Latvala vakuuttui Toyotan ilmapiiristä: “Silloin tehdään saavutuksia”

14.12.2016 / 12:27
Jari-Matti Latvala uskoo, että Toyotan hyvä ilmapiiri auttaa tulokastallia. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala myöntää auliisti, että Volkswagenin vetäytymisen jälkeen hän oli hyvin stressaantunut. Uutta tallipaikkaa ei ollut tarjolla ennenkuin mestari Sebastien Ogier oli valinnut omansa.

Huolimatta siitä, että Toyota oli lopulta ainoa tolkullinen vaihtoehto Latvalalle, hän on myös erittäin mielissään saatuaan sopimuksen juuri tulokastalliin. Rallin MM-sarjan kokenein kuljettaja tietää mitkä seikat vaikuttavat menestykseen.

– llmapiiri on tosi tärkeä menestymisen kannalta. Kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja työskentelevät yhdessä, niin silloin tehdään saavutuksia. Se oli varmasti yksi niistä Volkswagenin vahvuuksista miksi mestaruuksia tuli neljä niin kuljettajien kuin valmistajien puolella. Vaikuttaa tosi kivalta tämä tiimi. Kokonaisuus on todella hyvä, Latvala näkee.

Latvala on päässyt tutustumaan tiimiin ja autoon vasta runsaan viikon. Se on fakta, joka pitää muistaa kun jo kuukauden kuluttua laitetaan Monte Carlossa sekuntikello käymään.

– Vaikea sanoa missä ollaan Monte Carlossa. Kaikille tulee uudet autot. 3-4 ensimmäistä kisaa viiden joukkoon. Argentiina on sitten sellainen, että siellä toivon taistelevani jo podiumpaikasta. Autoon tottuttautumisessa ja fiiliksen hakemisessa menee kuitenkin hetki aikaa, se pitää muistaa.

– Valmistautuminen jää väkisinkin aika lyhyeksi. Autolla on ajettu seitsemän kuukautta testiä. Kun Volkswagenin tuli MM-sarjaan, se oli ajanut puolitoista vuotta. Ei voi olettaa, että ollaan ensimmäisenä voittamassa kilpailuja. Tavoite on se, että puolivälissä kautta oltaisiin podiumilla. Se on realistinen tavoite ja siitä lähdetään, Latvala sanoo.

Kuski korostaa, että tallin kanssa ei ole vielä käyty minkäänlaisia keskusteluja tulostavoitteista.

– Keskittyminen on nyt testaamisessa. Kaksi päivää olen nyt ajanut asvaltilla, ja tavoite on ajaa vielä kolme päivää lisää asvaltilla. Soralla ajan yhden päivän, ja noin 2-3 päivää lumella (ennen kauden alkua), Latvala kertoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Tommi Mäkinen vastaa kritiikkiin pelkistä suomalaiskuskeista


Facebook kommentit