Latvalalta hienoja sanoja Tuupovaaran rallilegendalle – “Ari teki huikean uran”

27.4.2022 / 19:44
Jari-Matti Latvala ja Ari Vatanen Volkswagenin testeissä kesällä 2016 (Kuva: Miika Wuorela).

[ A- ] / [ A+ ]

Elokuussa 2003 Ari Vatanen ja Jari-Matti Latvala osallistuivat ensimmäisen ja samalla myös viimeisen kerran kuljettajina samaan MM-ralliin.

Kyseessä oli vuoden 2003 Jyväskylän MM-ralli, johon nämä kaksi eri aikakauden kuljettajaa starttasivat täysin erilaisista lähtökohdista. Peugeotin WRC-autolla kilpailuun startannut 51-vuotias Ari Vatanen ajoi uransa viimeistä MM-rallia jäähdytellen ja viisikymppisiään hieman viiveellä juhlistaen, kun taas aiemmin samaisen vuoden keväällä 18 vuotta täyttänyt Jari-Matti Latvala lähti antamaan näyttöjä osaamisestaan Fordin WRC-autolla.

– On ollut mahtava oppia tuntemaan Ari, hän on kyllä todellinen herrasmies ja mahtava persoona, Latvala kehuu UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa Vatasta lähes 19 vuotta tuon kyseisen Jyväskylän MM-rallin jälkeen.

Vataselle osallistuminen Keski-Suomen sorasirkukseen oli 19 vuotta stten jo uran 21. kerta, kun taas Latvala nähtiin tässä kilpailussa urallaan ensimmäistä kertaa. Hauska sattuma näiden kahden kuljettajan välillä on myös se, että siinä missä Vatanen nousi ensimmäistä kertaa Jyväskylässä yleiskilpailun voittajaksi kahdeksannella yrityksellä, niin sama määrä Jyväskylän startteja vaadittiin myös Latvalalta siihen uran ensimmäiseen koti-MM-rallin voittoon.

Latvala keräsi kuljettajaurallaan enemmän MM-rallien ja Jyväskylän voittoja kuin Vatanen, ajoi toki tuplasti enemmän MM-rallejakin kuin Vatanen, mutta se missä Vatanen onnistui ja Latvala ei, oli maailmanmestaruuden voittaminen. Vatasesta tuli vuonna 1981 rallin MM-sarjan historian kolmas maailmanmestari ja ensimmäinen suomalainen rallin maailmanmestari kautta aikojen.

– Ari teki huikean uran ja hän on kokenut paljon asioita. Myös rajuja asioita, kun meinasi lajin parissa henki lähteä, Latvala vakavoituu muistellessaan vuoden 1985 Argentiinan MM-rallia, missä Vatanen loukkaantui ulosajon seurauksena vakavasti, ollen sivussa kilpailutoiminnasta lähes parin vuoden ajan.

Latvala ei luonnollisestikaan Vatasen onnettomuudesta mitään muista, olihan hän onnettomuuden aikaan vasta kolmen kuukauden ikäinen. Mutta kun Latvalasta puhutaan ja tiedetään töysäläisen tietämys ennen kaikkea lajin historiasta, niin on selvää, että Vatasen kilpailuhistoria ylä- ja alamäkineen on hyvin tiedossa. Se mistä Vatanen saa erityisesti Latvalalta kiitosta, on Vatasen nuorille kuljettajille antama tuki vuosien varrella. Siitä on myös Latvala saanut oman osansa.

– Ari on aina tukenut nuoria rallikuljettajia. Hän on ollut läsnä ralleissa, tullut katsomaan kilpailuja paljon ja ollut sillä saralla erittäin aktiivinen, Latvala kehuu.

Maailmanmestariksi Vatanen ajoi Fordilla ja kymmenestä MM-osakilpailuvoitosta viisi viimeisintä, samoin kuin neljä Dakar-rallin voittoa, tulivat Peugeotin ratissa. Vatanen on aina ollut ja on edelleen Ranskassa erittäin suuresti arvostettu. Tämän myös Latvala allekirjoittaa.

– Ari on tehnyt valtavan vaikutuksen ranskalaisiin aikoinaan Peugeot-aikakaudella ja sen jälkeen myös Citroenilla. Hän on edelleen erittäin arvostettu, sekä tunnettu Ranskassa, Latvala korostaa.

Ari Vatasen osakilpailuvoitot rallin MM-sarjassa

1. Kreikka 1980 (Ford)
2. Kreikka 1981 (Ford)
3. Brasilia 1981 (Ford)
4. Suomi 1981 (Ford)
5. Kenia 1983 (Opel)
6. Suomi 1984 (Peugeot)
7. Italia 1984 (Peugeot)
8. Iso-Britannia 1984 (Peugeot)
9. Monte Carlo 1985 (Peugeot)
10. Ruotsi 1985 (Peugeot)

Ari Vatanen täyttää keskiviikkona 27. huhtikuuta 70 vuotta. UrheiluUutiset Motorsport onnittelee!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit