Latvala näytti, että vaikeudet on tehty voitettaviksi – “Uusi tiimi palautti motivaationi”

23.1.2017 / 09:39
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila nousivat toista kertaa urallaan Montessa palkintopallille.

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosi sitten Monte Carlon MM-rallista tuli Jari-Matti Latvalalle todellinen painajainen ja kaiken lisäksi kausi 2016 kokonaisuutena oli yksi suomalaisen uran heikoimmista, ellei jopa se heikoin. Loppuvuodesta tuurilaisen tulevaisuus rallin MM-sarjassa jatkamisen suhteen oli hetken aikaa suurikin kysymysmerkki, mutta Latvala näytti lopulta kauden 2017 MM-avauksessa, että vaikeudet todella on tehty voitettaviksi.

Ennen tätä vuotta Jari-Matti Latvala oli kilpaillut Monte Carlon MM-rallissa urallaan seitsemän kertaa ja niistä neljä oli päättynyt keskeytykseen syynä ulosajo. Tämän vuoden kilpailussa käytännössä kaikki kuljettajat toistivat haastatteluissa viikonlopun aikana sitä, että nyt käynnissä oleva Monte Carlo on olosuhteiden puolesta kaikkien aikojen vaikein. Ja mitä tekee Latvala? Ajaa vaikeissa olosuhteissa uransa yhden ehjimmistä ajosuorituksista ja siitä palkinnoksi maaliviivan ylityksen jälkeen tuli hieno kakkossija.

– Olen todella onnellinen tästä tuloksesta. Jos joku olisi kertonut minulle ennen rallin alkua, että sijoituksemme maalissa olisi tämä mikä se nyt on, niin en olisi koskaan uskonut. Tämä itse asiassa sivuaa kaikkien aikojen parasta tulosta täällä, vuoden 2015 Monte Carlon MM-rallissa toiseksi sijoittunut ja silloin urallaan ensimmäistä kertaa palkintopallille maailman legendaarisimmissa rallissa noussut Latvala hehkuttaa.

Siinä missä vuoden 2015 Monte Carlo päättyi Latvalan osalta samppanjajuhliin palkintopallilla, niin vuosi sitten tapahtui jotain sellaista, mitä Latvala tuskin kovin mielellään tänä päivänä enää muistelee. Volkswagen lipsahti ojan kautta pellolle ja tielle takaisin ajaessaan Latvala osui kevyesti katsojaan, joka osuman seurauksena kaatui maahan. Kun Latvala ei pysähtynyt tarkistamaan katsojan vointia, FIA mätkäisi suomalaiselle ehdollisen kilpailukiellon ja sakot.

Kauden kolmannessa osakilpailussa Meksikossa Latvala ajoi voittoon, mutta se jäi lopulta kauden ainoaksi ja suurimmaksi osaksi kausi oli täynnä isoja pettymyksiä – tekniikkamurheiden ja ajovirheiden seurauksena. Suomen MM-rallissa heinäkuussa sijoitus oli toinen, joka jäi lopulta kauden viimeiseksi palkintosijoitukseksi. Kauden viidessä viimeisessä osakilpailussa Suomen jälkeen Latvalan paras noteeraus oli Korsikan neljäs sija.

– Loppuvuosi oli erittäin vaikeaa aikaa minulle. Mutta uusi tiimi palautti motivaationi takaisin. Kun tulin tänne (Monte Carlon MM-ralli), niin tavoitteenani oli sijoittua kuuden parhaan joukkoon ja ajaa virheetön, sekä johdonmukainen ajo. Varsin nopeasti kuitenkin huomasimme, että autossa on runsaasti potentiaalia ja se on parempi, kuin osasin ennakkoon odottaa. Mitä pidemmälle ralli eteni, niin sitä paremmin auto “istui käteen”, Latvala kuvailee.

Latvalan lisäksi suomalaiskuljettajista vähintään kahteen palkintosijoitukseen Monte Carlon MM-rallissa ovat yltäneet Timo Salonen (2), Marcus Grönholm (2), Toni Gardemeister (2), Markku Alen (3), Hannu Mikkola (4), Tommi Mäkinen (5), sekä Juha Kankkunen (7). Latvalalle nyt saavutettu palkintosijoitus on MM-tasolla uran 58. ja ajettuja MM-ralleja tilastoista löytyy 170. Palkintosijoituksissa Latvalan edellä suomalaiskuljettajista ovat enää Grönholm (61), Hirvonen (69), sekä Kankkunen (75). Listan kaikkien aikojen ykkönen on, täysin omalla sataluvullaan, 116 palkintosijoitusta urallaan saavuttanut rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb.

“Ralliautoja osataan rakentaa myös Suomessa”

Latvala osoitti toteen myös sen Monte Carlon vanhan viisauden, että tässä erittäin vaikeassa rallissa ei menesty se nopein kuljettaja, vaan fiksuin kuljettaja. Siinä missä mm. Kris Meeke ja Thierry Neuville menettivät omat mahdollisuutensa palkintosijoihin rikkomalla autojaan osumalla penkkaan ja sillankaiteeseen, Latvalan ajovirheet olivat tasoa moottorin sammuttaminen neulansilmämutkassa tai kevyt pyörähdys hitaassa mutkassa. Ne eivät riko autoa ja matka jatkuu.

– Viimeiset erikoiskokeet olivat todella vaikeita, kuten koko ralli muutenkin ja minun tärkein tehtäväni oli koko ajan pitää huolta renkaista. Viimeisellä erikoiskokeella oli runsaasti lunta ja oli todella vaikeaa löytää pitoa, Latvala kuvailee olosuhteita Ranskan Alpeilla.

Myöskään mitään suuria teknisiä ongelmia ei Toyota Gazoo Racingin debyyttikilpailussa Yaris WRC:hen tullut, jotka olisivat suuremmin vaikuttaneet lopputulokseen. Meeken tai Ott Tänakin kaltaisia auton huoltotoimenpiteitä erikoiskokeen varrella tai erikoiskokeen maalissa ei Latvalan osalta nähty. Yksi episodi kuitenkin matkaan mahtui.

– Meidän piti työntää auto ulos parc ferme’stä perjantaina ja täytyy sanoa, että se oli aika jännittävä hetki, Latvala muistelee.

Vielä ennen kilpailua Latvala oli hieman huolissaan siitä olisiko talli täysin valmis sen ensimmäiseen starttiin. Kuten kilpailu myöhemmin sen hyvin osoitti, niin kyllä oli.

– Keskiviikkona monet asiat olivat vielä aika lailla kesken ja puoli tuntia ennen testierikoiskoetta mekaanikot tekivät vielä töitä autoni vaihdelaatikon kanssa. Mutta kaikki saatiin valmiiksi ja en pysty edes kuvittelemaan sitä miten ison työmäärän he tekivät sen eteen, että auto oli niin hyvä kuin se oli. Olen niin onnellinen, pojat rakensi tämän auton Suomessa, joten nyt voi sanoa, että ralliautoja todella osataan rakentaa myös Suomessa, Latvala hehkuttaa.

Siinä missä tallikaveri Juho Hänninen oli ajanut testiä Yaris WRC:llä läpi koko viime vuoden, niin Latvalan testikilometrit ennen kauden avausrallia jäivät varsin vähäisiksi. Myös tätä faktaa vasten peilaten Latvalan suoritus oli erinomainen.

– Suurin osa testiajoistani ennen rallia tapahtui kuivalla asfaltilla ja vain yhden päivän ajan talvisissa olosuhteissa. Tämä huomioiden, niin olin hieman huolestunut tullessani tähän kilpailuun. En ollut täysin luottavainen auton suhteen, mutta mitä pidemmälle viikonloppu eteni, niin luottamukseni kasvoi ja täytyy sanoa, että auto toimi todella hyvin, Latvala kehuu.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

58. kerta palkintopallilla rallin MM-sarjassa. Jari-Matti Latvalalle ja Miikka Anttilalle tämä on siis jo varsin tuttua.

 

“Suuri kiitos koko tiimille”

Latvalan kakkossija ja Hännisen kolmas sija Power Stage -erikoiskokeella toi molemmat Toyota Gazoo Racingin autot heti tallin debyyttikilpailussa MM-pisteille ja sijoitus valmistajien MM-sarjassa avausosakilpailun jälkeen on M-Sportin jälkeen toinen. M-Sportilla on pisteitä 40, Toyotalla 24.

– Olen erittäin onnellinen. Tämä tulos ylittää kaikki odotuksemme, varsinkin kun tämä vuosi on meille puhtaasti vain kehitysvuosi. Meillä ei juurikaan ollut kokemusta, mutta ralli sujui lähes täydellisesti ja molemmat kuljettajaparimme reagoivat hyvin muuttuviin olosuhteisiin ja onnistuivat ajamaan erikoiskokeille top3-aikoja, joka on hyvin rohkaisevaa tulevaisuutta ajatellen, Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen riemuitsi rallin jälkeen.

Toyotan erinomaisesti sujuneen debyytin mahdollisti tottakai auton kilpailukykyisyys, mutta myös tekniset ongelmat loistivat poissaolollaan – ainakin isompien murheiden osalta. Toki matkaan mahtui niitä pienempiä murheita.

– Jari-Matilla oli sensonrin kanssa ongelma, mikä häiritsi hänen kilpailuaan. Meillä oli asiasta huoli sen suhteen, että jos hän joutuu pysähtymään erikoiskokeella, niin hän ei välttämättä saa autoa enää sen sensoriongelman takia uudelleen käyntiin. Mutta se miten hän selviytyi tästä, se teki minuun vaikutuksen, Mäkinen kehuu suojattiaan, kuten myös koko tiimiään.

– Suuri kiitos koko tiimille siitä kovasta työstä mitä he ovat tehneet tähän mennessä. Meillä on vielä paljon työtä edessä, mutta tämä oli hyvä startti.

Jos joku epäili ennen Monte Carlon MM-rallia puolentoista vuoden kilpailutauolta palanneen Hännisen kilpailukykyä, niin nämä epäilykset voidaan Monte Carlon jälkeen heittää roskakoriin. Hänninen ajoi kahdelle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan, joista jälkimmäinen – Power Stagen kolmas sija toi myös kolme MM-pistettä. Yhteensä neljällä erikoiskokeella Hänninen oli viiden nopeimman kuljettajan joukossa.

– Harmi, että tein virheen perjantaina, koska muuten meillä ei ollut mitään ongelmia viikonlopun aikana ja vauhti oli hyvää koko rallin ajan. Vähäiseen kilpailukokemukseeni nähden tämä on kuitenkin hyvä tulos minulle ja tiimi on saanut runsaasti oppia, mikä on tärkein asia. Viimeisenä ajopäivänä yritin olla todella varovainen, että saamme kaksi autoa maaliin ensimmäisessä rallissamme. Tulos on fantastinen ja erityisesti siksi, että toinen autoista ylsi palkinnoille, Hänninen iloitsi.

Rallin MM-sarja jatkuu kahden ja puolen viikon päästä Ruotsissa ajettavalla talvirallilla. Urallaan kolme kertaa länsinaapurin MM-rallin voittanut ja viidesti palkintopallille noussut Latvala lähtee kauden toiseen osakilpailuun luottavaisin mielin.

– Ruotsi on upea kilpailu. Olen testannut autoa lumella ja se tuntui todella hyvälle. Autossa on runsaasti potentiaalia. Olemme kaikki juuri nyt erittäin motivoituneita ja odotamme innolla tulevia ralleja, Latvala katsoo positiivisin mielin kohti tulevaa.

Sijoitukset erikoiskokeilla Latvala-Hänninen

EK02 – 9. / 3. (15,0)
EK03 – 4. / 5. (11,9)
EK04 – 5. / 4. (17,4)
EK05 – 5. / ei aikaa (12,3)
EK06 – 5. / ei aikaa (22,5)
EK07 – 3. / ei aikaa (16,0)
EK08 – 7. / ei aikaa (37,0)
EK09 – 8. / 7. (32,3)
EK10 – 4. / 7. (7,1)
EK11 – 3. / 9. (14,4)
EK12 – 6. / 7. (15,9)
EK13 – 4. / 30. (9,2)
EK14 – 2. / 13. (1,1)
EK15 – 7. / 15. (21,6)
EK17 – 6. / 3. (55,0)

Suluissa nopeamman kuljettajan ero erikoiskokeen pohja-aikaan verrattuna

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

Kuvat: Toyota Gazoo Racing
Kommentit: Toyota Gazoo Racingin tiedote, Monte Carlon MM-rallin lehdistötilaisuus
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit