Latvala otti kantaa Toyota-kysymykseen – “Ei ole mitään syytä”

2.6.2016 / 07:21
Latvala juhli voittoa Meksikossa pari kuukautta sitten (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan virallisella Facebook-sivulla fanit pääsivät esittämään kysymyksiä Volkswagenin suomalaistähdelle Jari-Matti Latvalalle, jonka vastaukset WRC.com julkaisi keskiviikkona kotisivuillaan. Monipuolisten kysymysten seasta ehdottomasti mielenkiintoisimmaksi nousi tottakai Latvalan sopimustilanne ja ensi kauden kuviot, sekä paluun MM-sarjaan Tommi Mäkisen johdolla tekevän Toyotan ja Latvalan mahdollinen yhteistyö.

Kysymyksen Jari-Matti Latvalalle esitti Sebastien Blix ja kysymys piti sisällään vain ja ainoastaan yhden sanan: Toyota?

– En voi sanoa mitään minun nykyisestä sopimustilanteestani, mutta sen voin sanoa, että tulevaisuuden suunnitelmani ovat edelleen Volkswagenilla. Sanotaan näin, että en ole etsimässä muita vaihtoehtoja, Latvala paljasti.

Vuodesta 2013 lähtien Volkwagenilla ajanut ja kolmen viimeisen kauden aikana kaksi MM-hopeaa, sekä yhden MM-pronssin saavuttanut 31-vuotias Latvala otti kantaa myös muuttuneisiin kuljettajamarkkinoihin.

– Nykyiset kuljettajamarkkinat ovat mielenkiintoiset. Useiden vuosien ajan kuljettajat ovat taistelleet keskenään samoista paikoista, mutta nyt tilanne on kääntynyt toisinpäin – tiimit tarvitsevat kuljettajia. Useita paikkoja on vielä täyttämättä, varsinkin jos käy niin kuin luulen käyvän, että Toyota tulee sarjaan kolmella autolla. Minun tilanteessani näen, että ei ole mitään syytä lähteä muualle voittajatiimistä, Latvala muistutti.

“Yritin sitä, mutta ei se silti toiminut”

Rocky Towey puolestaan esitti väittämän, jonka mukaan Latvala koko uransa ajan on ns. hyökännyt alkukauden MM-ralleissa, tehnyt sitten virheitä kovan paineen alla ja kun mestaruustaistelu on ollut ohi alkukauden virheiden ja muiden ongelmien seurauksena jo hyvissä ajoin ennen loppukautta, suomalainen on ajanut ilman paineita hyviä tuloksia juuri loppukauden kisoissa.

– Se on faktaa, että olen ajanut paremmin loppukauden kisoissa, mutta on niissäkin ollut yhtä lailla paineita, Latvala osittain tyrmäsi väittämän.

– Miksi sitten en ole onnistunut niin hyvin alkukauden kisoissa? Siihen en osaa antaa vastausta. Tänä vuonna Montessa minulla oli selkeä suunnitelma: sijoitus kolmen parhaan joukkoon olisi ollut hyvä tulos, mutta silti asiat eivät menneet kuten olisin halunnut. Sitten meillä oli teknisiä ongelmia Ruotsissa ja Argentiinassa, Latvala kertasi kuluvaa kautta.

– Ajatuksissani suunnitelma oli, että alkukaudesta ei hyökättäisi liikaa. Yritin sitä, mutta ei se silti toiminut. Jotenkin vaan loppukauden rallit sopivat paremmin minun ajotyylilleni ja luulen, että se on yksi syy miksi olen ollut loppukauden kisoissa vahvempi, Latvala pyöritteli.

Eduardo Fernandes nosti esiin Latvalan tyylin keskittyä jokaiseen ajosuoritukseen todella huolellisesti ja Fernandes halusi tietää miten Latvala onnistuu pitämään mielensä niin rauhallisena erikoiskokeilla ja välttämään turhan stressin.

– Kaikki lähtee liikkeelle nuotituksesta. Kun olet tyytyväinen nuotteihin ja luottavainen nuotituksen jälkeen, sinulla ei ole mitään syytä stressiin. Se on ensimmäinen asia. Mutta jos sinulla on pienintäkään epäilystä jostain, niin se tuo heti sinulle stressiä. On helpompi startata erikoiskokeelle, kun tiedät nuottisi olevan hyvät. Joskus yritän visualisoida sitä miten ajan, kuten kuinka aion ajaa seuraavan mutkan. Yritän pitää sen kuvan päässäni ja se auttaa minua keskittymään paremmin.

“Meillä ei piiloteta toisilta kuljettajilta mitään”

Matt Smith ja Canis Latrans nostivat omissa kysymyksissään esiin tallien käyttämän teknologian ja sen miten kuljettajat hyödyntävät ajosuorituksen jälkeen insinööreiltä saadun tiedon etsiessään lisää nopeutta omaan ajoonsa.

– Tärkeimmät kohdat mitä analysoidaan saadusta tiedosta, liittyvät jarrujen ja kaasun käyttöön. Paras tapa tehdä tämä on vertailla omia suorituksiasi tallikavereiden suorituksiin. Jos sinulla on vain oman ajosuorituksesi tiedot, on paljon vaikeampaa sanoa oletko tehnyt oikein. Vertailutiedot voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi jos esimerkiksi yrität selvittää tehokkainta jarrutusmenetelmää, Latvala taustoittaa.

Kaikki tieto ja data on myös tallikavereiden kesken aina saatavilla.

– Tiimissä kaikki on vapaasti nähtävissä, meillä ei piiloteta toisilta kuljettajilta mitään, Latvala paljastaa.

Seuraava MM-ralli ajetaan Italian Sardiniassa. Ralli käynnistyy torstaina 9. kesäkuuta.

Lue myös! Latvala matkalla ykköseksi – Historiallinen hetki Jyväskylässä? (2.6.2016)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: WRC.com


Facebook kommentit