Latvalan epäonninen avauspäivä päättyi keskeytykseen

12.2.2016 / 20:01
Jari-Matti Latvalan taival Ruotsin MM-rallissa päättyi keskeytykseen avauspäivän viimeisellä erikoiskokeella (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallin avauspäivä oli täynnä epäonnea Volkswagenin Jari-Matti Latvalan osalta. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella Latvalan autosta hajosi vetoakseli ja Volkswagenista tuli tämän myötä takavetoinen. Ja kun perjantaina ei aiemmin viikolla peruutettujen erikoiskokeiden takia ollut huoltotaukoa, Latvala joutui taistelemaan takavetoisella autollaan läpi viisi erikoiskoetta ja yhteensä yli 100 ek-kilometriä. Lopulta tuskainen taival päättyi päivän viimeisellä erikoiskokeella jousitusongelmien pysäyttäessä matkanteon. Rallin kärjessä ajaa perjantain jälkeen Latvalan tallikaveri Sebastien Ogier.

Seitsemännellä erikoiskokeella Latvala hävisi kärjelle minuutin ja 41 sekuntia. Kahdeksannella erikoiskokeella eroa kertyi reilu minuutti. Vaikeasta tilanteestaan huolimatta Latvala yritti pysyä positiivisena, tärkeintä oli saada ajettua auto yötauolle ja huoltoon ja kohti lauantain erikoiskokeita.

– Paremmin tuli nyt kuin aamulla. Pystyn nyt ajamaan autolla huomattavasti paremmin, kun olen saanut siihen paremmin tuntumaa. Minun pitää vaan päästä tämä ralli maaliin asti, valmistajien MM-pisteet ovat nyt tärkein asia, Latvala muistutti.

Taistelu takavetoisella autolla päättyi lopulta kuitenkin perjantain viimeiselle erikoiskokeelle, kun Polon jousitus sanoi työsopimuksensa irti. Matkaa erikoiskokeen maaliin oli keskeytyshetkellä enää viitisen kilometriä.

Meekelta haaste Ogierille 7. erikoiskokeella

Myös kahdella muulla Volkswagen-kuljettajalla oli avauspäivänä omat vaikeutensa, mutta toisin kuin Latvala – Sebastien Ogier ja Andreas Mikkelsen ovat edelleen mukana kilpailussa ja hyvissä asetelmissa kohti lauantaita mentäessä. Ogier ajaa rallin kärjessä ja Mikkelsen taistelee kakkossijasta ollen perjantain jälkeen sijalla kuusi, 15,1 sekuntia toisena olevaa Hyundain Hayden Paddonia jäljessä. Mikkelsen putosi toiselta sijalta seitsemänneksi rallin seitsemännellä erikoiskokeella tulleen ulosajon seurauksena.

– Menetin auton peräpään hallinnan ja osuin puunkantoon, se pyöräytti auton ympäri ja pysyhdyin. Siinä meni runsaasti aikaa ja luulen, että mahdollisuuteni voittoon menivät. Nyt taistellaan enää kakkossijasta, lähes puoli minuuttia erikoiskokeen pohja-ajasta jäänyt Mikkelsen harmitteli.

Ogier puolestaan oli kolhinut autoaan edellisellä erikoiskokeella joutuen tekemään tauon aikana korjaustöitä. Sijoitus seitsemännellä erikoiskokeella oli neljäs ja pohja-ajasta ranskalainen jäi 7,7 sekuntia.

– Korjaustyöt onnistuivat, mutta ohjaus tuntuu nyt raskaammalta. Toisella ajokerralla erikoiskoe on aina vaikeampi, koska tulee seurattua kaksivetoisten autojen jättämiä ajolinjoja, Ogier kommentoi.

Citroenin Kris Meeke ajoi pohja-ajan nousten toiseksi, 21 sekunnin päähän Ogierista. Monte Carlosta tuttu kaksintaistelu oli jälleen herätetty henkiin.

– Ajorytmi tuntuu hyvältä. Tehtiin pieniä muutoksia tauolla autoon ja ne tuntuivat toimivan hyvin, Meeke hehkutti.

Seitsemännellä erikoiskokeella todellisesta jättiyllätyksestä vastasi Meeken tallikaveri Craig Breen. Irlantilainen hävisi Meekelle 6,4 sekuntia ollen erikoiskokeella kolmanneksi nopein.

“Täysin identtinen tilanne”

Perjantain kaksi viimeistä erikoiskoetta, ek:t numerot kahdeksan ja yhdeksän, olivat Hyundain Hayden Paddonin näytöstä. Siinä missä aamupäivällä ajettiin jäisillä, mutta lumettomilla teillä, nyt teiden pinnassa oli lähes neljän sentin paksuinen lumikerros. Ensimmäisenä reitillä olleet kuljettajat Ogierin johdolla luonnollisesti kärsivät tästä tilanteesta, kun taas myöhemmin matkaan lähteneet hyötyivät. Yksi hyötyjistä oli ehdottomasti Paddon, joka kahden pohja-ajan myötä nousi rallissa toiseksi, 26,9 sekunnin päähän Ogierista. Ogier menetti kahdeksannella erikoiskokeella aikaa ajettuaan yhden risteyksen pitkäksi. Kahdeksas erikoiskoe oli siinäkin mielessä varsin erikoinen, että yhtäkään Volkswagenia ei mahtunut viiden parhaan joukkoon.

Ja jos oli edellisellä erikoiskokeella herätetty henkiin Monte Carlosta tuttu voittotaistelu Ogierin ja Meeken välillä, seuraavalla erikoiskokeella se sitten myös päättyi ja vielä kaiken lisäksi täysin samalla tavalla kuin Monte Carlossa. Meeken taival päättyi noin 10 kilometriä startin jälkeen.

– Aivan uskomatonta! Täysin identtinen tilanne Monte Carlon keskeytyksen kanssa. Tulin ajolinjaa pitkin hitaaseen mutkaan ja siellä oli kivi tiellä, Meeke kommentoi omalla Twitter-tilillään tilannetta, missä kivi tiellä rikkoi Citroenin oikean etupyörän jousituksen.

Kahdeksannen erikoiskokeen yllätyksestä vastasi Fordilla neljänneksi ajanut Henning Solberg jääden Paddonin pohja-ajasta vain 4,3 sekuntia.

– Yritin tulla kaasu pohjassa mahdollisimman paljon. Neljänneksi nopein, ei yhtään hullumpi suoritus vanhalta mieheltä, norjalainen nauratti mediaa erikoiskokeen maalissa.

“Jouduin toden teolla kamppailemaan”

Rallia koko perjantain ajan johtanut Ogier päätti avauspäivän olemalla yhdeksännellä erikoiskokeella toiseksi nopein. Paddonin ajasta Ogier jäi neljä sekuntia ja kärkikaksikon välinen ero ennen lauantaita on 26,9 sekuntia.

– Jo aiemmin iltapäivällä jouduin toden teolla kamppailemaan (lumella) ja pistin kaikkeni peliin koska tiesin, että kaverit takana tulee puhdasta linjaa pitkin, Ogier kommentoi ja kertoi olevansa kaikkien tapahtumien jälkeen todella onnellinen siitä, että johtaa rallia.

Hyvää ja tasaista työtä läpi perjantain tehnyt Fordin Mads Östberg lähtee lauantaihin kolmannelta sijalta. Eroa Paddoniin on 6,8 sekuntia.

– Saada olla mukana taistelemassa kakkossijasta, se on rohkaisevaa. Iltapäivä oli meille todella nautinnollinen. Tarvitsen vielä aikaa tottua tähän autoon näissä olosuhteissa, mutta paremmalta tuntuu koko ajan, Östberg hymyili.

Ruotsin MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy lauantai-aamuna kello 9.11 Suomen aikaa. Lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta ja yhteensä 92,3 ek-kilometriä. Ralli päättyy sunnuntaina ja UrheiluUutiset.com seuraa tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Yleiskilpailun tilanne 9/21 ek:n jälkeen

1) Sebastien Ogier (Volkswagen) 1.03.10,6
2) Hayden Paddon (Hyundai) + 26,9
3) Mads Östberg (Ford) + 33,7
4) Ott Tänak (Ford) + 34,8
5) Dani Sordo (Hyundai) + 38,2
6) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 42,0
7) Henning Solberg (Ford) + 1.36,9
8) Craig Breen (Citroen) + 1.38,8
9) Eric Camilli (Ford) + 2.43,5
10) Lorenzo Bertelli (Ford) + 3.08,6

EK-pohjat: Ogier 3, Paddon 2, Meeke 1
Ogierin keskinopeus: 112,4 km/h

Ruotsin MM-rallin 2016 aikataulu

1/3 päivä – Pe 12.2.2016

EK 2 – 9.51 (16,48 km) Pohja-aika: Ogier
EK 3 – 10.53 (18,47 km) Pohja-aika: Ogier
EK 4 – 11.53 (24,23 km) Pohja-aika: Ogier
EK 7 – 14.18 (24,23 km) Pohja-aika: Meeke
EK 8 – 15.13 (18,47 km) Pohja-aika: Paddon
EK 9 – 16.28 (16,48 km) Pohja-aika: Paddon

2/3 päivä – La 13.2.2016

EK 10 – 9.11 (18,19 km)
EK 12 – 11.08 (24,70 km)
EK 14 – 13.24 (22,76 km)
EK 16 – 14.38 (24,70 km)
EK 17 – 19.11 (1,90 km)

3/3 päivä – Su 14.2.2016

EK 20 – 11.07 (15,00 km)
EK 21 – 13.08 (15,87 km)

Erikoiskokeet 1, 5, 6, 11, 13, 15, 18 ja 19 peruttu

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit