Latvala rennoin mielin metsästämään menestystä Walesista – “Jos kolmen joukossa, niin todella hyvä”

26.10.2017 / 20:06
Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen Walesin MM-rallissa torstaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan osalta loppukausi rallin MM-sarjassa on pirteästi sujuneen alkukauden jälkeen ollut melkoista tervanjuontia. Kesäkuisen Italian MM-rallin kakkossijan jälkeen Toyotan tekniikkamurheet ovat piinanneet juuri Latvalaa ja neljästä viimeisimmästä MM-rallista on pistesarake karttunut vain kuuden MM-pisteen verran.

Vielä kesäkuussa ajetun Italian MM-rallin jälkeen Jari-Matti Latvala oli mukana taistelemassa kuljettajien maailmanmestarudesta, kun kaudesta oli ajamatta vielä kuusi osakilpailua. Latvalan ero MM-pistejohtajaan Sebastien Ogieriin nähden oli tuohon aikaan 34 pistettä. Seuraavat neljä osakilpailua menivät kuitenkin mitä suuremmassa määrin penkin alle Toyotan teknisten murheiden seurauksena ja Latvalan mahdollisuudet MM-pronssiinkin menivät niiden myötä.

Vaikka autourheilun huipulla kuljettajat kantavat käytännössä aina menestyspaineita harteillaan, niin Latvalan osalta kauden kahteen viimeiseen MM-osakilpailuun, tällä viikolla Walesissa ja marraskuussa Australiassa, voi lähteä hakemaan menestystä varsin rennoin mielin.

– On se kyllä rennompaa, koska tietää, että mestaruudesta ei pysty enää ajamaan. Se pitää kuitenkin muistaa, että tasoa ei saa täällä tiputtaa. Edelleen pitää tsempata ja pystyä tähtäämään kärkeen kahdessa viimeisessä osakilpailussa. Viime kaudella minulle kävi juuri niin, että pudotin omaa tasoani ja sitä en halua enää tällä kertaa kokea, Latvala kertoi UrheiluUutiset.comille Walesin MM-rallin aattona.

Walesin MM-ralli on ehdottomasti kilpailu, jossa kokemus nousee suureen arvoon. Latvalalta ainakin kokemusta tästä kilpailusta löytyy, onhan Walesin MM-rallin vuosien 2011 ja 2012 voittaja osallistunut “sumuisen saaren” MM-osakilpailuun urallaan aiemmin peräti 15 kertaa. Laajasta kokemuksestaan huolimatta Latvala törmäsi tämänvuotisen kilpailun nuotitusvaiheessa asioihin, joihin ei aiemmin ollut törmännyt.

– Tiistaina satoi vettä, mutta keskiviikkona oli hyvä ja aurinkoinen sää. Pätkät ovat kuitenkin todella märät ja vettä on tiellä paljon. Joissain mutkissa sitä on jopa enemmän, kuin olen koskaan aiemmin nähnyt. Katsotaan nyt miten paljon tiet ehtivät kuivua. Haaste tulee joka tapauksessa olemaan iso, koska pidon vaihtelut tulevat olemaan niin isot. Jotkut kohdat ovat kuivia ja hyviä, kun taas joissain kohdissa on mutaista ja todella liukasta. Täytyy olla todella hyvin keskittynyt ja tarkkailla sitä pidon vaihtelua, Latvala kuvailee.

Latvala on ajanut tällä kaudella 11 MM-osakilpailussa yhden voiton (Ruotsi), sekä noussut palkintopallille Italian lisäksi Monte Carlossa, missä sijoitus oli Italian tavoin toinen. Walesin MM-rallissa, aivan kuten aiemmissakin MM-ralleissa tällä kaudella, tunkua kolmen parhaan joukkoon on riittää ja menestyjäehdokkaita on MM-sarjassa useita.

Latvala korostaakin, että palkintosijoitus olisi ehdottomasti jotain sellaista mihin töysäläinen olisi tyytyväinen neljän vaisummin sujuneen kisan jälkeen.

– Ehjä kilpailu ja jos ollaan kolmen joukossa, niin se on todella hyvä. Tottakai toive olisi, että pystyisi ajamaan voitosta. Mutta kyllä kolmen joukkoon sijoituskin on hyvä, Latvala myöntää.

Latvalan ehdoton suosikkierikoiskoe on ohjelmassa perjantaina.

– Kyllä se Myherin on aina ollut minun suosikkini, siitä olen tykännyt eniten. Myherin on hieman leveämpää ja aukeempaa, tie on kovapintainen ja siinä on aina hyvä rytmi. Myherinissä mennään tosi paljon aukeita jaksoja ja siellä pystyy hakemaan vähän enemmän linjaa, Latvala kuvailee.

Walesin MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana kello 21.00 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa tapahtumia paikan päällä Chesterissä koko ralliviikon ajan.

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti

Selivaara logo 2017


Facebook kommentit