Latvalalle palkinto vuoden kommentista, gaalayleisöltä raikuvat aplodit suomalaisen avoimuudelle

19.11.2018 / 13:14
Jari-Matti Latvala (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden päättävä WRC Gaala on parhaillaan käynnissä Sydneyssä, Australiassa.

Australian MM-rallin voittoa viime viikonloppuna juhlinut Jari-Matti Latvala pokkasi gaalatilaisuudessa palkinnon vuoden parhaasta kommentista. Latvalan itsesensuroima kommentti Italian MM-rallin erikoiskokeen maalissa viime kesäkuussa päihitti suomalaisen haastajat tässä kategoriassa, tallikaveri Ott Tänakin, Mads Östbergin, sekä Craig Breenin.

– Hyökkäsin, hyökkäsin aivan… kirosana, kovaa ja siltikään aika ei ollut hyvä, Latvalan voittoisa kommentti kuului viitisen kuukautta sitten, näin vapaasti suomennettuna.

Palkintoa noutaessaan Latvala kertoi kiitospuheessaan, että avoimuus ennen kaikkea tunteiden näyttämisessä, niin hyvällä, kuin huonollakin hetkellä, oli tälle vuodelle kokeneelta kuljettajalta täysin tietoinen valinta.

– Tänä vuonna otin hieman erilaisen tavan toimia. Päätin, että ilmaisen tunteeni, enkä piilottele niitä enää, Latvala sanoi ja tässä vaiheessa gaalayleisö palkitsi suomalaisen raikuvin aplodein.

– Pahoittelen ja pyydän, että älkää ottako sitä henkilökohtaisesti, jos kiroilen ja olen vihainen. Saan sitä kautta ylimääräistä energiaa ulos sisältäni ja voin keskittyä seuravaan suoritukseen pyrkien vieläkin parempaan suoritukseen, Latvala jatkoi saaden raikuvat aplodit myös kiitospuheensa jälkeen.

Latvala sijoittui kuljettajien MM-sarjassa neljänneksi ollen suomalaiskuljettajista paras pistemies.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit