Lariolla mahdollisuus nousta Walesissa MM-pistejohtoon – “Tavoitteena on voitto”

5.10.2018 / 08:10
Taisko Lario kilpailee WRC3-luokassa Peugeotilla (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen taistelevat yhä tiukasti kaksivetoisten autojen WRC3-luokan maailmanmestaruudesta rallin MM-sarjassa.

Peugeot 208 R2 -autolla ajavan suomalaiskaksikon urakka jatkuu tällä viikolla ajettavalla ikonisella Walesin osakilpailulla, joka käynnistyi torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

– Tunnelmat ovat kerta kaikkiaan mahtavat. Edellinen Turkin kisa ei kuulunut meidän ohjelmaan, joten nyt on tauon jälkeen ajohalut todella korkealla. Erittäin mielenkiintoinen kisa on luvassa. Walesissa on aina arvoitukselliset sääolosuhteet, CHL Sport Auto -tiimissä ajava Taisko Lario mietiskelee kisan kynnyksellä.

– Erikoiskokeet eivät sinänsä ole haastavia, mutta juuri sää tekee kisasta vaikean. Siellä on sumua, sadetta ja mutaa varmasti luvassa. Myös kaikenlaiset tukit tien sivussa tekevät sen, että tarkkana saa olla, Lario kuvailee.

Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ovat WRC3-luokan MM-pisteissä neljäntenä, kun suomalaisilla on vielä kaksi kisaa ajamatta. Edellä oleva ranskalaiskuski Jean-Baptiste Franceschi on jo pistekisansa käyttänyt. Suomalaisten tähtäimessä ovatkin länsinaapurin Emil Bergkvist ja Dennis Rådström, jotka eivät Walesissa ole mukana. Lariolla ja Hämäläisellä on upea tilaisuus nousta MM-taulukon kärkeen, mutta maltti on valttia.

– Sarjatilanne on meidän kannalta hyvä. Maaliin pitää kuitenkin päästä ja aina kun ajetaan, niin tavoitteena on voitto. Olisi tärkeää saada iso pistepotti, Lario suunnittelee.

Kisataktiikka on Larion mielessä kristallinkirkkaana.

– Perjantaina katsotaan heti, mihin meidän vauhti riittää. Silloin on varaa laittaa sukkaa syyläriin. Ajetaan muille jäljet selkään. Lauantaina on ajettava järjellä, sillä ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta ilman huoltotaukoa. Pienikin vaurio autoon voi tietää rallin ja jopa koko MM-taistelun päättymistä.

Lario ajaa Walesin MM-rallissa ensimmäistä kertaa urallaan. CHL Sport Auto -tiimi antaa kuitenkin vankan kokemuksensa myötä tärkeää tukea nuorelle suomalaiselle.

– Nuotitus on tietenkin erittäin tärkeässä roolissa. Tiimillä on täältä paljon kokemusta, joten saadaan sitä kautta tärkeää dataa. Se on olennaista auton säätämisen kannalta, Lario korostaa.

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit