Lappi Toyota-sopimuksesta: “Mulla ei kyllä ole tietoa”

19.9.2016 / 12:58
Skodalla hyvin menestynyttä Esapekka Lappia povataan Toyotan WRC-tallin kuljettajaksi. Kuski itse ei kommentoi asiaa. (kuva: Skoda Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Paluun MM-sarjaan tekevän Toyotan WRC-tallin kuljettajat julkistetaan lähiaikoina. Tommi Mäkisen johtaman tallin kuljettajaksi on YLE:n mukaan valittu Juho Hänninen ja Esapekka Lappi. Toyota ei ole virallisesti tiedottanut asiasta mitään.

Hännisen sopimusta on pidetty varmana jo pitkään. Hän on ajanut Yaris WRC -auton testejä, ja lisäksi hän on käynyt tänä vuonna nuotittamassa MM-ralleja jo tulevaisuutta ajatellen.

Esapekka Lappi ei halunnut kommentoida YLEn maanantaista uutista hänen Toyota-sopimuksestaan juuri mitenkään.

– Mulla ei kyllä ole tietoa. Itse huomasin ihan juuri äsken saman jutun. En voi kommentoida sitä mitenkään, Lappi sanoo UrheiluUutiset.comille.

Soititko kuitenkin Mäkiselle, että oliko minulla siis sopimus?

– No ei kai minun tästä tarvitse hänelle soittaa.

– En tiedä mistä tämä juttu tai tieto on tullut, mutta ei se varmaankaan ihan virallista tietoa taida olla. Kuten sanottua, en voi kommentoida tätä asiaa mitenkään. Sen verran voin sanoa, että oma tilanteeni näyttää ihan hyvältä (vuodelle 2017), Lappi toteaa.

Lappi ajaa tällä kaudella viimeistä Skoda-vuottaan. Hän on WRC2-luokan MM-sarjassa kolmantena ja omaa mahdollisuuden maailmanmestaruuteen. Seuraava MM-ralli ei ole vielä tiedossa. Ranskan osakilpailuun häntä ei ole ilmoitettu.

– En tiedä missä ajan seuraavaksi. Ehkä Espanja ja Wales. Skoda päättää nämä asiat. Mielelläni tietysti ajaisin, Lappi sanoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Hänninen kiistää Toyota-sopimuksen (22.4.)


Facebook kommentit