Lario ei aio lähteä Alpeille maisemia katselemaan, vain menestys kiinnostaa – “Luokkavoitto ja täysi pistepotti”

25.1.2018 / 07:44
Taisko Lario osallistuu Monte Carlon MM-ralliin ensimmäistä kertaa (Kuva: Bastien Roux).

[ A- ] / [ A+ ]

Täksi kaudeksi rallin MM-sarjaan ja WRC3-luokkaan hypännyt Taisko Lario avaa kilpailukautensa Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla, joka erikoiskokeiden osalta käynnistyy torstai-iltana. Keskiviikkona testierikoiskokeella hyvässä vauhdissa ollut Lario lähtee kilpailuun kovin tavoittein.

Taisko Lario, 22, yhdessä kartanlukija Tatu Hämäläisen kanssa on valmistautunut nyt käynnistyvään Monte Carlon MM-ralliin hyvin ja huolellisesti. Ranskalaisen CHL Sport Auto -tallin Peugeot 208 R2 -autolla kilpaileva helsinkiläinen lähtee uransa ensimmäiseen Monte Carlon klassikkokilpailuun kovin tavoittein. Kumartelemaan ei Lario Alpeille aio lähteä, eikä varsinkaan maisemia katselemaan.

– Viime viikolla ajettiin hyvät testit ja tutustuttiin Monten olosuhteisiin. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Me halutaan heti kauden avauksessa paras mahdollinen tulos. Se vaatii ehjää ja kypsää kisaa. Ehdottomasti me haetaan luokkavoittoa ja täyttä pistepottia, Lario sanoo tiedotteessaan.

Luokkavoitosta Monte Carlossa kilpailee 39 kuljettajaa, mutta WRC3-luokan MM-pisteistä Larion lisäksi mukaan on ilmoittautunut taistelemaan vain kolme muuta kuljettajaa. Keskiviikkona ajetulla testierikoiskokeella Lario oli MM-pisteistä ajavista kuljettajista toiseksi nopein.

– Fiilikset on mahtavat ennen kisaa. Koskaan aiemmin en ole päässyt viivalle tässä legendaarisessa kisassa. En malta odottaa, että päästään matkaan. Nyt on ollut aurinkoista, mutta viikonlopuksi povataan lumisadetta. Vastaan voi siis tulla mitä vaan. Etuauton merkitys korostuu, sillä olosuhteet voivat olla täysin toiset kuin nuotituksessa, Lario muistuttaa.

Monte Carlon MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy torstai-iltana kello 22.43 Suomen aikaa ja ralli päättyy sunnuntaina. Ensimmäinen erikoiskoe on samalla myös rallin pisin, lähes 37-kilometrinen Sisteronin klassikko.

– Varsinkin se ykköspätkä torstaina on todella kimurantti. Ylhäällä vuorilla on lunta ja jäätä, mutta alhaalla todennäköisesti kuivempaa. Se on vähän niin kuin pienoiskoossa koko ralli, Lario kuvailee.

Testierikoiskoe ja WRC3-luokan MM-pisteistä ajavat

1) Jean-Babtiste Franceschi (Ford) 2.31,9
2) Taisko Lario (Peugeot) + 6,5
2) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 6,5
4) Amaury Molle (Peugeot) + 16,3

Lue myös!

Monte Carlon MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (25.1.2018)
Hyundai-kaksikko hallitsi testierikoiskoetta (25.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit