Lario rakentaa ralliuraansa järkevästi ajatellen – “Sen takia lähdettiin ulkomaille hakemaan oppia”

17.8.2017 / 09:28
Taisko Lario kilpailee Saksan MM-rallissa CHL Sport Auto -tiimin Peugeotilla (Kuva: Bastien Roux).

[ A- ] / [ A+ ]

Määrätietoisesti omaa ralliuraansa rakentava Taisko Lario yhdessä kartanlukijansa Tatu Hämäläisen kanssa osallistuu tänä viikonloppuna ajettavaan Saksan MM-ralliin ranskalaisen CHL Sport Auto -tiimin Peugeotilla. Kyseessä on Lariolle uran viides MM-ralli ja ensimmäinen MM-ralli asfaltilla.

Taisko “Tade” Lariolla, 21, on jo nyt takanaan varsin kiireinen vuosi, kun CV:hen on ehtinyt kertyä elokuun puoliväliin mennessä kilpailukokemusta niin rallin SM-sarjasta, muutamasta yksittäisestä kotimaisesta rallista, Peugeot 208 Rally Cupista Ranskasta, kuin myös helmikuussa ajetusta Ruotsin MM-rallista. Suomen MM-rallissa Lariota ei heinäkuun lopulla ajamassa nähty, mutta siihen löytyy varsin järkevä selitys.

– Tavoite meillä on kuitenkin hankkia uutta kokemusta ja saada oppia uusista ralleista tulevaisuutta ajatellen, varsinkin MM-sarjasta. Kolmatta kertaa Neste Ralliin starttaaminen samanlaisella autolla ja samanlaisille teille, niin se ei olisi tuntunut kovin järkevältä. Sen takia lähdettiin ulkomaille hakemaan asfaltilta oppia, Lario kertoo UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Larion mukaan ajatus Saksan MM-ralliin osallistumisesta on ollut jo jonkin aikaa mielessä, mutta lopullinen päätös syntyi vasta aivan viime hetkillä. Kiireinen ralliviikko käynnistyi heti maanantaina, kun Lario pääsi ajamaan testiä saksalaisilla asfalttiteillä.

– Testit sujui hyvin. Päästiin kokeilemaan eri säätöjä auton kanssa ja löydettiin hyvä kompromissi säätöjen suhteen tähän kisaan. Lisäksi päästiin ajamaan testiä eri rengasseoksilla. Kaiken kaikkiaan testeistä jäi hyvä fiilis. Autoon on hyvä luotto ja itseluottamus on kohdillaan, Lario hehkuttaa.

Perinteiseen tyyliin MM-rallin erikoiskokeiden nuotitus tapahtuu kahtena päivänä, tiistaina ja keskiviikkona.

– Erikoiskokeet vaikuttaa aika lailla juuri sellaiselta mitä ennakkovalmistelujen perusteella osattiin odottaa. Viinitarhoissa on aika haastavia paikkoja, siellä on tiukkoja jarrutuksia ja risteyksiä tosi paljon. Todella vaikean oloinen rallihan tämä on, Lario kuvaili nuotitusvaiheen avauspäivän jälkeen tiistaina.

Yksi iso haaste Saksassa tulee ehdottomasti olemaan teiden pinnalla oleva muta, ruoho ja kaikki muut ylimääräiset elementit, joita ennen kaikkea alkupäässä lähtevät nelivetoautot nostavat teiden pientareilta ylös tielle leikatessaan mutkia. Ja ne leikkaukset voisi suomentaa vaikka niin, että Saksassa ei erikoiskokeita ajeta mutkien osalta puhtaasti teitä pitkin.

– Ranskassa kun on ajanut aiemmin asfaltilla, niin siellä ei pysty leikkaamaan samalla tavalla. Täällä leikataan monessa paikassa puolen auton verran ja sitten se on kuravelliä koko tien pinta, Lario kuvailee.

Saksassa, aivan kuten muissakin MM-sarjan asfalttikisoissa, WRC-kuljettajat saavat käyttää etunuottiautoja, eli ennen varsinaista kilpailusuoritusta kuljettajien ns. luottomiehet ajavat erikoiskokeen läpi ilmoittaen niistä mahdollisista muutoksista tien suhteen, joita on tullut nuotitusvaiheen jälkeen. Muilla kuljettajilla kuten Lariolla tälläistä mahdollisuutta ei ole.

– Kyllähän se tekee hommasta vähän arpapeliä. Että mitä siellä on sitten mutkan takana, Lario myöntää ja lisää, että ennakkovalmisteluissa nuotitus on tässäkin suhteessa tärkeässä roolissa.

– Jos ei niitä paikkoja ole nuotissa, niin sitten joutuu ottamaan vähän varmemman päälle. Sen takia nuotitus on tosi tärkeä osa tätä kilpailua.

“Kiva nähdä missä itse olen vauhdin suhteen”

Lario kilpailee Saksassa ranskalaisen CHL Sport Auto -tiimin Peugeot 208 R2 -autolla. Tallikavereina ajavat ranskalaiset Raphael Astier, sekä Yoann Bonato. Luokkavoitot Monte Carlosta ja Korsikasta napannut Astier on junioreiden MM-pisteissä neljäntenä, kun taas Bonato kilpailee WRC2-luokassa.

– Molemmat on kokeneita asfalttikuljettajia ja se tietysti helpottaa, että saa tallikavereilta apua. Meillä on hyvä tiimi kaikin puolin, Lario kehuu.

Hyvästä tiimistä kertoo paljon myös se, että Lario lähtee tulevaan kilpailuun juuri “pakasta vedetyllä” kalustolla.

– Tähän kisaan saatiin kokonaan uusi auto, joka on juuri rakennettu. Sillä varmistetaan tietysti auton toimivuus. Siinä on kaikki uusimmat luokitusosat käytössä, Lario taustoittaa.

Larion kalusto on R2-luokan ralliauto, mutta rallin MM-sarjassa kakkosluokalla ymmärretään tietysti WRC2-luokassa ajavat kuljettajat. Lario ja kaikki muut luokan kilpailijat on merkitty lähtöluetteloon RC4-luokkaan ja näistä kuljettajista osa ajaa WRC3-luokassa ja osa sekä WRC3-luokassa, että junioreiden JWRC-luokassa. Jotta karuselli saadaan pysymään kiinni telineessään ja pyörimissuunta pysyy oikeana, niin näiden kuljettajien kohdalla helpoin tapa on puhua yleisesti juuri RC4-luokasta.

– Luokassa on hyvä taso ja mukana on parikymmentä kuljettajaa. Varmasti JWRC-luokan kärkimiehet (Nil) Solans ja (Nicolas) Ciamin menee kovaa. Mutta myös Opelin Jari Huttunen, jolla on ollut hyvä kyyti päällä EM-kisoissa, menee varmasti kovaa. Kaikki he ovat varmasti hyviä vertailukohtia ja kiva nähdä missä itse olen vauhdin suhteen, Lario pohtii.

Lario kilpailee nyt siis ensimmäistä kertaa urallaan asfaltilla MM-tasolla. Lario on ajanut aiemmin MM-rallin Suomessa kahdesti (2015, 2016), sekä Puolassa (2016) ja Ruotsissa (2017) molemmissa kerran. Ykköstavoite tulevaan kilpailuun on luonnollisesti saada runsaasti kilometrejä ja sitä kautta kokemusta, mutta Larion mukaan kyllä niitä tuloksiakin seurataan “matkamittarin lukeman” lisäksi.

– Toki tavoitteena on saada ehjä kisa ja jos päästäisiin viiden sakkiin, niin oltaisiin tyytyväisiä. Jos vauhtia riittää, niin miksei “podiumillekin”, tottakai kaikkemme annetaan ja ihan rallia ollaan tultu ajamaan kuitenkin, vaikka ollaankin ensimmäistä kertaa täällä, Lario sanoo.

On selvää, että jokaiselle nuorelle kuljettajalle jokainen tämän tason kilpailu on aina arvokas näyttöpaikka ja onnistuessaan kuljettaja petaa itselleen hyviä asetelmia tulevaisuutta ajatellen. Lario kuitenkin sanoo, että ei osaa kuitenkaan ottaa tälläisistä tilanteista paineita, vaan nuori suomalaiskuljettaja korostaa sitä kuinka tärkeää on olla tälläisissä kisoissa ennen kaikea mukana.

– Uskon, että lisäarvoa tuo se, että mukana on kovia kuljettajia jotka ovat jo tehneet uraa MM-sarjassa ja maailmalla enemmänkin. Ja kun nyt ei ajeta Suomessa ja kotiteillä, ollaan kuitenkin ulkomailla ja asfaltilla, niin se varmasti nostaa sitä meidän suorituksen arvoa, miten sitten meneekään.

Lariolla tottakai kaikki keskittyminen viikonlopun aikana on omassa kilpailusuorituksessa, mutta yleiskilpailun kärkitaistelun suhteen oman ennakkoarvion ehtii toki antamaan.

– Toivoisin tottakai, että kolmen kärjessä olisi suomalaisväriä. Uskoisin kuitenkin, että mestaruustaistelua käyvät Sebastien Ogier ja Thierry Neuville ovat aivan siellä kärkipäässä. (Dani) Sordo on myös varmasti korkealla, Lario ennakoi.

Saksan MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä 21 erikoiskokeen ja 309,2 ek-kilometrin urakoinnin jälkeen. UrheiluUutiset.com seuraa Saksan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

RC4-luokan kilpailijat Saksassa

61 Raphael Astier (Peugeot) WRC3
62 Enrico Brazzoli (Peugeot) WRC3
63 Nil Solans (Ford) * WRC3
64 Nicolas Ciamin (Ford) * WRC3
65 Terry Folb (Ford) * WRC3
66 Julius Tannert (Ford) * WRC3
67 Dillon Van Way (Ford) * WRC3
68 Sebastian Careaga (Ford) * WRC3
76 Jari Huttunen (Opel)
77 Timo van der Marel (Opel)
81 Amaury Molle (Peugeot)
84 Roman Schwedt (Opel)
85 Roland Stengg (Opel)
86 Taisko Lario (Peugeot)
87 Yannick Wendling (Peugeot)
89 Tom Williams (Ford)
90 Tamara Molinaro (Opel)

* = Kilpailee junioreiden MM-pisteistä (JWRC)
WRC3 = Kilpailee WRC3-luokan MM-pisteistä

Lue myös! WRC faktat 10/2017: Saksan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (16.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit