MOTORSPORT

Latvala ei aja sunnuntaina, kauden ensimmäinen nollatulos – “Tiedän nyt missä teimme virheitä”

Jari-Matti Latvalan tuskainen taival Korsikan MM-rallissa päättyi ulosajoon lauantaina. Latvalaa ei nähdä mukana sunnuntain kahdella viimeisellä erikoiskokeella Ralli 2 -säännön turvin, sillä auto koki ulosajossa sen verran pahoja vaurioita, ettei niitä saatu korjattua lauantai-iltana.

Jari-Matti Latvalalle ja kartanlukija Miikka Anttilalle MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu tietää samalla myös kauden ensimmäistä nollatulosta. Monte Carlosta 17, Ruotsista kuusi ja Meksikosta kahdeksan MM-pistettä kerännyt Latvala oli ennen Korsikaa kuljettajien MM-sarjassa viidentenä, mutta nyt tuo sijoitus tulee putoamaan näillä näkymin kahdeksanneksi.

Seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen Latvala oli kokonaistilanteessa kahdeksantena ja eroa kärkeen oli kertynyt siinä vaiheessa jo minuutin ja 43 sekuntia. Kahdeksas erikoiskoe ajettiin huoltotauon jälkeen, missä Latvalan autoon tehtiin muutoksia. Kahdeksannella erikoiskokeella sattuneesta ulosajostaan huolimatta töysäläinen ehti kuitenkin huomata, että tehdyt muutokset toivat lisää vauhtia.

– Sen jälkeen, kun huoltotauolla teimme muutoksia, niin auto tuntui fantastiselta. Kiitos siitä tallille. Se todellakin antoi minulle itseluottamusta yrittää, mutta ehkä yritin sitten hieman liikaa. Vasemmalle kääntyvässä mutkassa tulin liikaa kylki edellä ja osuimme sitten perä edellä puuhun, Latvala kertaa tapahtunutta Toyotan tiedotteessa.

Vielä tiedotteessa tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli vakuuttunut siitä, että Latvala nähtäisiin mukana Ralli 2 -säännön turvin sunnuntaina ajettavilla kilpailun kahdella viimeisellä erikoiskokeella ja erityisesti Power Stage -erikoiskokeella, missä jaossa on MM-pisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle. Toisin kuitenkin kävi, Toyotan kolmesta autosta numero seitsemän paketoitiin varikolla peitteen alle ja ajot sillä oli ajettu tämän viikonlopun osalta.

On täysin selvää, että nollatulos ja kateissa ollut vauhti ovat Latvalalle isoja pettymyksiä, mutta kokenut kuljettaja osaa antaa arvoa myös tallikavereittensa hyville suorituksille. Ott Tänak ja Esapekka Lappi taistelevat sunnuntaina vähintään yhdestä, ehkä jopa kahdesta palkintosijoituksesta Toyota-tallille.

– Normaalisti en ulosajoni jälkeen hymyile, mutta nyt siihen on aihetta. Ott ja Esapekka ovat olleet täällä todella nopeita samaan aikaan, kun minulla on ollut vaikeaa. Tiedän nyt missä teimme virheitä säätöjen osalta ja miksi en ollut täällä tarpeeksi nopea, yhdeksättä kertaa Korsikan MM-ralliin osallistunut ja vasta toisen keskeytyksensä tässä kilpailussa kokenut Latvala korostaa.

Korsikan MM-rallin kolmas ja samalla viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 10.23 Suomen aikaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com