Latvala ei saanut uusintaa vuoden takaiselle onnistumiselleen: “Olen erittäin pahoillani”

24.1.2016 / 01:28
Jari-Matti Latvalan mestaruusjahti käynnistyi pettymyksellä (Kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmannelta sijalta lauantain reitille startannut Jari-Matti Latvala koki uransa yhdeksännessä Monte Carlon MM-rallissa ison pettymyksen, kun 11. erikoiskokeella Volkswagenin perä luiskahti ojaan, ojassa oli jotain mikä nosti keulan ilmaan rikkoen samalla vasemman etupyörän ripustuksen ja vaurioittaen ohjausta. Latvala pääsi ajamaan maaliin asti, mutta joutui keskeyttämään myöhästyttyään seuraavan erikoiskokeen lähdöstä. Vuosi sitten Latvala ajoi uransa parhaan sijoituksen Monte Carlossa ollen toinen, mutta nyt uusi kausi lähti käyntiin pisteettömällä suorituksella.

Lauantai lähti Jari-Matti Latvalan osalta käyntiin hyvin, kun hän aamupäivän ensimmäisellä erikoiskokeella löi neljäntenä olleen tallikaverinsa Andreas Mikkelsenin 42,2 sekunnilla kasvattaen kokonaiseron yli minuuttiin. Iso aikaero selittyi Mikkelsenin ottamalla riskillä rengasvalinnan suhteen lähes 53 kilometriä pitkälle erikoiskokeelle, mutta seuraavalla erikoiskokeella osat vaihtuivat. Norjalainen suorastaan lensi todella vaikeissa olosuhteissa rengasvalintansa ansiosta iskien tauluun pohja-ajan, josta Latvala jäi peräti 48 sekuntia. Kaksikon välinen ero huoltotauolle saavuttaessa oli 19,9 sekuntia.

Huoltotauon jälkeen edessä oli erikoiskoe numero 11 ja tämä jäikin Latvalan viimeiseksi tämän vuotisessa rallin MM-avauksessa. Ulosajon jälkeen Latvala pääsi vielä maaliin asti ja sijoitus putosi kaksi pykälää ollen viides. Neljäntenä ollut Hyundain Thierry Neuville oli vain puolen sekunnin päässä. Latvala ja kartturi Miikka Anttila tekivät maalialueen jälkeen tien varressa huoltotoimenpiteitä ja WRC.comin toimitukselle Latvala ilmoitti ennen liikkeelle lähtöä, että auto olisi korjattu. Korjaustyöt kestivät kuitenkin liian kauan ja myöhästyminen seuraavan erikoiskokeen startista tarkoitti samalla sitä, että edessä oli keskeytys.

Sääntö estää osallistumasta sunnuntain erikoiskokeille

Ulosajon yhteydessä yksi katsojista jäi auton alle ja Latvala joutui vielä lauantai-iltana käymään kilpailun tuomariston puhuttelussa kertomassa näkemyksensä tapahtuneesta. Videon perusteella alle jäänyt katsoja yrittää viime hetkellä poimia maasta tavaransa pois lähestyvän Latvalan auton alta ja katsojan väistöliike tapahtuu lopulta aivan liian myöhään. Katsoja ei tilanteessa loukkaantunut, eikä siitä oltu tehty virallista ilmoitusta kilpailukeskukseen. Latvala itse ei ikävää tilannetta tapahtumahetkellä huomannut, mutta siitä kuultuaan hän antoi virallisen tiedotteen kotisivujensa kautta missä ilmaisi pahoittelunsa.

– Haluaisin ensin korostaa sitä, että olen hyvin pahoillani siitä mitä tapahtui tänään. Oikealle kääntyvän mutkan jälkeen tie oli erittäin liukas, liuimme ojaan ja siitä ajauduimme pellon puolelle. Näkyvyyttäni haittasi moottorista noussut sakea höyry ja ojasta lentänyt muta. Näin, että katsoja hyppäsi sivuun ja ajoin hitaasti takaisin tielle. Tiimi otti minuun yhteyttä erikoiskokeen jälkeen ja informoi minua siitä, että olin osunut katsojaan. Kuten sanoin, olen erittäin pahoillani tapahtuneesta, Latvala ilmoitti.

Latvalaa ei nähdä mukana sunnuntain kolmella viimeisellä erikoiskokeella, koska Monte Carlossa on ainoana MM-rallina käytössä sääntö, jonka mukaan lauantaina keskeyttäneet kuljettajat eivät voi osallistua Superralli-säännön turvin viimeisen ajopäivän erikoiskokeille. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Latvala ei voi metsästää MM-pisteitä rallin päättävältä Powerstage-erikoiskokeelta.

Video Latvalan ulosajosta katsottavissa täällä (La Tula Sportin Facebook)

Jari-Matti Latvalan Monte Carlo-rallit 2004-2016

2004 – Keskeytys (Ford Puma S1600, A6-luokka)
2006 – Yleiskilpailun 41. ja tuotantoautojen MM-luokan 5. (Subaru Impreza)
2007 – Keskeytys (Ford Focus RS WRC)
2008 – Yleiskilpailun 12. (Ford Focus RS WRC)
2012 – Keskeytys (Ford Focus RS WRC)
2013 – Keskeytys (Volkswagen Polo R WRC)
2014 – Yleiskilpailun 5. (Volkswagen Polo R WRC)
2015 – Yleiskilpailun 2. (Volkswagen Polo R WRC)
2016 – Keskeytys (Volkswagen Polo R WRC)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit