Lappi matkalla WRC2:n voittoon – Tidemand heitti haasteen Suniselle

29.10.2016 / 21:28
Esapekka Lapin johtomarginaali WRC2:ssa on lauantain jälkeen lähes minuutti (Kuva: @World).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos ei tuonut Walesin MM-rallin toinen ajopäivä lauantaina muutoksia yleiskilpailun puolella kärkiyhdeksikköön sitten perjantain tilanteen, niin samaa voidaan sanoa WRC2-luokasta kärkikuusikon osalta. Suomalaiskuljettajien Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen päivä oli kaksijakoinen. Lappi oli tyytyväinen omaan ajoonsa, Suninen sen sijaan vaati itseltään parempaa.

Esapekka Lappi ajoi lauantaina WRC2-luokassa kaksi pohja-aikaa ja kokonaistilanteessa eroa Teemu Suniseen nähden on nyt ennen päätöspäivän kuutta erikoiskoetta 55,6 sekuntia.

– Todella hyvä päivä. Olemme ajaneet koko päivän hyvää vauhtia ja paikoitellen myös varoen. Kaiken kaikkiaan tilanne on juuri nyt todella hyvä, Lappi kommentoi päivän viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Aamun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella Suninen kavensi Lapin johtoa 12,4 sekunnilla, mutta kahdella seuraavalla erikoiskokeella Lappi “iski” takaisin ollen 11,1 sekuntia Sunista nopeampi. Lauantain viimeiset erikoiskokeet suomalaiskaksikko tuli lähes tasatahtia, tosin Suniselle 13. erikoiskokeella tuomittu varaslähtö toi hänelle 10 sekunnin aikasakon.

– Aamulla sumu haittasi ajamista ja tuli sen takia jarruteltua välillä 100 metriä liian aikaisin. Se ei ollut meille mikään paras lenkki. Yritettiin tulla kuitenkin ja saatiin vähän kiinni “Esuppia”, Suninen kommentoi lauantain kulkua tiedotteessaan.

 

Kuva: Erik Van't Land

Teemu Suninen ajoi lauantaina WRC2-luokassa kaksi pohja-aikaa (Kuva: Erik Van’t Land).

 

“Täytyy antaa edelleen painetta Lapille”

Toisen ajopäivän nopein kuljettaja WRC2-luokassa oli Pontus Tidemand, joka lähtee sunnuntaina jahtaamaan 12,3 sekunnin päässä olevaa Sunisen toista sijaa. Tilanne on siis täysin identtinen kuin mitä oli Suomen MM-rallissa heinäkuussa luokan kärkikolmikon osalta ennen sunnuntaita. Silloin Tidemand ajoi ulos viimeisellä erikoiskokeella, mikä on hyvä muistutus siitä, että pisteet jaetaan vasta maalissa. Mikään ei ole varmaa ennen sitä, oli aikaerot sitten kuinka suuria tahansa.

– Meidän täytyy ajaa huomenna hyvä päivä ja antaa edelleen painetta Lapille. Tarkkana pitää olla myös Tidemandin kanssa, sillä hän ei ole kaukana takanamme, Suninen pohti.

– Erittäin tyytyväinen tähän päivään, kaikki toimi todella hyvin. Ajan ensimmäistä kertaa urallani täällä ja meidän täytyy jatkaa samalla tavalla myös huomenna, Tidemand puolestaan kommentoi.

Walesin MM-rallin kolmas ja samalla viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntaina kello 10.31.

WRC2:n tilanne 16/22 ek:n jälkeen

1) Esapekka Lappi (Skoda) 2.51.43,3
2) Teemu Suninen (Skoda) + 55,6
3) Pontus Tidemand (Skoda) + 1.07,9
4) Jan Kopecky (Skoda) + 2.13,9
5) Marius Aasen (Ford) + 4.15,7
6) Osian Pryce (Ford) + 7.44,4

Lapin keskinopeus: 97,2 km/h
Ek-pohjat: Lappi 8, Tidemand 5, Suninen 3

Lue myös! Tänak loistaa Walesissa – Paluu M-Sportille julkistetaan lähiaikoina? (29.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit