Lappi omaa luokkaansa – Kinnusen hylkäys muutti mestaruustaistelun asetelmia

18.8.2021 / 15:05
Esapekka oli suvereeni ykkönen SM2-luokassa Lahdessa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Lahden toimiessa kilpailun keskuspaikkana. SM2-luokassa nähtiin yhden kuljettajan show, kun Esapekka Lappi jyräsi voittoon yli kahden minuutin turvin. Mestaruustaistelussa koettiin dramatiikkaa, kun SM2-luokan pistejohtoon kakkossijallaan noussut Jaro Kinnunen hylättiin kilpailun jälkeen.

SM2-luokassa Lahden SM-ralliin viime viikonloppuna starttasi yhdeksän kilpailijaparia ja heistä yksikään ei joutunut keskeyttämään. Lopputuloksiin laskettiin kuitenkin seitsemän kilpailijaparin tulos, kun kaksi kuljettajaa ja kartanlukijaa kokivat hylkäyksen kilpailun jälkeen. SM-sarjaan paluun lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen tehnyt Esapekka Lappi oli täysin omaa luokkaansa, tuloksena yhdeksän pohja-aikaa ja luokkavoitto reilun kahden minuutin turvin.

– Hyvinhän se meni, kun voitto tuli. Onnistuttiin siinä mitä tänne tultiin tekemään, eli promoamaan autoa. Monissa olosuhteissa saatiin ajaa, joka on hyvä. Ihan ei voima riittänyt R5-autoja vastaan, vaikka hiukan yritin vielä viimeiselläkin puristaa, yleiskilpailussa seitsemänneksi sijoittunut Lappi kommentoi kilpailun jälkeen SM-sarjan tiedotteessa.

Vuonna 2012 rallin Suomen mestaruuden SM1-luokassa maksimipistein voittanut Lappi kilpaili Lahden SM-rallissa yhdessä luottokartturinsa Janne Fermin kanssa Janne Erosen RTE-Motorsportin Toyota Yaris N5 -autolla. Lappi on nyt osallistunut urallaan 21 SM-ralliin ja saavuttanut niistä yhteensä 12 palkintosijoitusta kahdessa eri luokassa. Jo pitkään kansallista kärkiosaamista edustanut Jaro Kinnunen ihasteli kilpailun jälkeen Lapin otteita kotimaisessa arvosarjassa.

– Hienoa oli saada MM-tason ammattimies mukaan ja meidän luokkaan. Esapekka näytti uuden auton iskukyvyn ja myös sen mikä ero on ajamisessa lajin harrastajiin verrattuna, Kinnunen hehkutti.

Kun Lahden SM-ralli oli ajettu ja palkinnot jaettu, oli Kinnunen noussut SM2-luokan pistejohtoon tuoreen kakkossijan myötä. Espoolainen sai kuitenkin myöhemmin kylmää vettä niskaansa, kun kilpailun järjestäjä ilmoitti Kinnusen suorituksen tulleen hylätyksi ja sen myötä kilpailussa toiseksi nousi Ville Hautamäki, joka puolestaan vastaanotti pistejohtajan kruunun ennen Kokkolan finaalikilpailua. Hautamäen ja Kinnusen välinen piste-ero venähti neljääntoista.

Kinnusen tiedotteen mukaan Jarospeed-tiimin auton turboahdin oli ollut huollettavana ennen kilpailua ja huollossa siihen oli inhimillisen erehdyksen seurauksena laitettu millin verran liian suuri kuristin. Turboahdin oli mitattu Lahden SM-rallin esikatsastuksessa, jossa katsastusmiehet olivat sinetöineet väärän kokoisen kuristimen.

 

Jaro Kinnuselle Lahden SM-ralli toi mestaruustaistelun kannalta ison pettymyksen (Kuva: Taneli Niinimäki).

 

 

“Ajo oli todella huonoa ja jotenkin kulmikasta”

Kinnunen ajoi Mitsubishillaan kilpailun läpi ja ehti siis vastaanottamaan kakkospalkinnon, ennen kuin virhe jälkikatsastuksessa huomattiin.

– Turbon huollossa siihen oli vahingossa asetettu FIN R -luokituksen kuristin, kun se olisi pitänyt olla milliä pienempi FIN N -luokituksen osa. Kuljettaja on sääntöjen mukaan itse vastuussa kilpailukalustostaan, eikä tässä tilanteessa ole mitään tarvetta alkaa etsiä syyllistä muualta. Harmillinen kömmähdys sattui ja sen kanssa on elettävä, Kinnunen myönsi pettynein mielin.

Jarospeed-tiimi ei väärää sinetöintiä ollut kyseenalaistanut, koska sillä ei ollut tietoa, että kyseessä oli väärän kokoinen kuristin. Kinnunen sanookin tiedotteessaan, että mikäli virhe olisi havaittu esikatsastuksessa, Kinnusen tiimillä olisi ollut mahdollisuus vielä korjata tilanne, koska tiedotteen mukaan heillä oli huoltoautossa toinen sinetöity turboahdin.

– Se tässä eniten harmittaa, että esikatsastus virheellisesti päästi meidät kilpailuun. Rallin jälkeen asiasta neuvoteltiin, että onko hylkäys tässä tilanteessa oikea ratkaisu. Kilpailunjohtajalla ei kuitenkaan ollut sääntöjen puolesta muuta vaihtoehtoa kuin hylätä meidät, Kinnunen taustoitti.

SM2-luokan hallitseva Suomen mestari Hautamäki ei päässyt heti kilpailun alusta lähtien toivomaansa vauhtiin, vaan avauserikoiskokeella sijoitus oli neljänneksi nopein ja yötauolle saavuttaessa sijoitus kokonaistilanteessa oli samainen neljäs, eron ollessa kärkeen 46,9 sekuntia ja toiseen sijaan 26,1 sekuntia.

– Ajo oli todella huonoa ja jotenkin kulmikasta (avauserikoiskokeella). Kaksi seuraavaa erikoiskoetta olivat ajollisesti ihan ok, mutta eroa oli jo aika paljon kärkeen, Hautamäki kertasi kilpailun kulkua Porvoon Autopalvelu -tiimin tiedotteessa.

Lauantaina Hautamäen vauhti oli jo paremmalla tasolla ja nousujohteisen kilpailun päätteeksi sijoitus oli ensin kolmas ja Kinnusen hylkäyksen jälkeen siis toinen.

– Vauhti parani loppua kohti. Vaikka erot olivat eteen ja taakse selvät, ajettiin kuitenkin kunnolla loppuun saakka, koska silloin helposti lipsahtaa jos alkaa liikaa varmistella, Hautamäki muistutti.

Toisen epäonni on toisen onni. Kinnusen hylkäys toi Arttu Lähdeniemelle ensimmäisen palkintosijoituksen SM-sarjassa. Kolmanneksi Lahdessa ajanut Lähdeniemi oli napannut SM-sarjassa aiemmin kolme neljättä sijaa, Tunturirallissa ja Kouvolassa SM3-luokassa vuonna 2019, sekä Mikkelissä 2020 SM2-luokassa, mutta nyt Lähdeniemi pääsi siis ensimmäistä kertaa suihkuttamaan samppanjaa SM-rallin päätteeksi. SM2-luokan toinen hylätty kilpailijapari oli Matias Henkola ja Patric Öhman, jotka sijoittuivat seitsemänneksi.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kokkolassa 24.-25. syyskuuta, missä jaossa on korotetut SM-pisteet.

Lahden SM-ralli ja SM2-luokan lopputulokset

1) Esapekka Lappi-Janne Ferm (Toyota) 55.02,7
2) Ville Hautamäki-Mika Juntunen (Mitsubishi) + 2.12,3
3) Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen (Mitsubishi) + 3.03,7
4) Arto Juolahti-Jani Kovanen (Mitsubishi) + 3.38,3
5) Kristian Kiviniemi-Enni Mälkönen (Mitsubishi) + 3.38,4
6) Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela (Mitsubishi) + 4.40,6
7) Jarmo Honkanen-Aki Sparre (Subaru) + 10.31,8

Lapin keskinopeus: 120,4 km/h
Pohja-ajat: Lappi 9

SM2-luokan pistetilanne 5/6 osakilpailua

1) Ville Hautamäki (JärvisUA) 88
2) Jaro Kinnunen (EMSC) 74
3) Kristian Kiviniemi (ParkUA) 59
4) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 59
5) Arto Juolahti (THU-TEAM) 44
6) Juha Pasanen (OUA) 28
7) Esapekka Lappi (PiekUA) 25
8) Matias Henkola (PoSUA) 22
9) Arttu Lähdeniemi (PunMK/UA) 19
10) Janne Eronen (MHJ-RT) 16

Pisteistä vähennetty sääntöjen mukainen heikoin tulos osakilpailuista 1-5

 

 

Incar, Toyota Yaris N5, Ralli SM Lahti 14.8.2021 EK11 / SS11.
RTE-Motorsport

Julkaissut Esapekka Lappi Sunnuntaina 15. elokuuta 2021

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
Video: Esapekka Lapin Facebook-sivu

 

Virolaisvieras tuli, näki ja voitti – Heikkilä pistejohtajana Kokkolan finaaliin


Facebook kommentit