Lario kolmantena Walesin päätöspäivään – “Huomenna vielä monta pätkää jäljellä”

7.10.2018 / 08:35
Taisko Lario ajaa WRC3-luokassa kolmantena (Kuva: Nikos Katikis).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC3-luokan maailmanmestaruudesta taisteleva Taisko Lario selvitti kunnialla läpi hankalan lauantain ajopäivän Walesin MM-rallissa. Päivään mahtui muhkeat yhdeksän erikoiskoetta ilman kunnollista huoltoa.

Peugeot 208 R2 -autoa ajava Taisko Lario hyökkäsi aamulla, mutta eroa kärkeen oli liikaa perjantain kolmen rengasrikon vuoksi. Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ovat WRC3-luokassa ennen kisan päätöspäivää kolmantena. Eroa luokkaa johtavaan brittikuski Tom Williamsiin on kertynyt seitsemän minuuttia.

– Eiliset rengasrikot harmittavat vielä aika paljon. Tänään on pystytty ajamaan monta luokan pohja-aikaa. Ilman perjantain ongelmia oltaisiin ihan voittokamppailussa mukana. Niille ei nyt voi enää mitään, Lario totesi.

– Aamulla lähdettiin kuromaan eroa edellä meneviin ja koetettiin vähän hyökätä. Nopeasti kuitenkin nähtiin, että ei oikein ole mahdollisuuksia ajaa niin isoja eroja kiinni. Meillä oli aika painava auto tänään, kun kyydissä oli kaksi vararengasta ja paljon varaosia.

CHL Sport Auto -tiimissä ajavat Lario ja Hämäläinen nautiskelivat lauantain perinteikkäistä erikoiskokeista. Ohjelmassa olivat muun muassa Sweet Lambin ja Myherinin upeat pätkät Walesin jylhissä maisemissa.

– Upeita pätkiä oli tänään. Aamulla oli mutaista ja ja tosi liukasta. Siellä kyllä rapa roiskui ihan huolella. Iltapäivällä oli lähes kuivaa ja se kulutti rengasta. Viimeisillä pätkillä oli myös pientä ongelmaa etupyörän laakerin kanssa ja sen takia piti vähän hidastaa, että selvitään huoltoon asti, Lario selvitti.

Kisan päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan viisi erikoiskoetta. Larion päätavoite on säilyttää kolmas sija, jonka myötä myös unelma maailmanmestaruudesta säilyisi enemmän kuin elossa.

– Huomenna on vielä monta pätkää jäljellä, kisa ei ole vielä ohi. Tietenkin halutaan varmistella kolmas tila ja hyvät MM-pisteet. Kaikkea voi kuitenkin vielä tapahtua, Lario päätti.

WRC3-luokan tilanne 18/23 ek:n jälkeen

1) Tom Williams (Ford) 3.07.05,4
2) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 3.53,1
3) Taisko Lario (Peugeot) + 7.18,7
4) Louise Cook (Ford) + 17.18,5

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit