Latvala haki oikeita säätöjä, Hänninen tuskaili mudan kanssa – “Aikamoinen shokki”

6.4.2017 / 15:32
Jari-Matti Latvalan tyylinäyte Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin ensimmäinen todellinen asfalttiralli rallin MM-sarjassa käynnistyi torstaina ajetulla Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella. Jari-Matti Latvala oli hienosti neljänneksi nopein, kun taas Juho Hänninen tuskaili edellään ajaneiden kuljettajien tielle nostattaman mudan kanssa.

Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin tiedotteen mukaan tallin molemmat kuljettajat, Jari-Matti Latvala, sekä Juho Hänninen, saivat suoritettua Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella juuri ne asiat mitä talli etukäteen oli suunnitellut.

– Meillä oli “shakedownissa” tänä aamuna käytössä kaksi erilaista vaihtoehtoa säätöjen suhteen, joita olimme aiemmin testanneet. Jari-Matti ja Juho kokeilivat molempia vaihtoehtoja ja molemmat päätyivät suurin piirtein samaan päätökseen sen suhteen mitä he tulevat rallissa käyttämään, Toyota Gazoo Racingin pääinsinööri Tom Fowler kommentoi tallin tiedotteessa.

Latvala ja Hänninen ajoivat molemmat testierikoiskokeen läpi kolme kertaa. Latvala oli neljänneksi nopein, häviten nopeimman ajan ajaneelle Fordin Sebastien Ogierille vain 1,1 sekuntia. Latvalan nopein aika syntyi ensimmäisellä ajokerralla.

– Ensimmäiseen ajokertaan olen erittäin tyytyväinen. Toisella kerralla yritin iskunvaimennukseen hieman erilaisia säätöjä. Olen tyytyväinen siitä, että löysimme säätöihin oikean ratkaisun, joten tiedämme millä starttaamme huomenna, Latvala kommentoi.

Hännisen sijoitus oli vasta 12. ja eroa kärkeen kertyi 8,3 sekuntia. MM-pisteissä kolmen ajetun osakilpailun jälkeen sijalla 11. oleva Hänninen kärsi testierikoiskokeella lähtöpaikastaan, kun edellä ajaneet kuljettajat “leikkasivat” mutkat sen verran tehokkaasti, että tielle nousi runsaasti mutaa ja asfaltin pinta oli sitä myöden paikoittain erittäinkin liukas.

– Se oli itse asiassa aikamoinen shokki minulle. Mutta huomenna erikoiskokeet ovat aika lailla erilaiset kuin nyt ajettu testierikoiskoe ja kun kaikki muuten toimi tänään hyvin, niin ei tässä ole mitään valittamista. Fiilis on hyvä ja odotan innolla rallin alkua, Hänninen katsoi positiivisin mielin kohti tulevaa kilpailua.

Korsikan MM-ralli käynnistyy perjantaina kello 10.18 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös!

WRC faktat 4/2017: Korsikan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (6.4.2017)
Ei yllätyksiä Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella – Latvala hyvässä vauhdissa (6.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit