Lappi teki suomalaista rallihistoriaa Korsikassa – Aiemmin vain Toivonen pystynyt samaan

9.4.2018 / 04:22
Esapekka Lappi ja Janne Ferm Power Stage -erikoiskokeen maalissa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka rengasrikko veikin mahdollisuudet nousta Korsikan MM-rallin päätöspäivänä vielä palkintopallille ja kolmanneksi, oli Esapekka Lapin debyytti WRC-kalustolla tässä MM-sarjan klassikkokilpailussa ehdottomasti enemmän kuin onnistunut. Samalla Lappi teki suomalaista rallihistoriaa.

Esapekka Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa olivat lauantain erikoiskokeilla nopein kaksikko ja eroa kolmantena olleeseen Thierry Neuvilleen nähden ennen sunnuntaina ajettuja kahta viimeistä erikoiskoetta oli 10,3 sekuntia. Korsikan MM-rallin päätöspäivä käynnistyi 55-kilometrisellä maratonilla ja Lapin haaveet palkintopallille nousemisesta murenivat heti erikoiskokeen alkuvaiheessa.

– Menetin auton peräpään hallinnan kylmillä renkailla ajettaessa ja osuimme reunakivitykseen. Täysin minun virheeni, rengasrikon kärsinyt ja lähes kaksi minuuttia tallikaveri Ott Tänakin pohja-ajalle hävinnyt Lappi harmitteli erikoiskokeen maalissa.

Rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella Lappi ajoi neljännen pohja-aikansa tämänvuotisessa Korsikan MM-rallissa napaten viisi MM-bonuspistettä ja kokonaistuloksissa Lappi nousi viimeisellä erikoiskokeella kuudenneksi ohi Andreas Mikkelsenin. Jossittelu tunnetusti on aina autourheilussa turhaa, mutta ilman rengasrikkoa Lappi olisi sijoittunut kolmanneksi, sillä Neuvillen päätöspäivästä tuli vaikea vannerikon, sekä Hyundain moottoriongelmien takia.

– Pito oli viimeisellä erikoiskokeella parempi kuin odotin, joten painoin vain tulemaan täysillä, Lappi kommentoi Toyotan tiedotteessa.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi ajoi Korsikan MM-rallissa tänä vuonna neljä pohja-aikaa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Lauantai oli aika lailla täydellinen päivä”

Lapin esitys tämänvuotisessa Korsikan MM-rallissa oli huikea varsinkin, kun huomioidaan pieksämäkeläisen lähtökohdat. Lappi oli osallistunut tähän MM-sarjan klassikkokilpailuun urallaan aiemmin vain kerran ja silloinkin Skodalla WRC2-luokkaan. Nyt alla oli ensimmäistä kertaa WRC-kalusto ja Lappi taisteli heti välittömästi kovassa seurassa palkintosijoituksesta.

– Olemme mielestäni oppineet paljon, niin kuljettajat, kuin tallikin. Löysimme autoon hyvät säädöt ja lauantai oli aika lailla täydellinen päivä. Myös viimeisenä päivänä vauhti oli hyvää. Valitettavasti tein yhden pienen virheen, mistä otan täyden vastuun. Takarenkaat taisivat olla vielä hieman kylmät. Vanne hajosi ja lopulta se rikkoi renkaan, joten jouduimme vaihtohommiin, Lappi kertasi toiseksi viimeisen erikoiskokeen tapahtumia.

Lappi ajoi siis tämänvuotisen kilpailun 12 erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa ollen kyseisen tilaston ykkösnimi tehden samalla suomalaista rallihistoriaa. Korsikan saarella ajettiin MM-pisteistä nyt 40. kerran ja vain kerran aiemmin on suomalaiskuljettaja ajanut Korsikan MM-rallin historiassa eniten pohja-aikoja. Tämä tapahtui vuonna 1986, kun Henri Toivonen ajoi ennen traagista ulosajoaan 12 pohja-aikaa.

Samalla Lappi nousi suomalaiskuljettajien Korsikan kaikkien aikojen pohja-aikatilastossa viidenneksi ohi Jari-Matti Latvalan, Juha Kankkusen, Mikko Hirvosen, sekä Timo Salosen. Kolme kertaa on suomalaiskuljettaja yltänyt Korsikan MM-rallissa pohja-aikatilastossa toiseksi: Markku Alen vuonna 1983, sekä Ari Vatanen vuosina 1984 ja 1985.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan soralla 26.-29. huhtikuuta.

Suomalaiskuljettajien pohja-ajat Korsikan MM-rallissa 1973-2018

Ari Vatanen 17
Markku Alen 16
Henri Toivonen 12
Marcus Grönholm 8
Esapekka Lappi 4
Jari-Matti Latvala 3
Juha Kankkunen 3
Mikko Hirvonen 3
Timo Salonen 2

Lue myös! Lapin pohja-aika harvinaista herkkua suomalaisittain Korsikan MM-rallissa (7.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit