10
Esapekka Lappi ajaa WRC2-luokan kärjessä Puolassa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolan MM-rallissa WRC2-luokassa sinivalkoinen voittotaistelu Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen välillä sai uuden käänteen heti päätöspäivän ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Elfyn Evans tykitti hurjan pohja-ajan nousten Lapin johtamassa luokassa toiseksi ja pudottaen samalla Sunisen kolmanneksi.

Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen välinen taistelu WRC2-luokan kärkipaikasta lauantaina oli huikeaa seurattavaa. Kolmantena kokonaistilanteessa ollut Elfyn Evans ajoi lauantain kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan, mutta vielä tuossa vaiheessa varsin kaukana kärkikaksikon takana kokonaistilanteessa. Sen sijaan toiseen ajopäivään lauantaina luokkajohdossa lähteneen Sunisen ja toisena olleen Lapin välinen ero pyöri koko aamupäivän ajan kahden sekunnin tuntumassa.

Huoltotauon jälkeen Lappi täräytti 14. erikoiskokeella kolmannen pohja-aikansa rallissa lyöden Sunisen 3,1 sekunnilla nousten samalla luokkajohtoon. Lappi ajoi myös kahdelle seuraavalle erikoiskokeelle pohja-ajan ja kun viimeisellä, päivän päättäneellä yleisö-ek:lla eroa kertyi lisää vielä 1,7 sekuntia, kokonaistilanteessa Lapin johto Suniseen nähden oli ennen päätöspäivää ja sunnuntain neljää erikoiskoetta 10,8 sekuntia.

– Tilanne on tällä hetkellä todella hyvä, onnistunut päivä tänään. Aamupäivä tultiin tasaisesti, ei mitään tilanteita ja puhdasta ajoa. Hienoa taistelua Sunista vastaan. Iltapäivän lenkillä, kun pito oli parempi, niin nostin vauhtia hieman lisää ja onnistuttiin kasvattamaan johtoa, Lappi kommentoi videohaastattelussa Facebook-sivullaan.

Suninen oli tyytyväinen päiväänsä vaikka joutuikin luopumaan johtopaikasta, mutta myönsi, että toki johtopaikan menetys myös kirpaisi.

– Päivä oli hyvä, tultiin kaasu pohjassa. Ei ole hirveän montaa paikkaa missä voisin parantaa ajoani. Harmittaahan se, että johtoasema vaihtui kymmenen sekunnin takaa-ajoasemaksi. Iltapäivän erikoiskokeilla tuli vähän eroa lisää. Ajoimme sen kovilla renkailla. Millähän muut tulivat, Suninen pohti tiedotteessaan.

“Me yritämme täysillä loppuun asti”

WRC2-luokan MM-pisteissä kärjessä oleva Evans onnistui puristamaan lauantaina aamupäivän lenkillä kolmen pohja-ajan myötä eron silloin vielä kärjessä ajaneeseen Suniseen nähden alle 15 sekuntiin, mutta Lapin vauhdille britti ei iltapäivän lenkillä mahtanut mitään ja yötauolle lähdettäessä Evansin ero Lappiin on jo lähes 27 sekuntia.

– Aamu sujui todella hyvin ja voidaan olla erittäin tyytyväisiä siihen työhön mitä tehtiin (autolle) viimeisessä huollossa (perjantai-iltana). Valitettavasti iltapäivällä emme pystyneet aivan pitämään samaa virettä yllä, mutta huomenna on uusi päivä ja mitä vaan voi vielä tapahtua. Vielä on neljä erikoiskoetta ajamatta ja me yritämme täysillä loppuun asti, aivan viimeiselle kilometrille asti, Evans vakuutti.

Ja heti sunnuntai-aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Evansin yritys tuottikin tulosta. Evans hyökkäsi ja täräytti hurjan pohja-ajan lyöden toiseksi nopeimman ajan tehneen Lapin 8,7 sekunnilla ja Sunisen peräti 16,2 sekunnilla! Näin Evans nousi kokonaistilanteessa toiseksi, 17,9 sekunnin päähän Lapista ja 0,4 sekuntia Sunisen edelle.

Erikoiskoe numero 19 käynnistyi Puolassa kello 10.08. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

WRC2-luokka 18/21 ek:n jälkeen

1) Esapekka Lappi (Skoda) 2.20.52,7
2) Elfyn Evans (Ford) + 17,9
3) Teemu Suninen (Skoda) + 18,3

Muut sijat 17/21 ek:n jälkeen

4) Quentin Gilbert (Citroen) + 4.30,6
5) Nicolas Fuchs (Skoda) + 5.04,5
6) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 5.14,5
7) Armin Kremer (Skoda) + 5.25,0
8) Scott Pedder (Skoda) + 5.52,7
9) Jaroslaw Koltun (Skoda) + 6.24,9
10) Pierre-Louis Loubet (Citroen) + 6.26,5

Pohja-ajat: Lappi 5, Tidemand 5, Evans 4, Suninen 2, Kruuda 2, Fuchs 1
Lapin keskinopeus: 114,0 km/h

Lue myös! Tänak matkalla ensimmäiseen voittoonsa – Latvala vs Ogier sunnuntain jännitysnäytelmä (3.7.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit