Latvala ei valita rangaistuksesta: “Hyväksymme täysin tuomariston päätöksen”

24.1.2016 / 21:16
Jari-Matti Latvalan matka rallin MM-avauksessa Ranskan Alpeilla päättyi lauantaina ulosajoon (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagen Motorsportin sunnuntaina alkuillasta julkaiseman tiedotteen mukaan talli, eikä sen kuljettaja Jari-Matti Latvala ja hänen kartanlukijansa Miikka Anttila aio valittaa saamastaan rangaistuksesta. Latvala ja Anttila saivat molemmat 5000 euron sakot, sekä ehdollisen kilpailukiellon, kun Latvalan ohjastama Volkswagen ajautui Monte Carlon MM-rallissa lauantaina 11. erikoiskokeella ulos tieltä, osui katsojaan, eikä Latvala jäänyt tarkistamaan alle jääneen katsojan vointia.

Sääntöjen mukaan näin olisi pitänyt toimia ja myöhään sunnuntai-yöhön jatkuneissa tuomariston kuulusteluissa Latvala väitti, että kumpikaan heistä – ei Latvala itse, eikä Anttila havainnut, että tilanteessa olisi jäänyt katsoja auton alle. He jatkoivat matkaa erikoiskokeen maaliin asti, mutta keskeyttivät ennen seuraavan erikoiskokeen starttia auton teknisiin ongelmiin.

Volkswagen Motorsportin tiedotteessa Latvala sanoo, että hän yhdessä kartanlukijansa kanssa hyväksyy saadun rangaistuksen, eivätkä he aio siitä valittaa, kuten ei aio valittaa myöskään Volkswagen Motorsport.

– Minä ja kartanlukijani Miikka Anttila hyväksymme täysin tuomariston päätöksen. Yleisön turvallisuus ja kaikki siihen liittyvät asiat tulee olla tärkeimpiä asioita missä tahansa rallissa. Miikka ja minä olemme ehdottomasti sitä mieltä. Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja teemme kaikkemme jatkossa, että tälläisiä ei tapahtuisi enää koskaan. Samaan aikaan olemme helpottuneita siitä, että tilanteessa katsojaan kohdistunut yliajo jäi kevyeksi ja mitään vakavaa ei päässyt tapahtumaan, Latvala kommentoi.

Lue myös! Latvalalle ehdollinen kilpailukielto ja sakot

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit