Latvalan perheen Toyota nyt kisakäytössä isän käsissä – Keskeytys Saksassa ylivoimaisesta johdosta

6.11.2017 / 13:22
Jari-Matti Latvala ajoi Toyotalla Peurunkarallissa lokakuussa toiseksi.

[ A- ] / [ A+ ]

Latvalan ralliperheen oman tallin tuorein ylpeys, upea Toyota Celica GT-4, oli sen kolmannessa rallissaan lähellä täysosumaa. Taival viime viikonloppuna Saksassa ajetussa Lausitz-rallissa päättyi kuitenkin yleiskilpailun ylivoimaisesta johtoasemasta keskeytykseen viimeisellä erikoiskokeella.

Jari-Matti Latvala oli kilpaillut tällä Toyotalla aiemmin tänä vuonna Pohjanmaa-rallissa (keskeytys), sekä Peurunkarallissa (toinen). Nyt komean menopelin rattiin tarttui Jari-Matin isä Jari Latvala, joka kilpaili yhdessä kartanlukijansa Kari Mustalahden kanssa Saksassa Lausitz-rallissa, joka oli myös Historic-rallin EM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu.

Latvala ei EM-pisteistä kilpaillut ja töysäläinen tykittikin kilpailussa täysin omaa vauhtiaan ajaen lähes viiden ja puolen minuutin johtomarginaalin toisena olleeseen Volvo 242 -kuljettajaan Holger Knöbeliin nähden, kun ajamatta oli enää viimeinen, reilut 10 kilometriä pitkä rallin päättävä erikoiskoe.

Viimeinen erikoiskoe koitui kuitenkin Latvalan voitonhaaveiden kohtaloksi, kun Toyotasta petti moottori ja kilpailu päättyi näin ollen keskeytykseen. Knöbel ajoi lopulta voittoon vajaan puolentoista minuutin erolla ennen Thomas Schulzia. Suomalaisista Heikki Viljanen Audillaan oli neljäs ja Teemu Koivisto Mercedes-Benzilla viides. Mika Turkin taival päättyi neljännellä erikoiskokeella Fordin tekniikkamurheisiin.

Latvala oli epäonninen Lausitz-rallissa myös vuosi sitten. Silloin taival Mitsubishilla päättyi keskeytykseen jo avauserikoiskokeella, kun Latvala oli ehtinyt tehdä matkaa vasta 100 metriä. Mitsubishista kytkinakseli meni hypyssä poikki ja Latvalan voittohaaveet haihtuivat metallipölynä ilmaan.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit