Latvalan Via Dolorosa sai jatkoa lauantaina – “Sama ongelma jatkui koko päivän”

2.10.2016 / 08:47
Jari-Matti Latvala ajaa Korsikan MM-rallissa lauantain jälkeen sijalla neljä (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan vaikeudet rallin MM-sarjan kauden 10. osakilpailussa Korsikan saarella, Ranskassa saivat jatkoa myös rallin toisena ajopäivänä lauantaina. Latvala menetti kolmannen sijansa tallikaverilleen Andreas Mikkelsenille jo aamun ensimmäisellä erikoiskokeella ja eroa kolmanteen sijaan ennen päätöspäivää on kertynyt jo yli puoli minuuttia.

Kun sunnuntaina ajetaan enää vain kaksi erikoiskoetta ja yhteensä reilut 64 ek-kilometriä, Jari-Matti Latvalan haaveet palkintosijoituksesta ovat enää varsin minimaaliset. Lauantaina Latvalan Via Dolorosa, kärsimysten tie ja ongelmat auton säätöjen, sekä erityisesti jarrujen kanssa saivat jatkoa. Päivän ek-sijoitukset 5-5-5-7 ovat aivan jotain muuta mitä viime vuonna Korsikalla voittoa juhlinut tuurilainen tämän vuoden kilpailulta varmasti odotti.

Aiemmin viikolla Latvala kehui ennen rallia ajettuja testejä, mutta lauantain jälkeen mielipide oli täysin toinen.

– Olin mielestäni tehnyt hyviä ratkaisuja, mutta ne eivät ole toimineet lainkaan. Kisaa edeltäneet testit ajettiin Korsikassa, mutta isolla, verrattain nopealla tiellä. Sellaisella myös pääosin kilpailtiin viime vuonna. Nyt tilanne oli toinen. Liki kaikki erikoiskokeet ovat sekoitus nopeaa ja hidasta tietä. Hitaampia, teknisiä osuuksia on paljon viime vuoteen verrattuna, Latvala kuvailee.

Latvala joutui luopumaan kolmannesta sijastaan heti lauantai-aamun ensimmäisellä erikoiskokeella, eikä suomalaiskuljettaja pystynyt enää sen jälkeen vastaamaan kolmanneksi nousseen Andreas Mikkelsenin vauhtiin.

– Tuntuma autoon oli aamulla periaatteessa hyvä, mutta jarruihin ei. Jarruista katosi tuntuma heti aamun pitkän pätkän lopussa ja sama ongelma jatkui koko päivän, Latvala harmitteli.

Latvalan mukaan hän halusi aamupäivän erikoiskokeiden jälkeen, että jarrut vaihdetaan päivähuollossa kokonaan samanlaisiin, joilla hän ajoi viime vuonna rallin voittoon.

– Insinöörit päättivät kuitenkin, että ongelmana ovat vialliset jarrupalat. Ne vaihdettiin, mutta ei se muuttanut mitään.

Ja kuin “kirsikaksi kakun” päälle, lauantain viimeisellä erikoiskokeella sijoitus oli vasta seitsemäs, kun yritys sateen takia pehmentää alustaa ja ajaa kahdella pehmeän seoksen sadekelin renkaalla epäonnistui.

– Tie kuivuikin sitten todella nopeasti. Siellä ei ollut seisovaa vettä, joten yritys pehmentää autoa meni pieleen. Hävisin vain lisää niille, jotka ajoivat kovalla renkaalla, Latvala tuskaili.

 

Kuva: Volkswagen Motorsport

Sebastien Ogier on matkalla kohti uransa ensimmäistä Korsikan MM-rallin voittoa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

“Yksikin ajovirhe voi muuttaa kaiken”

Rallin kärjessä jatkaa Volkswagenin Sebastien Ogier, joka perjantain neljän ek-pohjan jatkoksi ajoi lauantaina nopeimman ajan kahdelle erikoiskokeelle. Eroa toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on 46,5 sekuntia, joten ilman ajovirhettä tai tekniikkamurheita ranskalainen kolminkertainen maailmanmestari ajaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan Korsikan MM-rallin voittoon.

– Otin aika lailla varman päälle tänään, koska riski kärsiä rengasrikko pitkillä erikoiskokeilla on todella suuri. Aikaero perjantain jälkeen oli jo sen verran suuri, että meillä oli varaa menettää joitain sekunteja kilpakumppaneille tänään, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että olisimme ajaneet hitaasti. Ykkösprioriteetti oli tulla puhtaasti läpi, Ogier kommentoi.

Kuusi ensimmäistä erikoiskoetta Korsikan MM-rallissa saatiin ajaa kuivissa olosuhteissa, mutta päivähuollon jälkeen tilanne kuitenkin muuttui.

– Sade iltapäivällä teki tästä kaikesta vieläkin jännittävämpää, mutta onnistuimme erinomaisesti rengasvalintojen suhteen. Nyt näyttäisi siltä, että mahdollisuus ajaa kotirallin voittoon on hyvä, mutta sunnuntain pitkä 53-kilometrinen erikoiskoe vaatii tottakai vielä täyden keskittymisen. Yksikin ajovirhe voi muuttaa kaiken, Ogier muistutti.

Kolmantena olevalle Mikkelsenille palkintosijoitus olisi kuluvalla kaudella jo viides ja vahvistaisi norjalaisen asemaa MM-pisteiden kakkosena heti Ogierin jälkeen. Neuvillen ja Mikkelsenin välinen ero ennen päätöspäivää on 21,5 sekuntia ja Mikkelsenin mukaan taistelu kakkossijasta on kaikkea muuta kuin vielä ohi.

– Emme todellakaan ole luovuttaneet vielä kakkossijan suhteen. Huomisesta tulee jälleen kerran mielenkiintoinen päivä, kun vielä rallin pisin erikoiskoekin on vielä edessä, Mikkelsen katsoi kohti tulevaa.

Kolmas ja viimeinen ajopäivä Korsikan saarella käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 9.58. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Yleiskilpailun tilanne 8/10 ek:n jälkeen

1) Sebastien Ogier (Volkswagen) 3.27.10,0
2) Thierry Neuville (Hyundai) + 46,5
3) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 1.08,0
4) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 1.41,3
5) Craig Breen (Citroen) + 2.04,9
6) Hayden Paddon (Hyundai) + 2.42,7
7) Dani Sordo (Hyundai) + 3.03,9
8) Eric Camilli (Ford) + 4.18,2
9) Mads Östberg (Ford) + 5.10,5
10) Elfyn Evans (Ford) + 5.47,0

Pohja-ajat: Ogier 6, Meeke 1, Mikkelsen 1, Neuville 1
Ogierin keskinopeus: 94,6 km/h

Korsikan MM-rallin 2016 aikataulu

Perjantai 30.9.

EK 1 – Acqua Doria – Albittreccia 1 (49,72 km) Pohja-aika: Ogier
EK 2 – Plage du Liamone – Sarrola-Carcopino 1 (29,12 km) Pohja-aika: Ogier
EK 3 – Acqua Doria – Albittreccia 1 (49,72 km) Pohja-aika: Ogier
EK 4 – Plage du Liamone – Sarrola-Carcopino 2 (29,12 km) Pohja-aika: Ogier

Yhteensä: 157,68 km

Lauantai 1.10.

EK 5 – Orezza – La Porta – Valle di Rostino 1 (53,72 km) Pohja-aika: Meeke
EK 6 – Novella – Pietralba 1 (30,80 km) Pohja-aika: Ogier, Mikkelsen

Huoltotauko

EK 7 – Orezza – La Porta – Valle di Rostino 2 (53,72 km) Pohja-aika: Ogier
EK 8 – Novella – Pietralba 2 (30,80 km) Pohja-aika: Neuville

Yhteensä: 169,04 km

Sunnuntai 2.10.

EK 9 – Antisanti – Poggio di Nazza (53,78 km) kello 9.58
EK 10 – Porto-Vecchio – Palombaggia (10,42 km) kello 13.08 Power Stage

Yhteensä: 64,20 km

Rallin kokonaispituus: 1170,12 km
Erikoiskokeiden osuus: 390,92 km (33,4 %)

Lue myös!

Teemu Suninen kuudentena: ”Ei ole oikein kulkenut” (2.10.2016)
Suomen MM-rallin voittajan taival Korsikassa päättyi puuhun – Video! (2.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit