Larion ralli Puolassa päättyi rajuun ulosajoon – “Katkaisimme sähköt koko kylästä”

3.7.2016 / 20:30

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla ajettuun MM-ralliin osallistuneen Taisko Larion tapahtumarikas kilpailu Puolassa päättyi lauantaina rajuun ulosajoon rallin 15. erikoiskokeella.

Jo torstaina ensimmäisellä erikoiskokeella 400 metrin ajon jälkeen Peugeotin tien sivuun teknisten ongelmien takia parkkeeraamaan joutunut Taisko Lario jatkoi rallia perjantaina Ralli 2 -säännön turvin ja nuorukainen ajoikin niin perjantaina, kuin lauantainakin hyviä aikoja RC4-luokassa antaen hyviä näyttöjä vauhdistaan.

Ennen ulosajoa Lario pysäytti kellot 13. ja 14. erikoiskokeella luokan viidenneksi ja kuudenneksi nopeimpana kuljettajana, mutta sitten tuli nuottivirhe ja matkanteko päättyi rajuun ulosajoon 15. erikoiskokeella.

– Ajoimme ulos nuottivirheen takia. Se ei ollut nyppy täys, vaan nyppy oikea, Lario kommentoi nuotituksen saloja Facebook-sivullaan.

Tilanteessa oli siinäkin mielessä huonoa tuuria mukana, että Peugeot törmäsi suoraan pellolla seisoneeseen pylvääseen. Mikäli ulosajolinja olisi suuntautunut ohi pylväästä vasemmalta tai oikealta puolelta, Larion ralli mitä suuremmalla todennäköisyydellä olisi päässyt jatkumaan myös ulosajon jälkeen.

– Törmäsimme betoniseen A-pylvääseen nelosvaihteella ja katkaisimme sähköt koko kylästä. Onneksi pylväs katkesi kahdesta osasta ja auto otti hyvin iskun vastaan, Lario kuvailee tilannetta.

Tärkein tieto tottakai rajun ulosajon jälkeen oli se, että sekä kuljettaja, että kartanlukija Sami Ryynänen selvisivät tapauksesta vammoitta.

– Meillä kaikki ok. Vain sairaalassa normaalit tutkimukset ja tarkkailu, että kaikki on varmasti kunnossa.

Seuraavaksi 20-vuotias rallilupaus nähdään tositoimissa Keski-Suomen sorateillä heinäkuun viimeisellä viikolla Suomen MM-rallissa.

– Tämä oli huono ralli meille, mutta palaamme vahvempina, Lario vakuuttaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde ja kuva: Taisko Larion Facebook-sivu


Facebook kommentit