Latvala ja Celica saatetaan nähdä uudestaan rallissa jo tänä vuonna – “Hampaankoloon jäi aika paljon”

6.9.2017 / 14:17
Jari-Matti Latvala ja Asko Sairanen Pohjanmaa Rallin lähdössä lauantaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna ajetun kaksipäiväisen Pohjanmaa Rallin jo avauspäivänä auton tekniikkamurheiden takia keskeyttämään joutunut Jari-Matti Latvala kertoi UrheiluUutiset.comille rallin jälkeen, että nyt nähty yhdistelmä, Latvala ja Toyota Celica, nähdään vielä tulevaisuudessakin rallin erikoiskokeilla.

– Kyllä nähdään. Voin sanoa suoraan, että hampaankoloon jäi aika paljon ja harmittaa tosi paljon. Harvoin harmittaa keskeyttäminen niin paljon kuin nyt harmitti, olisin halunnut päästä kuitenkin enemmän ajamaan tolla autolla. Ihan varmasti tullaan ajamaan vielä, pitää vain katsoa aikataulullisesti mikä olisi sopiva kilpailu, Latvala sanoi.

Ja sitä seuraavaa kilpailua etsiessä vaihtoehtoina ovat niin kotimaiset, kuin ulkomaisetkin rallit.

– Onko se sitten ulkomailla vai Suomessa, niin sitä en ole vielä päättänyt. Jos ajan ulkomailla, niin Italiassa olisi joulukuussa yksi kilpailu mikä sopisi aikatauluihin hyvin. Suomessa ajettavien kilpailujen aikatauluja en ole vielä niin tarkasti katsonut.

Pohjanmaa Rallissa ajettiin lauantaina neljä erikoiskoetta ja neljä erikoiskoetta olisi ollut vielä ohjelmassa myös sunnuntaina. Latvalaa ja Toyota Celicaa ei kuitenkaan toisena ajopäivänä enää rallissa mukana nähty.

– Kardaanin stefa vääntyi kakkospätkällä irti ja tuli öljyä, niin se vähän savutti. Saatiin se kuntoon, päästiin kolmoselle ja sekin meni ihan ok. No kolmosen lopussa tuli kytkinnesteet pihalle ja sitten ei ollut kytkintä, kun lähdin nelospätkälle. Mietin, että mitenköhän pääsisin lähtemään liikkeelle ilman kytkintä. No se sitten epäonnistui, en onnistunut lähdön kanssa ja se aiheutti sen, että rikoin auton voimansiirron siinä lähdössä, kun yritin ilman kytkintä päästä liikkeelle. Ihan oma virhe, olisin eri tavalla ajateltuna päässyt liikkeelle eri tekniikalla, mutta en ajatellut riittävästi siinä kohtaa, Latvala myöntää.

Latvala tiedosti jo ennen rallia, että tekniikan suhteen ongelmatonta kisaa tuskin on tiedossa.

– Auton valmistelu meni tosi tiukille, saatiin kaikki juuri ja juuri valmiiksi. Testi jäi tosi vähäiseksi, ajettiin jotain viiden ja kymmenen kilometrin väliin ennen tätä rallia. Tiedossa oli, että niin lyhyellä valmistautumisella saatiin auto mukaan kilpailuun, että varmasti tulee jotain uusia seikkoja esiin, niin kuin sitten tulikin. Mutta ei ne häirinnyt erikoiskokeilla ajamista, kaikki kolme erikoiskoetta mitä päästiin ajamaan, niin saatiin ajaa ihan normaalisti ja tosi hyvällä fiiliksellä, Latvala korostaa.

Elokuussa ajetun Saksan MM-rallin jälkeen kuljettajien MM-sarjassa neljäntenä oleva Latvala on tällä kaudella kilpaillut vuoden 2017 sääntöjen mukaisella Toyotan WRC-kalustolla, josta hyppääminen lähes 30 vuotta vanhempaan A-ryhmäläiseen Toyota Celicaan on todella iso. Latvalalle toki näillä vanhemmilla ralliautoilla ajaminenkin on jokavuotista puuhaa, löytyyhän omasta tallista mm. Audi Quattro ja useampikin Mitsubishi, mutta silti tuore ajokokemus Celicasta yllätti kokeneen rallimiehen, positiivisesti.

– Se mikä yllätti, kyseessä kuitenkin auto jonka ensimmäisestä luokituksesta tulee jo kohta 30 vuotta kuluneeksi, niin ajettavuus oli älyttömän hyvä. Tietysti WRC-autojen jälkeen, niin voimaa ei ole samalla tavalla mitä tämän päivän autoissa ja mutkista lähdöt eivät ole yhtä teräviä. Jarrutuksissa auto on vähän yliohjaavampi. Mutta muuten olin tosin positiivisesti yllättänyt siitä miten tasapainoinen ja helppo auto se oli ajaa, Latvala hehkuttaa.

Rallin MM-sarjassa on tällä hetkellä käynnissä puolentoista kuukauden mittainen kilpailutauko ja seuraava MM-ralli käynnistyy Espanjassa torstaina 5. lokakuuta. Latvalan kalenterissa riittää menoja myös pitkän kilpailutauon aikana ja myös omia akkujakin ehtii lataamaan ennen kauden loppurypistystä, loka-ja marraskuussa ajettavia Espanjan, Walesin ja Australian MM-ralleja.

– Ranskassa on henkilökohtaisen sponsorini tapahtuma, 14. päivä kyyditetään japanilaisia Jyväskylässä ja 21. päivä ajetaan eräässä ajotapahtumassa Englannissa. Sitten ajetaan Espanjan testejä soralla ja asfaltilla, että kyllä tässä ohjelmaa riittää. Lapissakin pitäisi ehtiä käydä vähän vaeltamassa ja kuntoilemassa, Latvala suunnitteli.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit