Lario jatkaa WRC3-luokan pistekolmosena Ruotsin jälkeen – “Tästä haetaan nousua tulevissa kisoissa”

18.2.2018 / 19:05
Taisko Lario on WRC3-luokan MM-pisteissä Ruotsin jälkeen kolmantena (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikä yhdistää Esapekka Lapin ja Taisko Larion tämänvuotisia Ruotsin MM-ralleja? No ainakin se, että yksi ajovirhe nelipäiväisessä kilpailussa maksoi molemmilta lopulta paikan palkintopallilla. Lapilla yleiskilpailun puolella ja Lariolla puolestaan WRC3-luokassa.

Jossittelu tunnetusti autourheilussa on aina turhaa, mutta Esapekka Lapin ja Taisko Larion esimerkit korostavat juuri sitä faktaa, että Ruotsin MM-rallissa ei ole varaa siihen yhteenkään virheeseen, mikäli mielii olla lopputuloksissa aivan siellä kuumimmassa kärjessä. Lariolle tuo yksi ajovirhe sattui perjantaina, kun ranskalaisen CHL Sport Auto -tallin Peugeot lipsahti lumipenkkaan ja aikaa kului sen verran paljon, että mahdollisuudet kärkisijoihin karkasivat.

– Harmittaa tietenkin se perjantai. Ilman sitä pientä penkkavisiittiä oltaisiin oltu vähintään kolmen joukossa. Vauhtiin voi sinänsä olla tyytyväinen. Tälläistä se ralli on välillä. Kuitenkin pitää muistaa, että saatiin ihan hyviä pisteitä sarjan kannalta. Tasaisuus voi merkitä lopulta paljonkin kauden lopussa. Kokonaisuutena ihan positiivinen fiilis jäi kisasta, koska se vauhti oli olemassa, WRC3-luokassa kahdeksanneksi sijoittunut Lario kommentoi tiedotteessaan.

Siitä Larion mainitsemasta vauhdista saatiin hyvä näyte lauantaina, kun 22-vuotias helsinkiläinen ajoi luokassa kolme pohja-aikaa ja yhteensä viisi top3-aikaa ollen toisen pitkän ajopäivän toiseksi nopein WRC3-kuljettaja.

– Olen erittäin tyytyväinen vauhtiin. Tämä päivä todisti, että voimme ehdottomasti taistella tässä luokassa voitosta, Lario hehkutti lauantain erikoiskokeiden jälkeen.

Viimeisen ajopäivän kolmelle erikoiskokeelle Lario lähti ajamaan varmaa ajoa, sijoitusten suhteen ei kisattavaa enää ollut. Tärkeintä oli päästä maaliin. Hieman ohjelmaa matkalle kuitenkin mahtui, tosin ei kuljettajasta itsestään johtuvaa.

– Ekalla pätkällä oli yksi auto jäänyt meidän edestä tielle ja se vähän hidasti. Kuitenkin ihan hyviä aikoja ajettiin. Power Stagella autossa syttyi myös öljynpainevalo ja se vähän säikäytti, Lario kertaa tapahtumia.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuun toisena viikonloppuna Meksikossa. Larion ja kartanlukija Tatu Hämäläisen seuraava kilpailu on puolestaan joko Korsikan MM-ralli huhtikuussa, tai Portugalin MM-ralli toukokuussa.

– Mestaruus on yhä mielessä tottakai. Nyt ollaan sarjassa kolmantena ja tästä haetaan nousua tulevissa kisoissa. Me haetaan paljon kovempia tuloksia loppukaudesta. Itseluottamus ei ole mihinkään kadonnut, Lario vakuuttaa.

Ruotsin MM-rallin WRC3-luokan lopputulokset

1) Denis Rådström (Ford) 3.16.26,0
2) Emil Bergkvist (Ford) + 7,3
3) Julius Tannert (Ford) + 4.43,2
4) Jean-Baptiste Franceschi (Ford) + 4.52,7
5) Terry Folb (Ford) + 4.54,2
6) Yuriy Protasov (Citroen) + 6.23,1
7) Callum Devine (Ford) + 6.27,9
8) Taisko Lario (Peugeot) + 10.37,3
9) Emilio Fernandez (Ford) + 15.02,1
10) Luca Bottarelli (Ford) + 15.43,9

MM-pisteet 2/13 osakilpailua

1) Enrico Brazzoli 25
1) Denis Rådström 25
3) Taisko Lario 19
4) Amaury Molle 18
4) Emil Bergkvist 18
6) Julius Tannert 15

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit