Latvala ja Lappi MM-pisteissä kolmantena – Hyundai nousi jumbosijalta kärkeen

18.2.2018 / 16:12
Jari-Matti Latvala jatkaa MM-sarjassa kolmantena (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan pistetilanteet Ruotsin osakilpailun jälkeen, kun kauden kolmestatoista MM-rallista on nyt kaksi ajettu.

Ruotsin MM-rallissa voittoa juhlinut Hyundain Thierry Neuville nappasi kuljettajien MM-sarjassa nyt kärkipaikan haltuunsa ja Monte Carlon voittanut, mutta Ruotsissa olosuhteiden uhriksi joutunut Sebastien Ogier putosi toiseksi, 10 pisteen päähän belgialaisesta. Vuosi sitten vastaavassa tilanteessa Neuvillella oli kasassa vasta kahdeksan MM-pistettä ja ne kaikki olivat tulleet Power Stage -erikoiskokeilta.

Jari-Matti Latvala jatkaa MM-pisteissä kolmantena ja eroa Neuvilleen on 18 pistettä. Esapekka Lappi nousi Ruotsin pistepottinsa ansiosta, neljäs sija yleiskilpailussa ja Power Stage -erikoiskokeen voitto, tasoihin tallikaverinsa kanssa, mutta Latvala on edellä Monte Carlon kolmannen sijansa myötä. Kolmas Toyota-kuljettaja, Ott Tänak, putosi pisteissä toiselta sijalta viidenneksi. Kaikki kolme Toyota-kuljettajaa ovat siis tässä vaiheessa kautta kuljettajien MM-sarjassa viiden parhaan joukossa ja valmistajien MM-sarjassa Toyota on toisena, vain pisteen päässä kärkipaikasta.

Brittien osalta Ruotsin MM-ralli ei tuonut pistetilanteisiin nähden juurikaan hyviä asioita. Kris Meeke putosi neljä sijaa alaspäin, neljänneltä sijalta kahdeksanneksi, ja Elfyn Evans puolestaan kuudennelta sijalta kymmenenneksi. Valmistajien MM-pisteissä hallitseva maailmanmestari M-Sport puolestaan romahti johtopaikalta viimeiseksi, kun taas Ruotsista loistavan tuloksen saalistanut Hyundai pomppasi viimeiseltä sijalta aina pistekärkeen asti. Erot ovat tosin varsin pienet, sillä kaikki neljä tallia mahtuvat 11 pisteen sisään.

Rallin MM-sarja jatkuu maaliskuussa Meksikossa.

Rallin MM-sarjan pistetilanteet 2/13 osakilpailua

Kuljettajat

1) Thierry Neuville (BEL) Hyundai 41
2) Sebastien Ogier (FRA) M-Sport Ford 31
3) Jari-Matti Latvala Toyota 23
4) Esapekka Lappi Toyota 23
5) Ott Tänak (EST) Toyota 21
6) Andreas Mikkelsen (NOR) Hyundai 21
7) Craig Breen (IRL) Citroen 20
8) Kris Meeke (GBR) Citroen 17
9) Hayden Paddon (NZL) Hyundai 10
10) Elfyn Evans (GBR) M-Sport Ford 8

———-

13) Teemu Suninen (FIN) M-Sport Ford 4

Autonvalmistajat

1) Hyundai 54
2) Toyota 53
3) Citroen 46
4) M-Sport Ford 43

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit