Latvalalta ymmärrystä Rovanperän ulosajolle – “Katseet eteenpäin”

24.4.2021 / 11:40
Kalle Rovanperälle Kroatian MM-ralli toi ison pettymyksen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan pistejohtajana Kroatian MM-rallin avauserikoiskokeelle startanneen Kalle Rovanperän kilpailu päättyi jo ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.

Rallissa tunnetusti asiat voivat joskus olla pienestä kiinni. Sitä se oli Kalle Rovanperän, 20, kohdalla, kun Kroatian MM-ralli perjantaina käynnistyi ja puuppolalaisen hiuksen hieno ajovirhe vei Toyota-kuljettajan ja MM-sarjan pistejohtajan yhdessä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa rajusti ulos tieltä. Seurauksena oli ei pelkästään keskeytys perjantain osalta, vaan myös koko rallin osalta, autoa kun ei pystytty enää ajokuntoiseksi korjaamaan.

– Ensimmäinen erikoiskoe oli todella hankala liukkauden takia ja sen seurauksena auto aliohjasi hieman liikaa. Loppuvaiheessa erikoiskoetta, viimeisellä alamäkiosuudella, yritin vielä hyökätä hieman. Sitten yksi nopea oikealle kääntyvä mutka oli erityisen liukas, pito vain hävisi ja vauhtia siihen kohtaa oli hieman liikaa. Ajoimme ulos ja ulosajo oli aika raju. Hyvä asia on se, että minä ja Jonne olemme kunnossa, Rovanperä kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Mutka jossa Rovanperä ulos ajoi, tuotti ongelmia myös tallikaverille ja hallitsevalle maailmanmestarille Sebastien Ogierille (katso videot alapuolelta), mutta ranskalainen vältti ulosajon juuri ja juuri. Rovanperälle lyhyeksi jäänyt kilpailu oli rallin MM-sarjassa uran 30. ja WRC-autolla kymmenes. Vain kolme kertaa aiemmin on Rovanperä jäänyt MM-rallissa kokonaan ilman tulosta: Argentiinassa 2018, Korsikassa 2018 ja Italian Sardiniassa viime vuonna.

– Valitettavasti Kallen kokemus tästä kilpailusta jäi todella lyhyeksi. Se oli hankala paikka missä hän ajoi ulos. Nämä ovat asioita joita joskus tapahtuu, mutta tärkeintä, että hän ja Jonne ovat kunnossa. Nyt heidän täytyy vain unohtaa tämä ja kääntää katseet eteenpäin, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tsemppasi nuorta suojattiaan.

Rovanperän ja Halttusen osalta MM-sarja jatkuu Portugalissa 20.-23. toukokuuta.

– Olen todella pahoillani tallin puolesta. Se oli minun virheeni ja minun täytyy ottaa tästä opikseni, Rovanperä korosti.

 

 

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit