Latvalan ulosajo iso pettymys Toyotalle, Mäkinen luottaa Tänakiin – “Hyvä tilanne”

15.2.2019 / 22:57
Tommi Mäkinen ja Ruotsin prinssi Carl Philip Toyotan vieraana (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallissa perjantai tuotti Toyota-tallille niin ruusuja, kuin risujakin.

Kun MM-rallikaravaani saapui kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen yötauolle, oli Toyota-kuljettajista parhaiten sijoittunut Ott Tänak. Virolainen ajoi hyvän päivän ja lähtee lauantain erikoiskokeelle toiselta sijalta, vain kahden sekunnin päässä rallia johtavasta Teemu Sunisesta.

– Ott on tehnyt hienoa työtä huomioiden hänen lähtöpaikkansa ja luulen, että hänellä on todella hyvä tilanne huomiselle, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi tiedotteessa.

Toyota siis edelleen taistelee tiukasti Ruotsin MM-rallin voitosta, mutta voisi tallin tilanne olla parempikin. Jari-Matti Latvala kun ajoi vahvaa kilpailua aina perjantain viimeiselle erikoiskokeelle saakka, kunnes auto lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys. Ennen perjantain päätöspätkää Latvala oli toisella sijalla, viiden sekunnin päässä Sunisesta.

– Se mitä tapahtui Jari-Matille tänä iltana, oli iso pettymys kaikille. Hän teki erittäin hyvää työtä, Mäkinen muistutti.

Kris Meeke on perjantain jälkeen sijalla kahdeksan, 53,1 sekunnin päässä kärjestä.

– Kris on tuntenut autoaan jälleen paremmaksi ja ajat parantuivatkin iltapäivällä. Luulen myös, että iltapäivän olosuhteet sopivat hänen ajotyylilleen paremmin, Mäkinen arvioi.

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantai-aamuna kello 8.44 Suomen aikaa. Ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 126 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit