Latvala saatetaan nähdä muissakin HRT-osakilpailuissa – “Toivottavasti toteutuu”

10.2.2019 / 09:06
Jari-Matti Latvalan Toyota Celica (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaina Peurunkarallia tähdittänyt Jari-Matti Latvala saatetaan nähdä tänä vuonna mukana Toyota Celicallaan myös muissakin Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailuissa.

Selvää on, että Jari-Matti Latvalan pitää kiireisenä tänäkin vuonna töysäläisen päätyö Toyotan tehdastallissa ja rallin MM-sarjassa. Laukaan ympäristössä lauantaina ajetun Peurunkarallin jälkeen Latvala kuitenkin myönsi, että kalenterin puolesta esteitä kauden muihin Historic Rally Trophyn osakilpailuihin osallistumisen suhteen ei ole.

– Periaatteessa aikatauluni puitteissa pystyisin kolme Historic-kisaa Suomessa tänä vuonna ajamaan. Toivottavasti tämä toteutuu, Latvala kommentoi Historic Rally Trophy -sarjan tiedotteessa.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Raisiossa 8. kesäkuuta, viikko ennen Italian MM-rallia. Autoglym Ralli on tänä vuonna yksi Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailuista ja se ajetaan heinäkuun puolivälissä, samaan aikaan, kun rallin MM-sarja on kesätauolla. Urjalan osakilpailu on puolestaan viikko ennen Turkin MM-rallia ja kauden päätösosakilpailu Naantalissa ajetaan Walesin ja Espanjan MM-rallien välissä.

Näistä neljästä osakilpailuista Latvala siis pohtii kolmeen osallistumista ja mikäli yksi olisi Autoglym Ralli heinäkuussa, niin siellä vastaan asettuisi muun muassa Mikko Hirvonen Ford Escortillaan. Latvala oli Peurunkarallissa odotetusti täysin omaa luokkaansa, vaikka viime syksynä Unkarin Historic-EM-rallissa isä-Latvalan Jarin käytössä ollut ja siellä osumaa ottanut Celica saatiinkin viimeisteltyä kilpailukuntoon aivan Peurunkarallin alla.

– Isä osui (Unkarissa) betonipaaliin ja nyt vasta juuri ennen tätä kisaa saatiin auto kokonaan valmiiksi. Kaikki toimi oikein hyvin ja oli ilo ajaa, Latvala hehkutti.

Ensi viikolla Latvala kilpailee Ruotsin MM-rallissa, joka käynnistyy torstaina. Latvalasta tulee rallin MM-sarjan historian eniten osakilpailuja ajanut kuljettaja, sillä edessä oleva kilpailu on töysäläiselle jo uran 197. Ennen Ruotsin MM-rallia Latvala jakaa tilaston kärkipaikkaa yhdessä Carlos Sainzin kanssa.

 

 

Lue myös! Latvala harmitteli Peurunkarallissa vain yhtä asiaa: “Olisipa pätkiä ollut pari lisää” (10.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit