Latvala tyytyväinen tallinsa avaukseen – “Kalle teki uskomattoman hienoa työtä”

21.1.2021 / 22:56
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Neljä vuotta on lyhyt aika, mutta neljässä vuodessa voi tapahtua ja paljon. Kysykää vaikka Jari-Matti Latvalalta ja Kalle Rovanperältä.

Neljä vuotta sitten, tammikuussa 2017, Toyota-talli starttasi ensimmäiseen MM-ralliinsa sitten syksyn 1999 ja heti paluukilpailu toi Tommi Mäkisen johtamalle tallille kakkossijan Jari-Matti Latvalan toimesta. Nyt neljä vuotta myöhemmin Latvala toimii ensimmäistä kertaa urallaan Toyotan tallipäällikkönä MM-rallissa ja kauden avausosakilpailun avauspäivän jälkeen toisena ajaa Kalle Rovanperä, joka neljä vuotta sitten ei ollut ajanut vielä yhtäkään MM-rallia.

Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa kellottivat torstain kahdelle erikoiskokeelle molemmille toiseksi nopeimman ajan ja kokonaistilanteessa kaksikon ero kilpailua johtavaan Ott Tänakiin on vain 3,3 sekuntia. Kun vuosi sitten Rovanperä starttasi Monte Carlossa uransa ensimmäiseen MM-ralliin WRC-auton ratissa, oli sijoitus torstain jälkeen seitsemäs ja aikaeroa kärkeen oli kertynyt jo lähes puolitoista minuuttia.

– Kalle teki uskomattoman hienoa työtä! En ikinä olisi odottanut hänen yltävän noin hyvään vauhtiin heti kilpailun alussa, Latvala kommentoi suojattinsa suoritusta.

Latvala voi muutenkin olla tyytyväinen kauden ensimmäiseen kilpailupäivään, sillä Toyota-kuljettajat löytyvät torstain jälkeen sijoilta kaksi, kolme ja viisi. Vertailun vuoksi Hyundai-kuljettajien sijoitukset: yksi, neljäs ja kuudes.

– Kokonaisuutena startti tähän kilpailuun tallin osalta oli hyvä. Kaikki kolme autoa mahtuvat 17 sekunnin sisään kärjestä ja edessä on vielä monta haastavaa päivää. Alku oli kuljettajille vaikea, koska emme ole ajaneet testiä uusilla (Pirellin) renkailla tämänkaltaisissa märissä olosuhteissa mitä tänään koimme tässä kilpailussa, joten ensimmäiset kaksi erikoiskoetta oli heille kaikille oppia, Latvala korosti.

Kolmantena oleva Evans jäi kärjestä torstaina kahdeksan ja puoli sekuntia, kun taas jarrumurheista kärsinyt Ogier joutui toteamaan Tänakin nopeammakseen 16,9 sekunnin verran.

– Valitettavasti “Sebillä” oli ongelmia jarrupolkimen kanssa ja kuljettajana tiedän, että se ei ole mikään mukava tunne, kun niin käy, joten ilman muuta hänen täytyi ottaa alku hieman varovaisemmin. Se oli hyvä ja fiksu ajo häneltä tuoda vain auto huoltoon ja pääsimme korjaamaan ongelman, joten se ei tule olemaan ongelma enää huomenna, Latvala vakuutti.

Ogier metsästää jo uransa seitsemättä Monte Carlon MM-rallin voittoa, joka nostaisi hänet voittotilaston kärkipaikalle yhdessä Sebastien Loebin kanssa.

– Kun luottamusta jarruihin ei ole, niin on todella vaikeaa ajaa äärirajoilla. Ei mikään ideaali startti, mutta taistelu jatkuu ja olen varma, että auto tulee olemaan 100-prosenttisessa kunnossa huomenna ja sitten on minun aika näyttää parasta osaamistani. Starttaamme huomiseen päivään todella aikaisin ja todennäköisesti olosuhteet tulevat olemaan vaikeat, joten tämä kilpailu on vasta alussa, Ogier muistutti.

Monte Carlon MM-rallissa perjantain ohjelmassa on viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 104 kilometriä. Toisen ajopäivän avauserikoiskoe käynnistyy Suomen aikaa varhain aamulla kello 7.10.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Rovanperältä komea avaus, Sunisen kirous sai jatkoa – “Hieman yllättynyt”


Facebook kommentit