Lappi matkalla kohti kaivattua onnistumista – “Kovaa taistelua Jari-Matin kanssa”

3.8.2019 / 22:01
Esapekka Lappi on matkalla kohti toista sijaa Suomen MM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Edellisen kerran rallin MM-sarjassa palkintopallille Ruotsin osakilpailussa helmikuussa noussut Esapekka Lappi on vahvasti kiinni kauden toisessa palkintosijoituksessa, kun Suomen MM-rallista on ajamatta neljä erikoiskoetta. Lappi lähtee sunnuntain päätöspäivään toiselta sijalta.

Esapekka Lapille, 28, kuluva kausi on ollut vaikeuksien sävyttämä. Ruotsista tuli helmikuussa hieno kakkossija, mutta sen jälkeen ajetut kuusi MM-rallia ovat tarjonneet lähinnä vain pettymyksiä. Rallin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Suomessa ja tämän kilpailun kaksi vuotta sitten sensaatiomaisesti voittanut Lappi on jälleen löytänyt kadoksissa olleen vauhdin, sekä itseluottamuksen.

Lauantaina kahdelle erikoiskokeelle pohja-ajan ajanut Lappi lähtee sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle sijoituksen ollessa toinen. Eroa kärjessä ajavaan Ott Tänakiin on 16,4 sekuntia, kun taas takana kolmantena oleva Jari-Matti Latvala on jäänyt Lapista 12,4 sekuntia.

– Oli kiva ajaa pohjat, kyllä se maistui! On se ollut lähellä monta kertaa tässä rallissa, niin oli kivaa vihdoin saada naulattua pari kovinta aikaa. Kyllä maistui ajaminen, mikäs siinä, oli nautinnollista ja kovaa tultiin. Oli kovaa taistelua Jari-Matin kanssa. Tottakai se jatkuu edelleen, vaikka eroa saatiinkin vähän aikaiseksi. Huomenna on kuitenkin vielä paljon kilometrejä, Lappi kommentoi lauantain ajopäivän jälkeen.

 

 

“Oli jo aikakin onnistua”

Lappi korosti, että Toyota-kaksikon vauhtiin yltäminen tässä kilpailussa ja heidän väliinsä kiilaaminen kokonaistuloksissa tuntuu hyvältä.

– Oletuksena oli se, että ei ole oikein muilla (kuin Toyotalla) mahdollisuuksia. Yllättävän hyvin ollaan kuitenkin pysytty vauhdissa mukana, Lappi hymyili.

Vuosi sitten Suomen MM-rallissa Citroenilla ajanut Mads Östberg ylsi samaan kuin Lappi nyt, eli ajamaan toiseksi, Tänakin ja Latvalan väliin. Lapille tärkeää on ollut myös tässä kilpailussa tallikaverin ja hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin päihittäminen. Ennen päätöspäivää Lapin ja viidentenä olevan Ogierin välinen aikaero on 24,3 sekuntia suomalaisen eduksi.

– Siitähän se pitää aina ensin lähteä, että tallikaveri täytyy päihittää, koska sillä on samanlainen auto. Se ei ole aikaisemmin onnistunut, niin oli jo aikakin onnistua, Lappi naurahti.

Suomen MM-rallin päätöspäivän ohjelmassa sunnuntaina on vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 45 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy Laukaassa kello 8.38.

– Täytyy yrittää pitää samanlainen rytmi kuin tänään, Jari-Matti tulee varmasti ja hyökkää. Koitetaan vaan jatkaa samalla rytmillä, unohdetaan se Power Stage ja keskitytään ek kerrallaan ajamaan maaliin mahdollisimman puhtaasti ja hyvin. Ja toivottavasti maalissa tuuletellaan, Lappi päätti.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit