Latvalan huikea putki katkeamassa, vielä kaksi mahdollisuutta – “Kohti Espanjaa”

5.10.2019 / 19:03
Jari-Matti Latvalan osalta Walesin MM-ralli päättyi isoon pettymykseen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala on pystynyt voittamaan rallin MM-sarjassa vähintään yhden osakilpailun joka vuosi sen jälkeen, kun töysäläinen saavutti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton Ruotsissa talvella 2008. Jatkaakseen tuota huikeaa putkeaan Latvalalla on vielä kuluvan vuoden osalta jäljellä kaksi mahdollisuutta.

Kolmessa edellisessä MM-rallissa, Suomessa, Saksassa ja Turkissa, sijat kolme, kolme ja kuusi ajanut Jari-Matti Latvala ei pystynyt jatkamaan nousujohteista tuloskuntoaan Walesin MM-rallissa tänä viikonloppuna. Perjantaina yhden pohja-ajan ajanut ja tiukasti palkintosijoituksesta taistellut Toyota-kuljettaja kaatoi autonsa kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella ja edessä oli keskeytys.

– Tultiin nyppylän ylitykseen ja tie kääntyi heti oikealle. Aamulla minulla ei ollut siinä samassa paikassa mitään ongelmaa. Ehkä hieman lisäsin vauhtia toisella ajokerralla, hyppäsin vähän liian pitkälle ja kun auto laskeutui tielle, niin menetin auton takapään pidon välittömästi. Siitä penkkaan, auto nurin ja käänsi kyljelleen, vielä perjantai-iltana suomalaismedian eteen Toyotan varikolle saapunut Latvala kertasi tapahtunutta.

Edellisen kerran Latvala ei selviytynyt maaliin MM-rallissa Saksassa reilu vuosi sitten. Nyt Ralli 2 -sääntö jäi hyödyntämättä vaurioituneen turvakaaren takia, joten Latvalaa ei lauantaina erikoiskokeilla enää kilpailemassa nähty.

– Auto ei niin huonossa kunnossa ole, mutta penkassa oli iso kivi, joka osui lattiaan minun vasemman jalan kohtaan. Se työnsi lattiaa sisään ja turvakaari vääntyi. Turvakaari on vaikeaa vaihtaa näissä olosuhteissa, koska lattia on työntynyt sisään. Sen takia ei pystytä enää jatkamaan kilpailua, Latvala harmitteli.

Latvala, sekä kartanlukija Miikka Anttila selviytyivät hurjan näköisestä ulosajosta ilman fyysisiä vammoja.

– Se näyttää hurjemmalta miltä tuntui auton sisällä, Latvala kuvaili.

 

 

“Kausi on ollut huono”

Kuljettajien MM-pisteissä kuudentena ennen Walesin osakilpailua ollut Latvala on kuluvan kauden osalta menettänyt jo mahdollisuutensa taistella maailmanmestaruudesta ja MM-mitaleista. Sen sijaan Latvalan edustama Toyota-talli käy kovaa taistelua autonvalmistajien maailmanmestaruudesta Hyundaita vastaan ja siinä taistelussa Latvalan rooli olisi tässäkin osakilpailussa ollut tärkeä.

– Tottakai harmittaa ne pisteet mitkä meni hukkaan. Ei niinkään omalta puolelta, vaan tallin kannalta. Valmistajien MM-pisteet olisi ollut tosi tärkeää saada. Siitä olen tosi pahoillani, Latvala sanoi.

Latvala on kilpaillut rallin MM-sarjassa tehdastallissa vuodesta 2008 lähtien. Ensin viisi kautta Fordilla, seuraavat neljä kautta Volkswagenilla ja nyt on päättymäisillään kolmas kausi Toyotalla. 34-vuotias Latvala on MM-sarjan kaikkien aikojen kokenein kuljettaja osakilpailujen määrällä mitattuna, mutta ensi vuoden osalta sopimustilanne on täydellinen kysymysmerkki. Tuleeko vielä jatkoa Toyotalla, onko edessä vaihto toiseen talliin, vai päättyykö ura WRC:ssä.

– Kausi on ollut huono. Sitten olen saanut vähän jälkimmäisellä puoliskolla hommasta kiinni ja vauhtia on löytynyt. Täälläkin oltiin vauhdin puolesta hyvin mukana. Ulosajo oli oma virhe, virhearvio. Ei voi kuin peiliin katsoa, Latvala ruoski itseään, ottamatta sen enempää kantaa ensi vuoden sopimustilanteeseen.

Latvala on yltänyt rallin MM-sarjassa vähintään yhteen osakilpailuvoittoon joka vuosi aina vuodesta 2008 lähtien. Osakilpailuvoitto 11 eri kaudella on tässä tilastossa rallin MM-sarjan kaikkien aikojen neljäneksi kovin noteeraus, edelle yltävät vain Sebastien Loeb (voitto 13 eri kaudella), Carlos Sainz (12), sekä Markku Alen (12). Latvalalla on kuluvan kauden osalta vielä kaksi mahdollisuutta jatkaa tuota huikeaa putkea, Espanjan, sekä Australian osakilpailut.

– Ei voi muuta kuin siirtää tämä pettymys sivuun ja kääntää katse kohti Espanjaa. Yrittää saada sieltä onnistuminen. Tässä lajissa ulosajoja välillä tulee ja niitä tulee kaikille. Yli kolme vuotta meni, kun viimeksi isompi ulosajo tuli. Pienempiä on tullut. Näitä tilastotappioita vaan tulee aina jossain kohtaa, Latvala korosti.

Walesin MM-ralli päättyy sunnuntaina. Espanjan MM-ralli puolestaan käynnistyy perjantaina 25. lokakuuta.

MM-sarjassa eniten kausia, kun vähintään yksi voitto

Sebastien Loeb 13 (79)
Carlos Sainz 12 (26)
Markku Alen 12 (19)
Didier Auriol 11 (20)
Jari-Matti Latvala 11 (18)
Björn Waldegård 11 (16)
Colin McRae 10 (25)
Juha Kankkunen 10 (23)
Hannu Mikkola 9 (18)
Sebastien Ogier 8 (47)
Marcus Grönholm 8 (30)
Tommi Mäkinen 8 (24)
Mikko Hirvonen 7 (15)
Walter Röhrl 7 (14)
Massimo Biasion 6 (17)
Stig Blomqvist 6 (11)
Timo Salonen 6 (11)
Ari Vatanen 5 (10)
Petter Solberg 4 (13)
Richard Burns 4 (10)

Suluissa kuljettajan MM-osakilpailuvoitot yhteensä

Teksti: Jari Hotti, Llandudno
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit