Lappi vastasi Toyotan huutoon parhaalla mahdollisella tavalla – “Kuten Ruotsissa”

4.6.2022 / 07:54
Esapekka Lappi johtaa Sardinian MM-rallia perjantain jälkeen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapilta osattiin odottaa perjantaina hyvää suoritusta Sardinian MM-rallissa Italiassa, mutta johtopaikka ensimmäisen pidemmän ajopäivän jälkeen yllätti kuljettajan itsensäkin.

Kauden kolmatta MM-ralliaan ajava Esapekka Lappi teki Sardinian MM-rallissa perjantaina tasaista työtä. Toyota-kuljettaja kirjautti kuudelle ajetulle erikoiskokeelle tulosrivin 5-1-5-5-2-1 ja yötauolle saavuttaessa pieksämäkeläisen johtomarginaali toisena olevaan Ott Tänakiin nähden oli 0,7 sekuntia.

– Ajattelin, että voisimme olla lähellä kärkeä perjantain päätteeksi, mutta emme välttämättä johtaisi rallia, joten tämä päivä oli hyvä ja olen todella tyytyväinen, Lappi hehkutti tallinsa tiedotteessa.

Tänakin johto rengasrikon kärsineeseen Lappiin kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen oli 6,4 sekuntia, mutta Lapin ajettua seitsemännelle erikoiskokeelle pohja-aika ja Tänakin kärsittyä Hyundain voimansiirron ongelmista, johtopaikka vaihtui suomalaiskuljettajan nimiin. Seitsemäs erikoiskoe oli samalla myös perjantain päättänyt erikoiskoe, sillä kahdeksas ja yhdeksäs erikoiskoe peruttiin. Lapille perjantain toinen pohja-aika oli MM-sarjassa uran 50.

– Tämä tuntuu hyvältä, siitä ehti kuitenkin kulua kolme vuotta, kun edellisen kerran johdin MM-rallia perjantain jälkeen. Tärkeintä oli saada hyvä lähtöpaikka lauantaille ja nyt meillä on hallussa paras lähtöpaikka, joten homma hoidettu ja pyritään jatkamaan samalla tavalla huomenna, 50 ek-pohja-ajan rajapyykin MM-sarjan historian 55. kuljettajana ja 15. suomalaisena rikkonut Lappi suunnitteli.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm olivat perjantain ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kokonaistilanteessa viidentenä, mutta pohja-aika seuraavalle erikoiskokeelle nosti suomalaiset ensimmäistä kertaa kilpailussa johtoon. Kärkipaikka vaihtui kuitenkin vielä kerran ennen huoltotaukoa, Tänakin johtaessa huoltoon saavuttaessa 3,7 sekunnilla.

– Aloitimme varovasti jo senkin takia, että näkyvyys leijuvan pölyn takia oli heikko. Mutta sitten kun näkyvyys parani, niin pystyimme ajamaan normaalisti. Tässä kilpailussa et voi koko ajan ajaa 100-prosenttista vauhtia, mutta mielestäni ajoimme johdonmukaisesti 90-prosenttista vauhtia ja se oli avainasia tänään, Lappi kuvaili.

Toyota-talli on voittanut kolme viimeisintä MM-rallia MM-pistejohtaja Kalle Rovanperän johdolla. Rovanperän kärsittyä perjantaina odotetusti “aura-auton” roolistaan, odotti Toyota ennen kaikkea hyvää tulosta juuri Lapilta ja Lappi onkin vastannut tallinsa huutoon parhaalla mahdollisella tavalla.

– Hienoa nähdä Esapekan johtavan kilpailua! Hän teki hienoa työtä ja olen vaikuttunut siitä miten hän on heti autoon taas hypättyään suoriutunut loistavasti, aivan kuten Ruotsissa. Esapekka on ajanut hyviä aikoja ja se on juuri sitä mitä me haluamme hänen tekevän, Toyota-tallin urheilujohtaja Kaj Lindström hehkutti suojattinsa suorituksia.

Lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan 131,82 kilometriä, ja tämä kaikki ilman huoltotaukoa. Toinen pidempi ajopäivä käynnistyy kello 8.46 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Lappi ykkösenä yötauolle, perjantain kaksi peruttua erikoiskoetta Tänakin onni

Tänakilla oli perjantaille yksi tavoite ja se täyttyi – “Voitosta taistellaan täysillä”


Facebook kommentit