Lariolla Saksassa todellinen iskun paikka – “Mestaruustaiston kannalta pakko voittaa”

16.8.2018 / 14:13
Taisko Lario Saksan MM-rallissa 2017 (Kuva: Bastien Roux).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ovat mukana tänään torstaina käynnistyvässä Saksan MM-rallissa kaksivetoisten WRC3-luokassa. CHL Sport Auto -tiimissä ajavat suomalaiset metsästävät kauden avausvoittoa.

Taisko Lario ja Tatu Hämäläinen olivat mukana Saksan asvalttiteillä jo viime vuonna, joten kokemusta löytyy. Kaksikko lupaa laittaa kaiken likoon, jotta sunnuntaina juhlitaan Bostalseessa ykköstilaa.

– Tunnelmat ovat erittäin positiiviset. Meillä oli maanantaina erinomaiset testit Pohjois-Ranskassa viinitilojen keskellä. Siellä satoi ensin vettä ja sitten keli kuivui. Olosuhteet olivat hyvin samanlaiset kuin Saksan rallissa tulee olemaan, Lario ennakoi.

– Saatiin hyvin testattua eri säätöjä ja renkaita. Mielestämme löydettiin todella hyvät asetukset autoon. Kaiken pitäisi olla kunnossa.

Suomen MM-rallissa heinäkuun lopussa Peugeot 208 R2 -autolla ajavalla Lariolla oli roppakaupalla teknisiä murheita. Saksan asvaltilla kurssi käännetään, jotta unelma maailmanmestaruudesta säilyy elossa.

– Jyväskylän kisa oli meille pettymys, mutta nyt haetaan paljon parempaa tulosta. Pitää vain luottaa omaan tekemiseen. Kyllä me tämä homma osataan. Maltti pitää kuitenkin olla mukana. Tavoite on vain ja ainoastaan voitto WRC3-luokassa. Me tiedämme, että oma tekeminen ja vauhti riittävät siihen. Mestaruustaiston kannalta meidän on pakko voittaa, Lario korostaa.

Lario on WRC3-luokan MM-sarjassa neljäntenä. Sarjaa johtava ranskalainen Jean-Baptiste Franceschi ei aja Saksassa MM-pisteistä. joten nyt on iso iskun paikka. Lario ajaa Saksan asvaltilla kauden viidennen MM-rallinsa.

– Meillä on Saksasta viime vuodelta kokemusta ja silloin olimme jo neljänsiä, vaikka matkaan mahtui monenlaista tilannetta. Reitissä on paljon samoja erikoiskokeita, joten se helpottaa vähän nuotituksen osalta. Ralli muistuttaa paljon Monte Carlon kisaa, sillä keliolosuhteet ja sitä kautta pito vaihtelevat paljon. Jäätä ei tietenkään ole, mutta mutaa ja kaikkea muuta tieltä voi löytyä, Lario kuvailee.

Lario povaa ensimmäisen varsinaisen ajopäivän olevan ratkaisuasemassa.

– Perjantaiksi on luvattu sateita, jolloin viinitilojen rinteiltä tulee varmasti mutaa tielle, kun leikataan rajusti. Perjantai saattaa olla jo ratkaisupäivä. Silloin täytyy repiä eroa muihin. Toki myös lauantaina Panzerplatten erikoiskoe, joka ajetaan kahteen kertaan, on isossa roolissa, Lario päätti.

Torstaina ajetulla testierikoiskokeella Lario oli WRC3-luokan nopein lyöden Enrico Brazzolin 4,9 sekunnilla.

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit