Latvalan pitkä kilpailutauko päättyy – Kilpailee Lammilla klassikko-Celicalla

3.8.2020 / 09:01
Jari-Matti Latvala Toyota Celicalla Turku-Salon SM-rallissa syksyllä 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Top Building Ralli ajetaan Lammin ympäristössä lauantaina 15. elokuuta.

Kyseisenä viikonloppuna tässä ympäristössä piti ajaa perinteinen Historic-rallin EM-sarjan Lahden osakilpailu, mutta koronapandemia pisti tämän kansainvälisen kilpailun järjestelyt jäihin jo alkukesästä. Kokonaan ilman kilpailua ei kuitenkaan jääty, vaan Top Building Ralli ajetaan ja kilpailukeskus, lähtö, sekä maali sijaitsevat Tuuloksen Kapakanmäellä.

Lauantaina 15. elokuuta ajettavassa Top Building Rallissa on mukana paljon eri kilpailuluokkia ja yksi Historic-luokkaan tähän mennessä ilmoittautuneista on rallin MM-sarjan kaikkien aikojen kokenein kuljettaja, 18 MM-osakilpailuvoiton ja 67 palkintosijoituksen Jari-Matti Latvala, joka lähtee mukaan kilpailuun oman tallin todellisella klassikkoautolla, Toyota Celica GT-4:llä (ST165). Nuotteja Latvalalle lukee toinen kokenut rallikonkari, Juho Hänninen.

Latvalan edellinen kilpailu oli helmikuussa ajettu Ruotsin MM-ralli, missä taival Toyotan WRC-autolla päättyi tekniikkamurheiden seurauksena jo heti kilpailun alussa. Myös Ruotsissa Latvalalle nuotteja luki Hänninen, kuten on tehnyt usein myös silloin, kun kaksikko on ollut liikkeellä juuri tällä klassikko-Celicalla. Latvala on osallistunut vuosina 2017-2019 kyseisellä autolla kahdeksaan kilpailuun ja niistä neljässä on Hänninen ollut kartturina.

Top Building Rallissa ajetaan kolme erikoiskoetta, jokainen niistä kahteen kertaan, ja kuudelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 80 kilometriä. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy sunnuntaina 9. elokuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit