Latvalalla mahdollisuus tehdä historiaa Suomen MM-rallissa – “Halu onnistua on kova”

31.7.2019 / 16:48
Jari-Matti Latvalan autoa viimeisteltiin huoltoparkissa tiistaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Jari-Matti Latvalalle kuluva kausi rallin MM-sarjassa onkin ollut vaikeuksien sävyttämä, ei töysäläistä pidä missään nimessä laskea ulos kärkitaistelu spekuloinneista Suomen MM-rallia ennakoitaessa. Mikäli Latvala nousee sunnuntaina Jyväskylässä palkintopallille, tekee hän tilastohistoriaa Suomen MM-rallin palkintosijoitusten osalta.

Viime vuonna Jyväskylässä kolmanneksi sijoittunut Jari-Matti Latvala, 34, on saavuttanut urallaan Suomen MM-rallista kahdeksan palkintosijoitusta ja kaikkien aikojen tilastossa, kun siis puhutaan Keski-Suomen legendaarisesta sorasirkuksesta MM-sarjan osakilpailuna, tuo määrä oikeuttaa jaettuun toiseen sijaan yhdessä Juha Kankkusen ja Sebastien Loebin kanssa. Mikäli Latvala yltää tänä viikonloppuna Jyväskylässä kolmen parhaan joukkoon, nousee hän yksinään tilaston kakkoseksi.

– Voittotaistelusta tulee varmasti kova taistelu. Kovimmat kaverit tulevat omasta tiimistä. Meidän auto on ollut voittaja-auto kahtena viime vuotena ja se tulee olemaan nopea myös tänä vuonna. (Ott) Tänak on ennakkosuosikki ja Kris (Meeke) on ajanut Jyväskylässä aikaisemminkin hyvin. Mielenkiintoista on myös nähdä Esapekan (Lappi) suoritus, sillä Citroen on ollut yleensä hyvä Jyväskylässä, Latvala ennakoi Suomen MM-rallin podcast-haastattelussa.

Toyota-tallille Suomen MM-ralli on tärkeä kilpailu, ei pelkästään siksi, että kyseessä on tallille ikään kuin kotikilpailu. Mutta myös autonvalmistajien mestaruustaistelun suhteen, onhan kärkipaikkaa MM-pisteissä hallussaan pitävä Hyundai repäissyt Tommi Mäkisen johtamaan talliin kahdeksassa ajetussa osakilpailussa 44 pisteen eron. Hyundaille Suomen MM-ralli on ollut vuosien saatossa vaikea kilpailu, se kun ei koskaan ole saavuttanut Jyväskylästä palkintosijoitusta.

– Hyundaille tämä on kenties vaikein kilpailu MM-sarjassa, joten on mielenkiintoista nähdä, miten he ovat nyt valmistautuneet, Latvala pohtii.

Latvala ei tänä vuonna ole kahdeksasta MM-rallista palkintosijoituksia vielä saavuttanut, parhaat sijoitukset ovat viidennet sijat Monte Carlosta ja Argentiinasta. Kuljettajien MM-sarjassa Latvala on vasta sijalla 10.

– Vietin hyvän kesäloman ja tunnen olevani nyt valmis uuteen kauden alkuun Suomen MM-rallissa. Yritin ottaa etäisyyttä ralliin, mutta ajoimme myös pari päivää testiä edessä olevaa kilpailua varten. On aina nautinnollista päästä ajamaan suomalaisille nopeille sorateille. Näillä teillä tunnen oloni kotoisaksi ja olen aina saanut positiivista tukea ralliviikon aikana, Latvala kiittelee Toyotan tiedotteessa.

Myös viime vuonna Latvalan alkukausi oli vaikeuksien sävyttämä, mutta Suomen MM-rallin kolmannen sijan jälkeen töysäläinen ajoi palkintosijoituksen lisäksi Turkissa, Walesissa ja Australiassa (voitto), ollen MM-sarjan jälkimmäisellä puoliskolla toiseksi eniten MM-pisteitä kerännyt kuljettaja. Latvala toivoo, että viimevuotinen nousukausi osuisi myös tähän vuoteen ja syksyyn.

– Vuosi sitten juuri Jyväskylästä tuli positiivinen käänne kauteen ja toivottavasti pystyn nyt samaan. Viime kisojen perusteella tiedämme, että meillä on nopeutta soralla. Nyt vain pitää yrittää saada aikaan hyvä tulos, Latvala toivoo.

 

 

“Se johtui alihankkijan virheestä”

Latvala on voittanut Suomen MM-rallin urallaan kolme kertaa, edellisen kerran neljä vuotta sitten. Tuttuun tapaan valmistautuminen edessä olevaan kilpailuun on sujunut testien merkeissä, joita varten Toyota-talli joutui etsimään tänä vuonna täysin uudet tiet kuin aikaisempina vuosina.

– Aikaisempina vuosina saimme testata Jyväskylän kaupungin alueella, jolloin pystyimme hyödyntämään teitä niin pohjois- kuin eteläpuolella, esimerkiksi Korpilahdella. Tälle vuodelle meidän testialue kaventui, sillä olemme joutuneet valitsemaan paikan, josta voimme testata kymmenen kilometrin säteellä. Tuo paikka on valittu Uuraisille, Palsankylän alueelle. Täällä on hyvät tiet testata, Latvala kehuu.

Sääntömuutos johtui muiden tallien painostuksesta FIA:a suuntaan, Toyotan kun koettiin saavan selkeää etua siitä, että se käytännössä pääsi testaamaan kilpailussa käytettävillä teillä.

– Ymmärrän tilanteen. Muut tiimit ovat kokeneet, että me (Toyota) ollaan saatu siitä kilpailuetua ja se on johtanut tähän sääntömuutokseen. Me pystymme tällä nykyisellä alueella kyllä tekemään kaikki ne asiat mitä tarvitsee. Toki samoja teitä ei pysty käyttämään peräkkäin, jotta ne eivät mene liian huonoon kuntoon, Latvala kuvailee.

Rallin MM-sarjassa on ennen Suomen osakilpailua vietetty puolentoista kuukauden kilpailutaukoa. Edellisessä MM-rallissa, Italian Sardiniassa, Toyota-kuljettajista Latvalalla ja Tänakilla oli ongelmia auton ohjauksen kanssa. Latvalan mukaan nämä ongelmat on tauon aikana selätetty.

– Se johtui alihankkijan virheestä ja siihen on reagoitu. Insinöörit ovat tehneet sellaisia ratkaisuja, että se ei tule toistumaan, Latvala vakuuttaa.

Latvala starttaa nyt urallaan 204. kertaa MM-ralliin, mikä tekee hänestä MM-sarjan historian kokeneimman kuljettajan, kukaan toinen kuljettaja kun ei MM-sarjan historiassa ole rikkonut 200 MM-rallin rajapyykkiä. Palkintosijoitus tämänvuotisessa Suomen MM-rallissa olisi Latvalalle siis historiallinen, sillä hän nousisi kaikkien aikojen palkintotilastossa Suomen MM-rallissa yksinään toiselle sijalle, mutta selvää on, että Latvala ei tälläisiä asioita mieti.

Latvalan mielessä on saada kauden ensimmäinen iso onnistuminen, auttaa tallia mestaruustaistelussa ja tottakai parantaa asemiaan neuvotteluissa ensi kauden kuljettajasopimuksesta. Latvala vakuuttaa, että motivaatio on korkealla, vaikka alkukausi ei olekaan menestystä tuonut ja jälleen kerran mahdollisuus yltää mukaan mestaruustaisteluun haudattiin jo varsin varhaisessa vaiheessa kautta.

– Minulla on ollut vaikea vuosi ja halu onnistua on kova. Minulla on hyvä auto alla ja kokemusta paljon, Latvala päätti.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana Harjun lyhyellä kaupunkierikoiskokeella. Neljä päivää kestävässä kilpailussa ajetaan 23 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 307 kilometriä.

Jari-Matti Latvala rallin MM-sarjassa 2002-2019

Eniten osakilpailuja, 203
10. eniten osakilpailuvoittoja, 18
Suomalaisista 5. eniten osakilpailuvoittoja
Viisi MM-mitalia, kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia
4. eniten MM-sarjan hopeamitaleja (2010, 2014 ja 2015)
6. eniten palkintosijoituksia, 65 (18-25-22)
5. eniten osakilpailujen kakkossijoja
3. eniten MM-pisteitä, suomalaiskuljettajien ykkönen
6. pisin pisteputki (Ruotsi 2013 – Suomi 2014), 19 osakilpailua
Ainoa kuljettaja, jolla kaksi kappaletta 19 osakilpailun pisteputkia
4. eniten voittoja eri osakilpailuista, 12
Kaikkien aikojen nuorin osakilpailuvoittaja, 22 vuotta ja 313 päivää
10. eniten erikoiskoevoittoja

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit