Latvala rikkoo Argentiinassa hurjan rajapyykin – “Uudella energialla Etelä-Amerikkaan”

1.4.2019 / 08:36
Jari-Matti Latvalalle Korsikan MM-ralli oli iso pettymys (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinassa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä on Jari-Matti Latvalalle uran 200. MM-startti.

Alkaneen viikon keskiviikkona 34 vuotta täyttävä Jari-Matti Latvala nousi helmikuussa Ruotsin MM-rallissa rallin MM-sarjan kaikkien aikojen kokeneimmaksi kuljettajaksi 197 osakilpailun myötä. Nyt kun Ruotsin jälkeen on ajettu Meksikon ja Korsikan MM-rallit, niin seuraavana vuorossa oleva Argentiina on Latvalalle siis jo uran 200. MM-startti. Yksikään kuljettaja tai kartanlukija ei rallin MM-sarjassa ole tätä rajapyykkiä aiemmin saavuttanut.

Viime viikonloppuna ajetussa Korsikan MM-rallissa Latvala oli kymmenes, kärsittyään rengasrikon niin perjantaina, kuin lauantainakin. Kilpailun päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta Latvala ei saanut lisäpistettä, tai -pisteitä, kun viimeinen pistesija (viides) jäi lopulta 0,3 sekunnin päähän.

– Olimme lähellä saada yksi tai kaksi pistettä Power Stagelta, mihin olisin ollut tyytyväinen, koska minulla ei ollut itseluottamusta ottaa yhtään riskejä. Minulta on ollut kateissa vauhtia koko viikonlopun ajan, joten oli tärkeää vain tuoda auto maaliin, erittäin pettynyt Latvala kommentoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Latvala myöntää, että hänellä on asioita joita pitää parantaa asfaltilla kilpailtaessa, mutta samalla töysäläinen korostaa, että ne ovat tulevaisuuden asioita. Nyt katseet on siirretty rapakon taakse ja huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Argentiinan MM-ralliin. Alkukausi on ollut Latvalalle iso pettymys ja selvää on, että Argentiinasta on tilauksessa hyvä sijoitus.

– Juuri nyt haluan vain siirtää tämän kilpailun taka-alalle ja mennä seuraaviin kilpailuihin Etelä-Amerikkaan uudella energialla, Latvala päätti.

Latvala on urallaan osallistunut Argentiinan MM-ralliin 11 kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja ensimmäinen kilpailu WRC-autolla vuonna 2007 toi neljännen sijan. Vuonna 2013 Latvala oli kolmas ja 2014 tuli voitto.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit