MOTORSPORT

Latvala Celicalla Kuhmoisiin – Lindroosit mukana neljän sukupolven voimin

Jari-Matti Latvala tähdittää parin viikon päästä ajettavaa Kuhmoisten Sora Rallia, joka on Historic Rally Trophy -sarjan kauden kolmas osakilpailu.

Toyotan tallipäällikkönä kolmatta kautta toimiva Jari-Matti Latvala on viime vuosina kilpaillut Suomessa oman tallinsa Toyota Celicoilla varsin ahkerasti, mutta kuluvan vuoden osalta kilpailukauden avaus on vielä tekemättä. Tähän saadaan muutos lauantaina 25. helmikuuta ajettavassa Kuhmoisten Sora Rallissa, missä Latvala nähdään mukana Toyota Celica Turbo 4WD ST185 -autolla, jolla Latvala on kilpaillut aiemmin vain kerran. Tunturiralli viime vuonna päättyi keskeytykseen.

Latvalan kartanlukijana toimii Enni Mälkönen, rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestari viime vuodelta, joka viime viikonloppuna sijoittui Ruotsin MM-rallissa yhdessä Sami Pajarin kanssa WRC2-luokassa kolmanneksi. Mukana Kuhmoisissa on myös Jari-Matin isä Jari Latvala, joka hyppää Toyota Celica GT-Four ST165 -auton rattiin.

Jos ovat Latvalat mukana kahden sukupolven voimin, niin Lindroosin rallisuku heittää kilpailuun neljä sukupolvea. Rallin F-Cupin kauden avauksessa viime viikonloppuna Tuurissa voittoa juhlinut Joonas Lindroos ohjastaa Citroen C2 VTS -autoa ja saa kartanlukijakseen tyttärensä Eveliina Lindroosin. Lisäksi mukana kilpailussa on Joonaksen isä Jouni Lindroos ja Jounin setä Harras Lindroos, jolla ikää on kunnioitettavat 81 vuotta.

Kuhmoisten Sora Rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 67 kilometriä ja kyseessä on Historic Rally Trophy -sarjan kauden kolmas osakilpailu. Mukana ovat myös BMW Rallisarja, sekä VW Aircooled Rallisarja. Kilpailu tarjoaa lisäksi erinomaisen testimahdollisuuden rallin SM-sarjan kuljettajille, sillä viikko Kuhmoisten kilpailun jälkeen Keski-Suomessa ajetaan Jyväskylän SM-ralli.

Tähän mennessä mukaan kilpailuun SM-sarjasta tuttuja kuljettajia on ilmoittautunut Jaakko Lavio, Leevi Lassila, Aatu Hakalehto, sekä Suvi Jyrkiäinen. Kuhmoisten Sora Rallin ilmoittautumisaika päättyy tänään tiistaina kello 21.00.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com