Lario kesti ennakkosuosikin paineet ja jyräsi kärkeen – “Johto niin iso, että pitää ajaa järkevästi”

17.8.2018 / 23:48
Taisko Lario otti tiukan otteen WRC3-luokan voittoon (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario ajoi vakuuttavasti Saksan MM-rallin avauspäivänä perjantaina.

Taisko Lario johtaa seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen WRC3-luokkaa liki kolmen minuutin erolla ennen Italian Enrico Brazzolia.

– Päivä meni ihan kivasti. Maltilla on ajettu viinitarhojen keskellä. Yksi rankka sadaekuuro meidät yllätti ja oli vähän väärät renkaat alla. Muuten päivä sujui todella hyvin, eikä ollut mitään isoja ongelmia, CHL Sport Auto -tiimissä ajava Lario myhäili päivän päätteeksi.

Larion ja kartturi Tatu Hämäläisen unelmana on maailmanmestaruus WRC3-luokassa. Loistavan avauspäivän jälkeen voitto on tarjottimella Saksasta, mutta suomalaiskaksikko tietää lajin haasteet.

– Ollaan luokkajohdossa ja se on tärkeää. Nämä olisivat erittäin hienot pisteet MM-sarjaa ajatellen, mutta vielä on paljon rallia jäljellä. Erot ovat aika isoja. Pitää keskittyä siihen, että oma ajorytmi pysyy yllä ja myös maltti pitää olla mukana, Peugeot 208 R2 -autoa ohjastava Lario korostaa.

Lario ja Hämäläinen yrittävät lauantaina ajaa varmasti mutta kovaa.

– Huomenna on vielä paljon pätkiä jäljellä. Muun muassa Panzerplatten monsteripätkä ajetaan kaksi kertaa, joten tarkkana saa olla. Auto tuntuu hyvältä. Ihan meillä ei ole nyt tarvetta painaa täysillä. Johto WRC3-luokassa on niin iso, että pitää ajaa järkevästi, Lario päätti.

Saksan MM-rallin pisin kilpailupäivä, kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 150 kilometriä, käynnistyy lauantai-aamuna kello 9.48 Suomen aikaa.

WRC3-luokan tilanne 7/18 ek:n jälkeen

1) Taisko Lario (Peugeot) 1.14.30,0
2) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 2.53,1
3) Louise Cook (Ford) + 5.29,5

Larion keskinopeus: 83,3 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Lario 6, Brazzoli 1

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit