Latvala jyrähti ja hyökkäsi iltapätkillä palkintotaisteluun – “Minun mielestä ei tässä kannata ketään alkaa haukkumaan”

29.10.2017 / 10:00
Jari-Matti Latvala Chesterin keskustan yleisötapahtumassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala näytti Walesin MM-rallissa lauantai-iltana vaikeissa olosuhteissa sen mitä tarkoittaa, kun on hurja määrä kokemusta tämän rallin vaikeista olosuhteista aiemmilta vuosilta. Koko viikonlopun ajan Toyotan säätöjen kanssa tuskaillut Latvala nousi pimeässä ja sumussa ajetuilla erikoiskokeilla mukaan taistelemaan todenteolla palkintosijoituksista.

Walesin MM-rallin aikataulu on siinä mielessä erilainen muihin MM-ralleihin verrattuna, että perjantaina ei huoltotaukoa kesken ajopäivän ollut ollenkaan ja lauantainakin kuljettajat ehtivät ajaa yhdeksän erikoiskokeen urakasta peräti seitsemän erikoiskoetta ennen kuin saapuivat Chesterin pohjoispuolella sijaitsevalle Deesiden huoltoalueelle korjauttamaan autoaan ja tekemään mahdollisesti muutoksia auton säätöihin.

Latvala oli ennen lauantain kahta viimeistä pimeässä ja sumussa ajettuja erikoiskokeita sijalla kuusi ja eroa kolmanteen sijaan oli tässä vaiheessa kilpailua 20,3 sekuntia. Juurikaan kukaan ei edes ääneen puhunut Latvalan mahdollisuudesta nousta vielä mukaan palkintotaisteluun, varsinkaan kun Latvala ei vieläkään ollut täysin tyytyväinen autonsa toimintaan.

– Vetopitoa on saatu enemmän, mutta auton kääntyminen on edelleen ongelma. Tottakai tilanne on turhauttava. Onnistuimme saamaan auton peräpäätä paremmaksi, mutta ei etupäätä niinkään. Näiden ongelmien kanssa painittiin perjantaina ja osa niistä saatiin kuntoon täksi päiväksi. Autoa pitää ajaa todella aggressiivisella tyylillä ja joudut “paiskaamaan” sitä mutkiin. Menetämme koko ajan aikaa näiden ongelmien kanssa, Latvala harmitteli.

 

Hyundai Wales 2017

 

“Jari-Matti teki uskomattoman hyökkäyksen sumussa”

Latvalalle myös esitettiin huoltotauolle saavuttaessa kysymys siitä, että pitäisikö tästä Toyotan tilanteesta haukkua tallipäällikköä, vai haukkuuko tallipäällikkö kuljettajansa.

– Minun mielestä ei tässä kannata ketään alkaa haukkumaan. Tärkeintä on se, että me voitaisiin oppia tästä jotain, se on se miksi me ollaan täällä. Kyseessä on tallille ensimmäinen vuosi. Ei me voida jokaista kilpailua voittaa, niin valmis ei mikään tiimi ole, joka rakennetaan täysin nollasta. Volkswagen tuli aikoinaan, mutta sitä ei ollut rakennettu nollasta. He oli ollut Dakarissa, heillä oli kaikki valmiina, Latvala jyrähti.

Varikolla kuumaksi puheenaiheeksi nousi myös edessä olevat kaksi iltaerikoiskoetta, jotka ajettaisiin pimeässä ja sumussa.

– Normaalistihan se tekee lisää eroja ja tottakai se on aina haasteellisempaa. Tapahtumia voi olla tiedossa, Latvala pohti tulevaa haastetta.

Ja kyllähän urallaan 15 kertaa aiemmin tähän ralliin osallistunut Latvala tiesi mistä puhui. Heti illan ensimmäisellä erikoiskokeella Latvala täräytti vajaan 14 kilometrin matkalla hurjan pohja-ajan lyöden mm. rallia johtavan Elfyn Evansin 27,3 sekunnilla, Ott Tänak hävisi Latvalalle 31,4 sekuntia ja Thierry Neuville 33,8 sekuntia. Kun vielä lauantain viimeinenkin erikoiskoe sujui hyvin, nousi Latvala lähes kuin tyhjästä tosissaan mukaan taistelemaan Walesin MM-rallin palkintosijoituksista tänä vuonna.

– Joskus, kun olosuhteet ovat hankalat, niin täytyy yrittää hyökätä. Pito oli varsin hyvä ja samoin fiilis autoon hyvä. Odotan todella innolla huomista, tämä ralli olisi hienoa päättää palkintopallilla, Latvala hymyili pitkän päivän päätteeksi.

– Jari-Matti teki uskomattoman hyökkäyksen sumussa illan ensimmäisellä erikoiskokeella ja olen varma siitä, että hän taistelee huomenna tosissaan paikasta palkintopallilla, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen hehkutti ykköskuljettajansa suoritusta.

Walesin MM-rallin viimeinen ajopäivä sunnuntaina käynnistyy kello 10.34 Suomen aikaa. Ohjelmassa on vielä viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 41 kilometriä.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös!

Evansin pohdinta ennen lauantai-illan erikoiskokeita osui ja upposi – “Ehkä, jos joku haluaa olla todella rohkea” (29.10.2017)
Mestaruustaistelu oli saada uuden suunnan! Ogier näytti suuruutensa Walesin sumussa – “Fantastista työtä” (29.10.2017)

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit