Latvian tuplakilpailu maistuu Juha Rytköselle – “Ei tule ainakaan tylsää”

17.9.2021 / 12:39
Juha Rytkönen taisteli tiensä finaaliin Ruotsin MM-rallicrossissa (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljäs ja viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa. Juha Rytkösen osalta Latvian kenraali Hyvinkään SM-rallicrossissa sujui voitokkaasti.

Mikko Ikosen johtaman Betomik Racing -tiimin Ford Fiestalla kilpaileva Juha Rytkönen, 30, tekee paluun rallicrossin MM-sarjaan yhden osakilpailun tauon jälkeen. Rytkönen nähdään mukana Riiassa, Latviassa tulevana viikonloppuna, kun MM-sarjassa ajetaan kauden ensimmäinen tuplakilpailu, eli sekä lauantaina, että sunnuntaina ohjelmassa on kolme alkuerävaihetta, semifinaalit ja finaali.

– Erittäin hyvillä mietteillä lähden kilpailuun. On upeaa päästä taas kurvailemaan MM-tasolla. Uskon, että olemme Latviassa kovassa vauhdissa. Siellä olen ajanut aiemmin myös testiä, joten tällä kertaa ei ole pelkästään uuden opettelua luvassa. Luulen myös, että olemme auton säätöjen kanssa jo todella lähellä optimia. Varmasti pieniä muutoksia tehdään taas, kun rata vaihtuu, mutta olo on erittäin luottavainen, Rytkönen kommentoi tiedotteessaan.

Rytköselle tuplakilpailut ovat tuttu juttu, ajoihan suonenjokelainen MM-debyyttinsä viime vuonna Kouvolassa, missä ajettiin saman viikonlopun aikana kaksi kilpailua. Rytkösellä on vain hyvää sanottavaa tuplakilpailuista ja myös Bikerniekin rata Riiassa kelpaa mainiosti.

– Hienoa, että molempina päivinä on luvassa rutkasti ohjelmaa, ei tule ainakaan tylsää. Rata sopii minulle hyvin. Asvalttia siellä on paljon ja soraosuuksia ei oikeastaan ole, vaan asvaltin lisäksi siellä on betonia pinnassa. Täytyy vähän muistella omia karting-aikoja, jotta saa oikeat rata-ajolinjat kohdilleen, Rytkönen suunnitteli Latvian kilpailuviikonlopun alla.

Rytkönen on nähty tänä vuonna MM-sarjassa Espanjan ja Ruotsin osakilpailuissa. Ruotsista tuloksena oli finaalipaikka ja kuudes sija, eikä Latviasta vähempi kuin finaalipaikka Rytköselle kelpaa.

– Finaalipaikan pitää olla tavoitteena, kun sinne on jo tällä kaudella päästy. Siihen pitää tehdä todella paljon töitä ja kaiken pitää loksahtaa paikoilleen. Mahdollista se kuitenkin on, ihan ehdottomasti. Finaalissa sitten kaikki on taas auki. Toivotaan, että pystymme myös haastamaan siellä kärkimiehet, eikä vain ajeltaisi joukon hännillä, Rytkönen korosti.

 

Juha Rytkönen ja Jere Kalliokoski tiukassa kaksintaistelussa Hyvinkään SM-rallicrossissa (Kuva: Toni Ollikainen).

 

 

“Ukko ja kalusto ovat nyt hyvässä iskussa”

Kun rallicrossin MM-sarjan edellistä osakilpailua Ranskassa pari viikkoa sitten ajettiin, kilpaili Rytkönen samaan aikaan rallicrossin SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Hyvinkäällä. Vuoden 2019 Supercar-luokan Suomen mestari nappasi Latvian kenraalistaan komean voiton.

– Oli huikeaa ajaa pitkästä aikaa SM-sarjaa. Päivästä jäi todella hyvä fiilis kaikin puolin. Erittäin reilua, rehtiä ja tiukkaa kilvanajoa Jeren (Kalliokoski) kanssa koko ajan. Voitto lämmittää mieltä todella paljon, Rytkönen hehkutti tuoreeltaan Hyvinkään Supercar-finaalin jälkeen.

Rytkönen oli Hyvinkäällä alkuerien ykkönen, sekä voitti oman semifinaalilähdön ja finaalin, joten suoritus kokonaisuudessaan oli täydellinen. Samalla Rytkönen katkaisi Kalliokosken kolmen osakilpailun mittaisen voittoputken, Kalliokosken kuitenkin varmistettua uransa toisen Supercar-luokan Suomen mestaruuden kakkossijan myötä.

– Isot onnittelut Jerelle mestaruudesta ja kiitos kovasta taistelusta. Hänen kanssaan on hienoa kisata. Ei tarvitse ikinä pelätä, että sieltä tullaan ryminällä niskaan tai mitään vastaavaa. Saatiinpa edes vähän pistettyä Jeren dominanssille kapuloita rattaisiin, Rytkönen iloitsi.

Koska Ranskan MM-osakilpailu jäi Rytköseltä väliin, oli Hyvinkäällä tarkoitus pitää ajotuntumaa yllä ja ajaa testiä kilpailuolosuhteissa.

– Tämä oli erinomaista lämmittelyä Latvian tuplakilpailua varten. Saimme täältä juuri sen, mitä haimme. Ukko ja kalusto ovat nyt hyvässä iskussa. Kokeilimme uusia säätöjä autoon ja saimme erityisesti startteihin lisää oppia. Oli todella tärkeää, että saimme pidettyä ajofiilistä yllä, kun Ranskan MM-osakilpailu jäi meiltä väliin, Rytkönen korosti.

Kilpailutapahtumat Latviassa alkuerien osalta käynnistyvät lauantaina kello 12.06 ja sunnuntaina kello 11.06. Semifinaalit ja finaalit ovat ohjelmassa molempina päivinä kello 17.00 alkaen. Rytkönen on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen MM-pisteissä yhdeksäntenä. Edellä olevat Enzo Ide ja Timo Scheider, jotka molemmat nähdään kilpailemassa Latviassa, ovat kaksitoista ja kuusi pistettä suomalaiskuljettajaa edellä.

MM-sarjan pistetilanteet 3/9 osakilpailua

Kuljettajat

1) Timmy Hansen (SWE) 85
2) Kevin Hansen (SWE) 75
3) Krisztian Szabo (HUN) 58
4) Johan Kristoffersson (SWE) 57
5) Kevin Abbring (NED) 55
6) Niclas Grönholm 51
7) Enzo Ide (BEL) 37
8) Timo Scheider (GER) 31
9) Juha Rytkönen 25
10) Rene Munnich (GER) 16

Tiimit

1) Hansen World RX Team (SWE) 160
2) GRX-SET World RX Team 109
3) KYB EKS JC (SWE) 94

Latvian viikonlopun aikataulu

Lauantai 18.9.

12.06 – MM RX1 1. alkuerät
12.33 – EM RX1 1. alkuerät
14.06 – MM RX1 2. alkuerät
14.33 – EM RX1 2. alkuerät
15.30 – MM RX1 3. alkuerät
17.00 – MM RX1 semifinaalit ja finaali

Sunnuntai 19.9.

11.06 – MM RX1 1. alkuerät
11.33 – EM RX1 3. alkuerät
13.06 – MM RX1 2. alkuerät
13.33 – EM RX1 4. alkuerät
15.06 – MM RX1 3. alkuerät
15.33 – EM RX1 semifinaalit
17.00 – MM RX1 semifinaalit ja finaali, EM RX1 finaali

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Palkintotilaston kärkikymmenikköön noussut Grönholm tavoittelee Latviasta voittoa


Facebook kommentit